2 שאלות - לינוקס

coolel

New member
2 שאלות - לינוקס

אז ככה: 1. בסביבה הגרפית העברתי לAFTERSTEP או משהו כזה ועכשיו הוא לא רוצה לפעול. הוא אומר לי שהוא מחכה שהX-SERVER יסגר או משהו כזה אז רציתי להחליף סביבה גרפית כי באחרים לא היו לי בעיות אבל אני לא יכול להעלות את הסביבה גרפית כדי לשנות אותה. האם יש דרך לשנות את הסביבה הגרפית דרך פקודה ( לא בסביבה הגרפית )? 2. יש לי לינוקס רד האט 6.0 ואני רוצה לעבור ל7.2 אני צריך למחוק ולהתקין מהתחלה? או שאפשר לשדרג? ואם כן האם צריך גרסה מיוחדת של שדרוג או גם ההתקנה הרגילה יכולה לשדרג? ונגיד ואני רוצה להחליף את הרד האט 6.0 ללינוקס מנדרייק, אני צריך למחוק או שאני יכול לשדרג? מה ההבדל בין רד האט למנדרייק? בתודה מראש .......

הראל

New member
תשובה בקשר לשדרוג ../images/Emo88.gif

"האומר דבר בשם אומרו, מביא גאולה לעולם". לכן אקדים ואומר שבזמנו הופנתה תשומת ליבי, לנושא זה, ע"י תמר. כעיקרון, Mandrake ו- RedHat מאד דומים. אבל ...
צריך לזכור את הנתונים הבאים - 1. גרסאות 7 למיניהם של Mandrake מקבילות (פחות או יותר) לגרסאות 6 למיניהם של RedHat. 2. גרסאות 8 למיניהם של Mandrake מקבילות פחות או יותר לגרסאות 7 למיניהם של RedHat. לכן - יש סיכוי גבוה שתוכל לשדרג או לשנות את כל אחד מהם לגירסה מקבילה בשני. לאחר ששידרגת או שינית לשני, תוכל לשדרג הלאה לגרסה באמת חדישה יותר. לדעתי, השוני העיקרי הוא במיקום כל מיני מערכות. לדוגמא - אם פעם היו קבצי ה- WEB או ה- FTP נמצאים תחת ה"פרטישן" home הם נמצאים בגרסאות המתקדמות יותר תחת ה"פרטישן" var. אני מניח שיש ידענים גדולים ממני, אצלם תוכל להתעניין בדבר דקויות השידרוג כשלעצמי, הייתי מעדיף לגבות כל דבר חשוב, להרוס את השרת ולבנות אותו מחדש לגמרי, ואח"כ כמובן "לשפוך" חזרה למקומות המתאימים, שלא תמיד הם באותו מקום בו היו בשרת הישן.

למעלה