2 שאלות.. (ספוילר לספר הראשון)

Thanos

New member
2 שאלות.. (ספוילר לספר הראשון)

לא מזמן סיימתי את הספר הראשון ולא הבנתי איך רוג'ר מת, זה נראה כאילו הוא מת כתוצאה מההפרדה שלו והדמון שלו אבל כבר ראו לפני שזה לא הורג במיידי אז איך הוא מת?! ועוד משהו, קיבלתי את הספר "ויגרש את האדם" של ג'ון מילטון, האם שווה להשקיע זמן בלקרוא את כולו או שיש קטעים נבחרים שכדאי לקרוא?

limilu

New member
כמה ארוך הספר?

אני מציע שאם האורך שלו לא מוגזם [450 עמודים ומעלה], תשקיע בלקרוא אותו, מקסימום תדלג על קטעים. זה מה שאני עושה בדר"כ.

אקס93

New member
בקשר לשאלה 1

ההפרדה לוקחת המון אנרגיה מהילד, כבר הראו שחלק מהילדים לא שרדו, טוני קוסטה אאל"ט שרד לקצת זמן ומת, זה הכל תלוי בכוח המנטלי של הילד, כנראה שלרוג'ר כבר נגמר הכל. לורד עזריאל השתמש באנרגיה בנוצרה מההפרדה כדי לפתוח פתח בין העולמות גם בספר השלישי יעשה שימוש באנרגיה שנוצרת מההפרדה

האבק

New member
שלום ../images/Emo140.gif

יש מספר דרכים להפריד אדם מהדמון שלו. הדרך של האכלנים עם הגליוטינה הכסופה או המישטאדט נועדה להפריד את הדמון מהאדם, אך להשאיר את האדם חי. ראינו למשל שהיו אחיות בבולוונגר עם דמונים והן היו חיות למדי (רק אדישות) - הן דוגמא להפרדה של דמון מאדם והשארתו בחיים. ללורד עזריאל לא הייתה שום כוונה להשקיע מאמצים ולהשאיר את רוג'ר בחיים - כל מה שהוא רצה זה את האנרגיה העצומה המשתחררת מהניתוק של אדם ודמון כדי ליצור את הקרע בין העולמות. בקשר לספר של מילטון - הספרים שלו לא פשוטים בכלל, אבל אם אתה מוכן לשבת ולהשקיע בספר וגם להבין אותו אז אני ממליץ לך לקרוא אותו. אם אתה נהנה, תנסה להשיג את "גן העדן האבוד"! תגיע למיתופיה?

ועוד משהו

לורד עזריאל לא רצה להשקיע זמן מרובה על מנת לפתוח את הגשר בין העולמות. ברגע שהוא גילה איך זה פועל, הוא החליט לעשות זאת מיד כדי לא לבזבז זמן על כל מיני שיטות למיניהם של הצלת חיים. הזמן מבחינתו היה יקר ערך כדי להיערך למלחמה בסמכות.

האבק

New member
וזה מעלה עוד שאלה מעניינת! ../images/Emo58.gif לשלישי

האם עזריאל, בשלב זה, ידע שהוא מתכוון להילחם בסמכות? האם הוא ידע בדיוק לאן הוא הולך? ואם כן איך? או שהתוכנית שלו הסתכמה בזה שהוא פוחת גשר בין העולמות? אני חושב שפעם עשינו בדיון והעלנו הצעה שמלאכים דברו איתו. אני אחפשאת הדיון הזה

אני אשמח לקרוא את הדיון הזה

אבל במידה ולא, עוד הערה קטנטונת: אפילו אם הוא לא ידע על המלחמה, יכול מאוד להיות שפניו היו מועדות בתחילה אל גרומן, ומשהו ככל הנראה קרה בדרך לשם. זוהי סתם ספקולציה שלי, אבל כך או כך הוא לא רצה לבזבז יותר מדי זמן, מכיוון שהוא השקיע יותר מדי במחקרים ובחיפושי אחרי גרומן.

limilu

New member
תחילת השני, אפילו. ../images/Emo58.gif

כבר מאז שהמשרת של עזריאל [ששמו פרח מזכרוני, כמובן] אמר לסרפינה פקלה שעזריאל מתכוון להלחם בסמכות אנחנו יודעים את זה. לא?

האבק

New member
אוי נכון!

אנחנו מגלים את זה בתחילת השני, זה אומר שעזריאל תכנן את זה כבר הרבה זמן, עוד מהספר הראשון. אז זה שוב מחזיר אותנו לשאלה - איך עזריאל ידע מה לעשות? איך הוא ידע להגיע לעולם הריק ההוא, להקים דווקא שם מבצר ענקי, ולזמן אליו חיילים מכל כך הרבה עולמות? אני עדיין תומך בתיאוריית המלאכים.

Thanos

New member
תגובה

הספר שיש באמתחתי הוא "גן העדן האבוד", "ויגרש את האדם" הוא תרגום עברי לשם, השגתי אותו (בחינם) דרך האתר של אחווה משיחית (תריצו חיפוש בגוגל...) אני כנראה לא אגיע למיתופיה (צבא סאקס) ועוד שאלה: איך עזריאל זימן את רוג'ר? רשום שכל מה שהוא רוצה מתגשם, יש הסבר יותר מפורט בשני הספרים האחרים או שזה נשאר מסתורי ככה? אם יש הסבר אז אנא חסכו ממני ספויילרים...

למעלה