2 שאלות תיאוריה

natalishkushit

New member
2 שאלות תיאוריה

1. מתי אסור לבצע עקיפה- 50 מטר לפני מנהרה, בתוכה או 50 מטר אחריה? פשוט היו תשובות שונות והתבלבלתי. 2. כשיש תמרור שאוסר על פנייה שמאלה לצומת- מותר לפנות פרסה?? זה לא קצת סותר?? תודה:)

גיל110

New member
תשובות

1. אסור לפני. 2. כשאסור שמאלה, גם אסור פרסה. פרסה מחייב אותך לסטות שמאלה, וכשאינך יכולה לפנות שמאלה אין כל דרך חוקית בה תוכלי לעשות פרסה. החוק היבש לא כותב "במקום שבו אסורה הפנייה שמאלה אסורה פרסה" אך איפה שאסור הפנייה שמאלה חייב להיות קו רציף או רמזור המחייב נסיעה ישר\ישר וימינה, ולכן בפועל, ב-100% מהמקרים, אין פרסה כשאין פנייה שמאלה.

גיל110

New member
הבהרה

אני לא מדבר על ביצוע פרסה באמצע כביש דו סטרי בעל קו לא רציף, מבחינתי, לא מדובר בכלל על אפשרות פנייה אלא על ביצוע פרסה באמצע כביש ולא פנייה בצומת.

גיל110

New member
הבהרה להבהרה (חבל שאין עריכה)

ביצוע פרסה על קו קטעים בכביש דו סטרי לא נכלל בשאלה שכן השאלה מדברת לא על מקום בו לא ניתן לבצע פנייה שמאלה אלא על מקום בו נאסרה הפנייה.

פזית 333

New member
מותר לבצע פניית פרסה מכל נתיב לפניה שמאלה

ומכל נתיב שלא סומן אחרת. לפי תקנה 44 (א)"לא יפנה נוהג את רכבו כדי להסתובב ולנסוע בכיוון הנגדי (להלן -פניית פרסה) אלא בנסיבות שאין בהן הפרעה לתנועה או סיכון לעוברי דרך, ולא יפנה כאמור כשהוא מתקרב לעקומה או פסגה תלולה או במקום שרכבו אינו נראה לעיני נוהג רכב אחר המיתקרב מכל צד שהוא." (ב )"בכפוף לאמור בתקנת משנה (א) מותר לבצע פניית פרסה לשמאל מנתיב לפניה שמאלה ומכל נתיב אחר שלא הוצב בו תמרור או סימון האוסר פניית פרסה". כלומר מה שלא רשום שאסור -מותר. לא רשום לאיזה נתיב יש להיכנס לאחר פניית הפרסה (ימין או שמאל - בחד סיטרי)

פזית 333

New member
אתה אמרת שאם יש פנייה אסורה

-אסור לבצע פניית פרסה. לפי המשפט שלך "אלא על מקום בו נאסרה הפנייה"- זה מה שהבנתי מכך.הרי ההוכחה כי ניתן לבצע פניית פרסה ,כל עוד ואין תמרור אזהרה שמורה על איסור פניית פרסה וכן , אין מניע שעלול לסכן עוברי אורח כתוצאה מביצועה של פניית פרנסה.

פזית 333

New member
תיקון פרסה*

למרות שגם פרנסה היא גם צורך שעלול לסכן בכביש

Superdror

New member
אתה טועה.

איסור פנייה שמאלה אינו אוסר פניית פרסה. יש בחוק הגדרות מאוד ברורות מתי אסור לבצע פניית פרסה - איסור פנייה שמאלה לא אוסר פניית פרסה, חד וחלק.

גיל110

New member
התייחסת לדבר אחד ספציפי, אני מבקש התייחסות

מלאה. בכל מצב שבו אין פניית שמאלה בכביש תקין - אין פניית פרסה. אתה הבאת סיטואציה, גם אני יכול להביא סיטאוציה והרבה יותר קלה משלך - שוטר. השוטר הוא מלך הכביש והוראה שלו מבטלת כל תמרור, אז אם הוא אומר לך "פנה פרסה" איפה שאסור פנייה שמאלה (או אסור פרסה רחמנא ליצלן) אתה חייב לפנות. תביא לי דוגמה תקינה מכביש בארץ בו אסורה הפנייה שמאלה ומותרת פניית פרסה, ואני חוזר בעצמי.

be_roo

New member
יש מספיק מקומות בהם בכביש משמאל יש שלט אין

כניסה ולכן הוצב שלט שאוסר פניה שמאלה כדי להבהיר שאין לאן לפנות, אבל פנית פרסה במקום מותרת ולא תפריע לאיש.

גיל110

New member
אם אני הייתי כותב זאת - היית יורדת עלי

ביקשתי דוגמה קונקרטית. אני עובד על הכביש ולא נתקלתי בדוגמאות כאלה. ושוב - זה לא סותר את מה שאמרתי. אמרתי שבכביש בו מוצב תמרור האוסר פנייה שמאלה, כלומר, לא יתכן פניית פרסה אלא אם הקו לא רציף אבל אז בכל מקרה לא מדובר על ביצוע פרסה מבחינת החוק. זאת אומרת - אם סיכנת עוברי דרך במהלך "הפרסה" (כיוון שביצעת אותה לא נכון) שוטר לא יכתוב לך "ביצוע פניית פרסה שלא כחוק", הוא יכתוב "סיכון עוברי דרך", ולכן זה גם לא פרסה. לעומת זאת - אם פנית שמאלה ובמהלך הפנייה ביצעת אותה לא נכון, כלומר, נכנסת לנתיב הנגדי\לא פנית ממרכז הכביש, אז בהחלט אפשר לכתוב "פנתה פניית שמאלה שלא ממרכז הכביש ובכך סיכנה עוברי דרך", ושוטרים אכן כותבים זאת בפירוט. שוב - לא אמרתי שום דבר על החוק, אמרתי שבפועל לא ניתן לבצע פרסה ללא פנייה שמאלה אלא בכביש עם קו מקוטע שבו אני לא מחשיב את הפנייה כפרסה. אגב, כשהייתי במשטרה, אחד הנהלים שחודדו בהתחלה יחסית היה למנוע מנהגים לבצע פרסה על קו מקוטע אם הם לא מצליחים להשלים אותו במלואה בתנועה אחת. לא יודע איך מאז התקדמו השוטרים - אבל הנקודה הזאת חזרה המון פעמים בתדרוכים.

be_roo

New member
ברור, כי מה שאתה לא ראית לא קיים בעולם

ואתה ממשיך לטעות ולהטעות. זה שאתה קובע שזו לא פרסה לא הופך את זה לנכון. אני אוכל לומר שאתה לא נחשב לבן אדם, זה לא אומר שזו קביעה נכונה בכביש שבו יש איסור לבצע פניה שמאלה אפשר לבצע פרסה, מבחינה פיזית, טכנית וגאוגרפית. זו תהיה פרסה לכל דבר ועניין והיא תהיה חוקית ומותרת כל עוד לא מוצב תמרור או סימון שאוסרים זאת. פנית פרסה היא פניה שאחריה אתה נוסע בכיוון הנגדי לזה שנסעת בו בתחילה. אפשר לבצע אותה בכל כביש דו סטרי שבו: 1. לא הוצב תמרור שאוסר אותה 2. לא סומן קו הפרדה רצוף 3. אין סימון של חצים המתירים נסיעה ימינה ו/או ישר בלבד 4. לא מתקיימים תנאים מסכנים אחרים שמפורטים בתקנות (כגון בהתקרבות לעליה, או במקום שלא ניתן להבחין ברכב ועוד) 5. לא נוצר סיכון או הפרעה לתנועה

Superdror

New member
לגבי 2

זה לא סותר. דוגמא לכך היא: לעיתים לא ניתן לבצע פנייה שמאלה לתוך רחוב בגלל שהכניסה לאותו רחוב אסורה - אך אם אין תמרור אחר האוסר פניית פרסה מותר לבצע פניית פרסה. דוגמא נוספת היא: לעיתים כביש נחסם לכניסה בעקבות "עבודות בכביש" ולכן לא ניתן בפועל לפנות אליו. במצב כזה יונח במקום תמרור "אסורה הפנייה שמאלה" אך עדיין, באם אין שום איסור לבצע פניית פרסה - מותר לך לבצע פניית פרסה. פניית פרסה אסור לבצע: 1. ראות לקויה(עלייה תלולה למשל) 2. קיים תמרור האוסר ביצוע פניית פרסה. 3. קיים תמרור המורה על המשך נסיעה בכיוון מסוים (חץ על הכביש\תמרור כחול על רמזור). 4. כאשר ביצוע פניית הפרסה סיכון. ואגב, תוספת קטנה: בכל השרשור הזה דיברנו על "פנייה שמאלה" ו"איסור פנייה שמאלה"\"איסור פניית פרסה שמאלה" , בפועל קיימים מצבים בהם ניתן לבצע פניית פרסה גם לצד ימין , כך שכל מה שכתבתי מתייחס לשני המקרים.

גיל110

New member
כל סטייה ימינה, שלא מעבר לנתיב

היא בפועל פנייה ימינה ולכן פיזיקלית לא ניתן לבצע פרסה לימין מבלי לפנות לימין. דוגמה קונקרטית - רחוב כצנלסון בראשון לציון לבאים מכיוון ז'בוטינסקי, מאפשר בצומת הראשונה שלו ביצוע פניית פרסה לימין. אם מסתכלים ממעוף הציפור רואים שמדובר בפנייה ימינה לכל דבר, והפנייה היא סופר צמודה, ככה שרואים שבכל מצב - פנית ימינה. אגב, לא מדובר בנתיב נגדי - מדובר בסוג של פנייה ימינה ובכל זאת שמו שלט של פרסה לימין.

Superdror

New member
אם לא קיים דבר כזה "פרסה ימינה"

מדוע קיים תמרור האוסר ביצוע פרסה ימינה? (תמ 430) אתה יכול להתווכח כמה שאתה רוצה - שוב ושוב אתה מראה שאתה פשוט לא בקיא בחוקים ובתקנות ומתעקש שאתה כן.

למעלה