2 שאלות (רכב + דירות)

ezrach

New member
2 שאלות (רכב + דירות)

1. האם לעשות registration לאוטו חייבים SSN ? 2. האם יש מתווכי דירות שמקבלים את ה FEE מבעל הדירה ולא מהשוכר (הכוונה שאני אלך למתווך וארצה לראות רק דירות שבעל הבית משלם FEE ?

Boston Guy

New member
6 יחידות זיהוי

1. עד כמה שאני יודע, במסצ'יוסטס צריך. אתה גם צריך לעשות ביטוח לאוטו, וגם זה יהיה בעייתי בלי SSN (אם כי פחות). זה הכל הסיפור של "6 נקודות זיהוי"... פרטים ב RMV. איך שלא יהיה - חייבים ללכת למשרדי ה SOCIAL SECURITY כדי לקבל - או מספר, או מכתב שלא מגיע לך מספר. להלן רשימת הויזות שיכולות לקבל רשיון ללא SSN (עם מכתב מה SS שלא מגיע לך SSN) 2. יש כאלו שמפרסמים דירות NO FEE ואפשר גם להתמקח היום על ה FEE - כי השוק עדיין לא נכנס לסחרור של הקייץ.

ezrach

New member
אני על ויזה L1

1. הגשתי בקשה לפני 12 יום ואני עדין מחכה ניסיתי דרך הקו החם אך הם טענו שאסור להם לתת סטטוס של הבקשה בטלפון. 2. הכוונה "ביש כאלו" == מתווכים ? תודה על התגובה המהירה

Avi19001

New member
איפה ? רשיון נהיגה או רישום אוטו ?

אם מדובר בבוסטון , אני יכול לענות מהכרות של תהליך דומה (L1 ) מלפני מספר שבועות : זמן עד קבלת ה SSN : 58 ימים . הסיבה שזה כנראה לקח הרבה זמן - העובדה שהבקשה הוגשה מיד עם הכניסה לארה"ב ולוקח זמן עד שמחלקת ההגירה מתעדכנת בנתוני משדות התעופה . הבקשה נשלחת אליהם ואחרי OK שלהם זה חוזר לSSA להקצאת מספר וכו' . אני חושב שבוסטון גאי התבלבל בתשובה שלו לשאלת האוטו : הוא ענה לשאלה הנוגעת לרשיון נהיגה - אותו אתה לא יכול להוציא עד שלא תקבל את ה SSN ואז כפי שכבר נכתב אתה צריך להוכיח את הזהות שלך (שיטת 6 הנקודות וכו') . אם הבנתי נכון השאלה היתה בנוגע לרישום רכב על שמך , לזה לא צריך SSN . אני חוזר ומדגיש : הנ"ל נכון לגבי מסצוסטס בלבד ובקשר לזמן שצריך לחכות אני מניח שחלק מזה זה עניין של מזל . אשמח לעזור אם יש עוד שאלות . בהצלחה.

ezrach

New member
רישיון בינ"ל (אני במסצוסטס)

האם רישיון בינ"ל מספיק לצורך הענין ?

טל ר

New member
האם אתה בטוח?

שלום Boston Guy, האם אתה בטוח ש"6 נקודות הזיהוי" ישימות לרישיון הרכב? על מנת לרשום רכב על שמי אף לא ביקשו ממני SSN. גם בהוצאת ביטוח רכב לא היתה כל בעיה. רישיון נהיגה זה כבר משהו אחר. בנוגע ל-Fee אתה צודק - בסופו של יום השאלה היא מה מצב השוק, וניתן להתמקח. טל.

ezrach

New member
תודה ומה לגבי דירות

תודה על העזרה לגבי הרכב זה עזר מה לגבי אזורים צפונית לבוסטון ?

טל ר

New member
לגבי המתווך

נדיר שבעל הבית יסכים (מראש) לשלם את ה-Fee - בד"כ זה משהו שמסוכם במשא ומתן, בעיקר אם השוק חלש והדירה כבר עומדת ריקה זה זמן מה. הזמן הכי טוב לשוכרים הוא מספר חודשים לאחר "שוק הדירות הגדול" של סוף הקיץ/תחילת הסתיו - כאשר דירה נשארה ריקה עד אז, בעל הבית בד"כ כבר מיואש למדי.

Boston Guy

New member
Vicious circle

הכל מתחיל ונגמר במספר המחור...ן הזה. אתה צריך אותו כדי לקבל רשיון מקומי. אם אין לך רשיון מקומי - קורעים אותך עם תעריף הביטוח של הרכב. כשאתה בא לרשום את הרכב במשרד הרישוי - הם אמורים לזהות אותך לפי רשיון נהיגה אמריקאי (אחרת איך הם יודעים מי אתה?) אין לך? יזהו אותך על פי מסמכים אחרים (דרכון, רשיון ישראלי) אבל... הרי הם צריכים את הכתובת האמריקאית שלך - שלא מופיעה באף אחד מהמסמכים האלו. אז אתה גם צריך להוכיח להם היכן אתה גר... עם חוזה שכירות למשל.

טל ר

New member
איך היה לי לפני שנה

הי, ביטוח על סמך רישיון ישראלי היה ממש פשוט, ועם האישור ממשטרת ישראל היה גם זול. כשאני רשמתי את הרכב הם לא התעניינו בראיות על כתובתי. המילה שלי הספיקה. מבחינתם, הוכחה על כתובת היא קריטית בעבור הוצאת רישיון נהיגה (הרי הוא מהווה ראיה לכולם שזוהי כתובתך), אולם לגבי רישיון הרכב זה לא היה issue. מה שהם שמעו ממני - הספיק. באותו זמן היינו ב-Short term rental, אז אפילו לא היה לנו חוזה. כמובן, אחרי כן, כשהייתי צריך לשנות את הכתובת הנ"ל, שילמתי $15 בעבור שינוי כתובת ברישיון רכב. טל.

למעלה