2 שאלות על מעורבות ועניין

Charlie

New member
2 שאלות על מעורבות ועניין

לאלו שחיים בחו"ל: האם החצי שלכן/ם מעורב/ת במה שקורה בישראל מבחינת הסכסוך הישראלי-ערבי ובעיות הבטחון של ישראל, התהליך המדיני, הטרור, ההיסטוריה של הסכסוך והמלחמות במזה"ת והסיבות לכך? לאלו שחיים בישראל: האם החצי שלכן/ם מעורב/ת במה שקורה בישראל, ראשית בעניין הסכסוך הישראלי-ערבי וההיסטוריה הארוכה והמורכבת שלו? האם החצי מתעניין/ת בדברים שמעבר לנושא המדיני-ביטחוני בישראל, קרי נושאים אחרים שנמצאים בכותרות? (כמו למשל הסיפור בזמנו של תחליף חלב האם שגרם למוות של תינוקות או נושאים כלכליים/פוליטיים)

KajaGugu

New member
צ'ארלי...

האם אתה מעורב בנעשה בדרום תאילנד, בסיכסוך עם המוסלמים שם? אותו סכסוך גבה יותר קורבנות בשנתיים האחרונות מהסיכסוך הישראלי פלסטינאי. אני מאמין שלא, אני גם מאמין שאת בת הזוג התאילנדית שלך זה לא מעניין יותר מדי. כישראלים הרגילו אותנו להתמכר לחדשות ולדבר כל היום על פוליטיקה, אם תישאל אותי זה לא כל כך משנה וגם לא מעניין יותר מדי. גם כשאנחנו בחו"ל מזהים אותנו לרוב פוליטית, זה משהו שאני סולד ממנו. הרבה יותר חשוב לי שהחצי ילמד את ההיסטוריה שלי כאדם, את הבעיות שלי, מה שעובר עלי וכו'. במידה והיא תעבור לארץ אני מתאר לעצמי שהיא תילמד להכיר את הדברים אבל אין לי שום רצון שהיא "תתעניין", פשוט כי אותי זה כבר לא מעניין.

Charlie

New member
KajaGugu

אני מודע לנעשה בדרום תאילנד. איך לא? גרתי בצ'יאנג מאי מס' חודשים ובת זוגי תאילנדית. לעיתים אני קורא על כך באינטרנט ולעיתים היא מעדכת אותי בנעשה שם. עם זאת, היא מתקשה להבין את הטרור המוסלמי של המתאבדים. הופתעתי שהיא כתבה לי במייל לאחר הפיגוע שהיה בחדרה לפני ימים מספר, על הפיגוע וניסתה "לנתח" אותו. כמו כן, היא נדהמה מכך שנשיא מדינה אחת (איראן) מאיים כי ימחק מעל המפה מדינה אחרת (מדינת היהודים). אז כנראה שהיא שונה מאלו שאתה הכרת, אם יצרת הנחה שהיא לא מתעניינת בטרור המוסלמי - בתאילנד או בישראל. אגב, בישראל אני צופה בחדשות אולי פעם בשבוע, בעיקר בשישי בערב כדי לראות כתבות מעניינות ב"יומן השבוע" של אחד הערוצים. היא לעומת זאת, מקפידה לראות חדשות כל יום ואף לקרוא עיתון כל יום (אני בכלל לא קורא עיתונים...) אז כנראה שהיא יותר ישראלית ממני, הא?!

KajaGugu

New member
אז אצלינו...

שנינו לא מתעניינים ולא ממש רואים חדשות (קוראים באינטרנט מדי פעם).

Ryo

New member
חברה שלי

פוליטיקה: מתעניינת אבל לא יותר מידי. היא ממש אנטי הטרור אבל גם ממש אנטי הכיבוש. כשהיא שואלת אותי שאלות אני עונה בצורה מאוד דיפלומטית ומשתדל למתן את דעותי הקיצוניות מאוד (שמאלה .. מאאאוד שמאלה). לאחרונה אנחנו בכותרות ביפן בגלל תאונת השייט בין הוקאידו להונשו אז דיברנו על זה. מעבר לכך, אני בספק. הכיסוי התקשורתי שיש לארץ ביפן הוא ממש מינימלי. אישית, גם אני לא קורא עיתונים או מתעניין יותר מידי במה שקורה בארץ או ביפן. אני קורה חדשות ברמת הכותרת. אבל כשזה מגיע לספורט זה סיפור אחר
הפועל תל-אביב כמובן

Charlie

New member
גם אתה אדום?../images/Emo45.gif

אגב, אמרתי לוואנידה שאני רוצה שהיא תבוא איתי לבלומפילד למשחק של הפועל. היא אמרה שהיא תוותר על התענוג המפוקפק. כשניסיתי לשכנע אותה להסכים ולשאול למה היא לא רוצה היא ענתה בלי להתבלבל: "אני חושב שעדיף שתהיה בלעדיי ברגעים של תסכול ועצבים" שאלתי אותה למה היא חושבת שככה יהיה אז היא אמרה: "פשוט מאד, כל מוצ"ש שאתה שולח לי אי מייל את מתחיל אותו בלרטון על עוד הפסד של הקבוצה שלך, אין מה לעשות - בחרת לאהוד חבורה של לוזרים"
תפסה את העניין מהר...

Ryo

New member
ברור!! אדום בנשמה

תראה, כנצר למשפחה דרום אמריקאית אם לא הייתי מתעניין בכדורגל הייתי מנודה מהמשפחה. לפחות זה היה כך כשהייתי ילד, היום, אני זה שנושא את אהדת הכדורגל על גבי, וכולם אוהדי הפועל בגללי. מה שכן, אני חייב להגיד לך שבאופן אירוני אני התחברתי לקבוצה יותר מאי פעם בעבר בשנתיים שאני לא גר בארץ. קשה לי להסביר את זה אבל זה פשוט ככה. כל פעם שאני בא לביקור אין מצב שאני מפספס משחק, בית או חוץ, לפני כן, הייתי מגיע למשחקי הבית בלבד וגם זה לא כל הזמן. נראה שוונידה קלטה מהר מאוד באיזה קבוצה מדובר, אבל אין ספק שכדאי שתקח אותה לבלופילד לפחות פעם אחת, נראה לי שהיא דווקא מאוד תהנה. דרך אגב, פה ביפן, זה פשוט מדהים איך שכולם אוהבים ואוהדים את הנבחרת שלהם, ואני מדבר אפילו על הנבחרת הצעירה שממלאת אצטדיונים מלאים בזמן שיש שידור ישיר. תרבות ספורט שאנחנו יכולים רק לחלום עליה. אנקדוטה קטנה על כדורגל, כשהייתי סטודנט לקחתי קורס שנקרא תולדות רומא או משהו כזה, הייתה לנו מרצה קשוחה. אני בד"כ הייתי תופס איזה כיסא במרומי אולם 300 בירושלים ומנמנם. עד שיום אחד היא סיפרה לנו על אספות העיר ברומא, שאיך שאנשים היו משתלהבים אפילו אם הם לא תמכו במה שנאמר באותה אספה. ואז היא ספרה לנו שיש לה בת באיטליה, לומדת לדוקטורט בטורינו, ושלפני שנתיים (משמע סביבות 1999) המרצה קפצה לבקר אותה והבת שלה לקחה אותה לדלה אלפי בטורינו כדי לראות משחק זניח בין שתי קבוצות אלמוניות שעונות לשם יובנטוס ומילאן ושיש איזה שחקן עלום שם שממש אוהבים אותו באיטליה, דלה פיירו, דלו פיירה, היא התקשת בלזכור את השם שלו. ואז אותו שחקן אלמוני הבקיע שני שערים ואפילו היא, המרצה המכובדת, קפצה לשמיים משמחה וחגגה עם כל ההמון ביציעים אפילו שלא היה לה שום קשר רגשי לקבוצות. וכך אני, במרומי אולם 300, דופק את הראש בשולחן שאותה מרצה, מרדימה ככל שתהיה, הגשימה את אחד מחלומותי, לראות את יובנטוס. אני הגשמתי את החלום אחרי שנה ב 3-1 מדהים על ריאל מדריד בחצי גמר גביע האלופות :)

Ryo

New member
צ'ארלי... תגיד

אתה מגיע לפעמים למשחקים בבלומפילד? אם כן, אז צריך להפגש פעם הבאה שיצא לי להגיע לארץ. יאללה הפועל :)

Charlie

New member
Ryo

אני אדום בנשמה - יאללהפועל מלחמה!
הייתי מנוי במשך הרבה שנים אבל בשנתיים האחרונות לא רכשתי מנוי שכן עזבתי את ת"א (פעם אחת לירושלים ופעם שניה לצ'יאנג מאי) אבל כיום חזרתי להתגורר בת"א ולעונה הבאה אני כבר ארכוש מנוי. אני הולך לרוב משחקי הבית של הקבוצה. בצעירותי (לא שאני כלכך זקן
) הייתי הולך גם להרבה משחקי חוץ. לצערי, הכדורגל הישראלי נמצא כיום בתקופה לא טובה, הן הרמה (שאף פעם לא היתה ממש אירופית) ירדה (גם בשל זרים ליגה ז' שמביאים לארץ), המתקנים נשארו עלובים, הקהל (כמו כל החברה) הפך אלים יותר ומחירי הכרטיסים כיום הנם בסביבות ה-100 ש"ח (יותר יקר מאיטליה!) כשהכל משודר בטלוויזיה בחינם או תמורת סכום סמלי של 10 ש"ח. תוסיף לכך את חוסר העניין (כדורגל הגנתי של קשטן ואלופה כמעט בטוחה של חיפה) ותקבל מתכון לחוסר התעניינות. בכל מקרה, אם וכאשר תגיע לביקור מולדת במהלך העונה - אשמח לשבת איתך בשער 7 ולצפות בעוד 1:0 משמים (במקרה הטוב) של ה"קשטנטיקוס".

למעלה