2 שאלות על שינה

2 שאלות על שינה

כרגיל נושא השינה הוא הנושא המדיר שינה מעיני אם טרייה.... 1. בימים האחרונים גיליתי שהדר עושה סיבוב של 360 מעלות במיטה, באמצע הלילה כשאני קמה לבדוק אותו אני מגלה שראש במקום של הרגליים ובבוקר הראש שוב בחזרה היכן שהיה בתחילת הלילה, האם זה נורמלי שינה כה פעילה, או שזה מעיד על משהו? 2. בדרך כלל סדר היום שלנו הוא שהדר מתרחץ בשבע וחצי אח"כ אוכל ארחה אחרונה וישן משמונה וחצי לערך עד שבע בבוקר, לפעמים הוא פתאום נרדם בשש - שבע בערב ולא מתעורר עד חמש - שש בבוקר, אז בדר"כ אנחנו מעירים אותו בסביבות תשע לאמבטייה וארוחה. מותר להעיר תינוק? (לפעמים הוא מתעורר מעצמו בסביבות 8 ולפעמים לא)

תשובות-

נורמלי ביותר. לדעתי כל התינוקות מסתובבים בלילה. רובם לפחות. רק תדאגו שלא נתפסים לו יד/רגל בין הסורגים. כשבה התחיל אנחנו קנינו עוד מגן ראש, שמקיף את כל הסורגים. אני לא הייתי מעירה תינוק. הם לבד יודעים מתי הם צריכים לקום לאכול/לשתות. אם את רואה סימני עייפות, תקלחי אותו מוקדם יותר, אוכל, ולמיטה.

רז2

New member
שתי תשובות

בקשר לסיבובים במיטה, אז נורמלי בהחלט! הקטנים שלי עושים כך עד היום. אני כבר התייאשתי מלנסות לכסות אותם לפני השינה. בקשר ללהעיר תינוק, אז יש הרבה שמתנגדים לכך בכל תוקף. אני מגדלת תאומים ומבחינתי סדר היום חשוב מאוד. בשביל שעה מנוחה עבורי, שעה לסדר את הבית, לבשל משהו וכו´, אני צריכה שהם ישנו ביחד. וזה כמובן משפיע על כל שאר היום, הווה אומר- לאכול ביחד, להתקלח ביחד וכו´. כשהיו ממש תינוקות הבן שלי היה זקוק ליותר שעות שינה, וזה היה בסדר, כל עוד הם אכלו ביחד, והתחילו את השכבת הלילה ביחד. היה שלב שהם נרגמו אחר הצהריים המאוחרים, בסביבות חמש וחצי שש. ונתתי לישון רק חצי שעה. בשלב זה הערתי אותם כי הם הלכו לישון לילה כבר בשבע וחצי. בהמשך סדר היום הסתדר ולא היה צורך להעיר יותר.

וזה נקרא מדיר שינה?

דוקא המצב בנושא זה אצלכם נשמע ממש טוב...הלוואי עלינו (תשעה חודשים 3-6 התעוררויות בלילה, כמעט כל לילה)

nightroll

New member
מיכל - גם אצלנו ../images/Emo10.gif

נראה לי שכפיר מצמיח שיניים. הוא ממש נורא בלילות האחרונים.

רותי ע

New member
את יכולה רק לברך

כמה פעמים ביום שאת יכולה לישון לילה... ובהחלט לא רצוי להפריע לנס המופלא של תינוק עם הרגלי שינה מעולים. תני לו ארוחה ואמבטיה לפני שש ואם הוא ער עד שמונה אז גם ארוחונת לילה. לגבי ההסתובבויות-נורמלי בהחלט.

למעלה