2 שאלות ממתחילה

CitizenErased

New member
2 שאלות ממתחילה../images/Emo13.gif

היי לכולם, אני לירון, בת 23.. במהלך 21 השנים הראשונים שלי בחיים לא הייתי נוגעת באוכל שהיה נחשב בריא... זה אפילו הגעיל אותי
ההשלכות היו ששקלתי 100 קילו והייתי במצב פיזי רע מאוד. היום אני במהלך דיאטה ארוכה יחד עם תזונאי, אני שוקלת עכשיו 69 ונכנסתי לאורח חיים בריא שאני נהנית לשמור עליו... אני לא מבינה הרבה.... או כלום אפשר להגיד בתזונה צמחית והייתי רוצה לדעת קצת יותר - קודם כל, 1 - ראיתי שמדברים פה על פשתן. יש אפשרות לקנות כבר פשתן טחון? (בטבע קסטל אולי?) ואם כן איך שומרים עליו? (במקרר? או רק בפריזר?) מתי וכמה פעמים ביום לקחת אותו ובאיזו צורה? הבנתי שאפשר פשוט לשים כף פשתן ביוגורט?! והשאלה המטומטמת ביותר - נטול קלוריות, נכון? חח ו2 - תק ירוק. אני מאוד מאוד אוהבת תה. תה ירוק קצת פחות (אני שותה בעיקר ארל גריי וצ'אי ורדים של ויסוצקי) אחרי שעשיתי חיפוש בגוגל וקראתי קצת לא הבנתי מה תה ירוק נותן שאין בתה שחור... והאם התה ירוק של ויסוצקי (בתוספת תפוח וקינמון, כי זה מה שיש לי בבית חח) הוא שווה ערך לתה ירוק "אמיתי"? או שעדיף לחלוט בעצמך? והאם זה באמת משנה? טוב זהו בינתיים... תודה מראש
ואני מצטערת אם השאלות שלי מ-מ-ש מטופשות.
 

MyTaoWay

New member
קצת תשובות ...

קודם כל אשמח את תקראי את הלינקים ששם : http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1618&MessageId=134412759 ממליצה לך על האתר הזה: http://www.gamnon.net/ שם תוכלי לחפש כל מה שאת רוצה / צמחי מרפא/טבלין/ פרי/ירק ועוד.. ואת לא צריכה להתנצל !!!! מי ששואל, יודע. כל הכבוד על הרצון ללמוד !
תה ירוק http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs22-Tav/Heb-Spices-Tav-TeaGreen.htm http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs22-Tav/Heb-Tav-TeaGreen-News1.htm http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs20-Reish/Heb-Reish-Rooibos-News.htm תתפלא - עד כמה הבצל הוא בריא ! (במיוחד אדום/סגול) http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs02-Bet/Heb-Spices-Bet-Onion.htm פשתן לא קונים טחון (זה לעצלנים שלא מבינים כלום...) פשתן - אם רוצים לאכול אותו עם כל הערכים התזונתיים שלו, אוכלים עד שעתיים אחרי שטוחנים אותו. ואין אפשרות לשמור אותו בשום מקום. המלצה שלי -לטחון כל יום 2 כפות ולאכול אותם עם למשל סלט ! http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs17-Peh/Heb-Spices-Peh-Flaxseed.htm ממליצה גם לאכול כל יום כף טחינה http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs21-Shin/Heb-Spices-Shin-Sesame.htm עם יש עוד שאלות אנחנו פה
 

d a p h n a

New member
צמחי תבלין, לא צמחי תבלין. ../images/Emo13.gif

בכל מקרה, אני מקווה שבנוסף לקישורים למקומות אחרים, אנשים יוכלו לעזור גם בפורום הזה.
 

MyTaoWay

New member
../images/Emo6.gifתודה

את רואה ... גם זה מבלבל אותך
תודה על התיקון, זה משקורה כשמקלידים מהר...
 

CitizenErased

New member
תודה רבה על ההמלצות../images/Emo13.gif

מעולה, אני חולה על בצל
האתר כבר שמור בפייבוריטס
והאמת שאחד הדברים שהכי מבאסים אותי זה שאני ממש אבל ממש שונאת את הטעם של טחינה. והמצחיק הוא שאני מתה על חלווה... אבל לא מסוגלת לגעת בטחינה (וניסיתי
)
 

MyTaoWay

New member
יש מתכון ...

ליצירת חלווה מטחינה .. למעשה אני מחפשת אותו.... הוא על בסיס טחינה+ סיליאן . את היחס אני לא יודעת.. אבל אם אמצא, אכתוב לך !
 

if i fell

New member
../images/Emo203.gifאני פשוט שמה מכל אחד מהם,

ומתקנת עד שזה טעים.
 

TheFinalCut

New member
תשובות

שלום לירון, וברוכה הבאה לפורום! קודם כל, כל הכבוד על ההחלטה לדבוק בתזונה בריאה - הקשר בין תזונה ובריאות (וחולי) מבוסס היטב היום כחשוב ועיקרי. תזונה צמחית כוללת בתוכה שני סוגים: צמחונות (אי אכילת בשר מכל סוגיו), וטבעונות (אי אכילת מוצרים מן החי, כולל בשר, מוצרי חלב וביצים). שני סוגי התזונה הללו נחשבים כבעלי יתרונות בריאותיים מובהקים בהשוואה לתזונה קונבנציונלית, ומקושרים באופן כללי למשקל נמוך יותר וספציפית להפחתה בסיכון למחלות לב וכלי דם, סוכרת וסוגים מסוימים של סרטן. היתרונות הבריאותיים הללו נובעים מכך צמחונים וטבעונים בד"כ צורכים כמות גדולה יותר של פירות וירקות, מפחיתים את צריכת הקלוריות שלהם ואת כמות השומן הרווי, ומפחיתים או נמנעים מכולסטרול וחלבון מן החי. כמובן שאם רוצים אפשר להרכיב גם תזונה צמחית לא-בריאה, דלה בסיבים, ויטמינים ומינרלים ועתירת קלוריות - אבל לא קשה להמנע מכך ע"י כך שמקפידים על תזונה מאוזנת ומגוונת, שמורכבת מהרבה פירות וירקות טריים ומבושלים, זרעים, אגוזים וכל מה שאפשר לעשות מאלו (שזה כמעט כל דבר - כולל גרסאות נטולות אכזריות של ג'אנק פוד). עכשיו לשאלותיך: 1. אפשר לקנות פשתן טחון בחנויות טבע, ואז עדיף לשמור אותו בהקפאה. לרובנו מומלץ לקחת כ-2 כפות של פשתן טחון ביום, בין אם הוא מוסף לסלט, לדגני בוקר, או לכל מקום אחר שמסתדר לך (כל עוד לא מבשלים אותו ישירות. אפשר להגיש אותו על מזון שחומם ובושל, אבל עדיף להמנע מלחמם את הפשתן ישירות). הרבה יותר זול לקנות זרעי פשתן (אפשר אפילו בשוּק) ולטחון אותם בעצמך בעזרת מטחנת תבלינים \ קפה סטנדרטית (אני קניתי אחת ב-100 ש"ח והיא עובדת מצוין). זה תהליך שלוקח פחות מ-3 דקות ביום כולל לנקות את המטחנה לאחר השימוש. פשתן לא נטול קלוריות. הזרעים למעשה מכילים 41% שומן, 28% סיבים תזונתיים וה-21% הנותרים מורכבים בעיקר מחלבון, וגם ממינרלים, ויטמינים ומעט מאוד פחמימות. הערך הקלורי של פשתן כזרע שלם הוא 50 קלוריות ל-11 גר' (כ-454 קלוריות ל-100 גר'). פשתן טחון מכיל קצת פחות קלוריות. השומן בזרעי פשתן הוא שומן שנחשב בריא, שמהווה את המקור העשיר ביותר הידוע לאומגה-3 (כ-55% מכלל השומן בזרע), ובאופן כללי כמעט רק שומן בלתי-רווי, אבל כאמור - הוא עדיין שומן ועל כן ערכו הקלורי גבוה. 2. תה ירוק יותר עשיר בנוגדי חימצון מתה שחור. נוגדי החימצון הם הרכיב הבריאותי העיקרי בתה, ועל כן שתיית תה ירוק באמת מספקת מקור תזונתי שיש לו יתרונות בריאותיים, בעוד תה שחור הוא בעיקר טעים. גם התה הירוק המסחרי אמור להכיח כמויות ראויות של נוגדי חמצון, כיוון שלמיטב ידיעתי, רוב המחקרים שנערכו בתחום זה בחנו שתייה של תה מסחרי פשוט.
 

MyTaoWay

New member
../images/Emo207.gif כמה שאלות -

* למה היו אנשים שאמרו שצריך לצרוך פשתן עד שעתיים מטחינתו ? (שהוא מתחצן או משהו כזה..) * בקשר לתה ירוק , זה נכון שהוא מוריד את לחץ דם? (קראתי את זה בעיתונים) כי כשאני שותה אותו, תמיד יש לי סחרחורת ...
אם לא הייתה , הייתי עוברת להשתמש בו באופן קבוע ... * ועוד שאלה: עיינתי ההודעות נבחרות ומצאתי את ההודעה שלך
שם ... תמיד חשבתי שאגוזים ושקדים זה בריא... מסתבר שלא ידעתי המון דברים ... אם כך איך לאכול את השקד ? מבלי שיהיה בו ציאניד ? ומה הכמות המומלצת? בהודעה הזאת כתוב http://www.tevalife.com/article.asp?id=1508 כתוב שבקליפה שלו יש ציאניד, אז אם תוסר הקליפה, תוסר הבעיה? ומה שכתוב ''את האגוזים יש לאכול טריים בלבד ללא תהליך בישול או קלייה '' האם זה נכון ? ''הקליפה שעוטפת שקד מכילה ציאניד ובקליפת אגוזים אחרים יש חומצה טנית. '' מה זה חומצה טנית ? באיזה אגוזים יש אותה ? שאלה אחרונה - האם אגוזי מלך (שתמיד אמרו לי שזה בריא) באמת בריא? האם יש בו את החומצה הטנית ? /או כל חומצה.. מצטערת על ריבוי השאלות
יש לי כל כך הרבה מה ללמוד על צמחונות... (אני צמחונית חדשה..
) תודה !!!!!!
 

CitizenErased

New member
שלום../images/Emo13.gifתודה../images/Emo24.gif

אני אהיה כנה, צמחונית או טבעונית אני עדיין לא... אבל הרצון קיים. אני פשוט עוד לא מרגישה מוכנה. השינוי אצלי בא דיי לאט. אני לאט לאט נפתחת לדברים חדשים ומגלה. סביר להניח שכשארגיש מוכנה לעשות את השינוי הגדול אני כבר אפנה לטבעונות. אני כבר עכשיו נמנעת מרוב מוצרי החלב ולא חסידה גדולה של ביצים. קצת מפחיד אותי כמות הקלוריות בפשתן ואולי אמתין עם זה עד שאגיע למשקל היעד שלי..
 
למעלה