2 שאלות: תיבול טבעוני+ אורגני

ספרנו1

New member
2 שאלות: תיבול טבעוני+ אורגני

1. כרגע אני מטבל את הירקות / סלטים שלי עם טחינה (נמאס) / חומץ בלסמי (לא בריא בעליל, להבנתי) / רוטב סויה (כנ"ל). יש הצעות נוספות לתיבולים טעימים, פשוטים להכנה, ובריאים?

2. כירושלמי, היכן אפשר להשיג עלים ירוקים ואגוזים אורגניים (להבנתי, במוצרים אילו החשיבות לאורגני היא הגבוהה ביותר, עקב חשיפת שטח גדול מהגידול לריסוס) ? בשוק מחנה יהודה הבנתי שאין אורגני (אם כי קינואה אורגנית דווקא מצאתי שם ב"טבע נט")? בגבעה הצרפתית (מקום מגוריי) אני בכלל לא טורח לחפש...

3. שאלת בונוס: יש איזה מתכון פשוט וטעים של מג'אדרה אורז ועדשים? ואולי גם משהו לקינואה שקניתי?

תודה רבה
 
תשובותי

1. טחינה כמובן זה דבר נפלא, אבל אחרי כמה זמן זה נמאס. אני מתבלת סלטים במיץ לימון סחוט מלימון שאני בעצמי סוחטת. קל ובריא. אפשר גם מלח/פלפל שחור כמובן, אפשר חרדל/סילאן/סויה או שילוב של כל מה שאמרתי. בנוגע לסויה- יש רטבי סויה שעשויים אך ורק מחומרים "נורמליים" [כלומר בלי משמרים ובלי E מוזרים וכל מיני], אלו רטבים מעט יותר יקרים והם יותר איכותיים, פשוט צריך לבדוק ברכיבים, יש את זה בכל סופר רגיל, לא צריך חנויות טבע. לגבי סילאן יש אחד שהוא ללא תוספת סוכר שזה בעצם רק סילאן תמרים וזהו.
חרדל כנ"ל יש כזה שאין בו את כל הרכיבים המפחידים, אבל זה קצת יותר יקר ונשמר פחות זמן [ללא חומרים משמרים וזה].
מה לגבי שמן זית? אני אלרגית, אבל אחד טוב נחשב בריא. אפשר גם שמן שומשום [לא, אין לזה טעם של טחינה] שהוא טהור ועשוי רק משומשום. לפעמים התיבול הוא בכלל בעזרת עשבי תיבול כמו כוסברה וכו' או בעזרת אגוזים/שקדים/בוטנים/פירות יבשים, ואז כדי שלא יצא יבש אפשר אפילו לשפוך ללא בושה קצת מים על הסלט, ככה ישר מהברז.
כמו כן יש כמה דברים שהם יקרים יחסית אז אצלנו אין אותם אבל רכז רימונים זה תיבול מעיף לסלטים.

2. אני לא מכירה דברים בירושלים. מצטערת.

3. יש לי מתכון הכי לעצלנים, בנוסף לזה שהוא דיאטתי ]בלי שמן ועם מעט מאוד עמילן ביחס לאורז ועדשים] ויוצא אחד-אחד:
א. שמים עדשים בהמון מים על האש.
ב. כשרותח מוסיפים את האורז ובצל קצוץ [לא צריך למדוד כלום, רק לראות שהמים מכסים את הכל פלוס עוד]. אפשר לתת לזה לרתוח, אבל אם גולש או משהו חלילה אפשר להחליש האש, לא חייבים לכסות.
ג. מתבלים במה שאוהבים [אני אוהבת תערובת ששכחתי את שמה, אבל אפשר אפילו סתם קצת מלח וזהו].
ד. כשנראה כאילו העדשים התרככו והאורז התנפח טועמים את האורז והעדשים ללא מים ואם זה כמעט רך לגמרי אז מורידים מהאש ישר לתוך מסננת ושוטפים במי ברז. אחרי זה אפשר לתבל שוב אם חלק מהתיבול נשטף עם המים.

זהו.
הגרסה הלא לעצלנים והלא דיאטטית היא לטגן בצל, להוסיף עדשים ותיבול, לצקת על זה מים. בכלי אחר לעשות אורז איך שאתה רגיל. בסוף לערבב.

עם קינואה אפשר לעשות ה-מ-ו-ן דברים, אני בקטע של סלט קינואה עם חמוציות, או המבורגר קינואה או למלא קינואה בתוך ירק[ נגיד- דלורית]
 

ספרנו1

New member
מלכה


תודה רבה על התשובה המושקעת והשימושית

&nbsp
ברוטב סויה לא יהיה טונה נתרן בכל מקרה?
 

vegetalien

New member
כן, יהיה.

ועל-כן, אני מסתייג מאוד ממנו. אחד הדברים האהובים עלי הוא עלי כרוב סיני מבושלים ברוטב סויה. זה דל מאוד בקלוריות, ואני יכול לאכול במכה קילוגרמים מהם, אבל זו פצצת מלח, ולכן כבר זמן רב שלא אכלתי תבשיל כזה.
עם זאת, אני תוהה מדוע אתה מסתייג מחומץ בלסמי? אישית, אינני חובב חומץ, בלשון המעטה. אבל למיטב ידיעתי (המוגבלת מאוד) אין בעיה בריאותית מיוחדת עם חומץ בלסמי. אנא האר את עיני.
 

ספרנו1

New member
בחומץ בלסמי האחרון שקניתי

יש צבע מאכל E150D.
היה שם גם רכיב נוסף שאיני יודע את פשרו, משהו בלשון רבים, שכחתי מה זה היה
משהו כמו "פרוספטים"..
 

נטאשKה

New member
רטבים

כיד הדמיון הטובה עליך, למעט דבש אני לא יכולה לראות מה לא טבעוני ברטבים.

כל הויניגרטים למינהם - טבעוניים.
רטבים על בסיס חרדל/סילאן או חרדל/סוכר חום (רצוי אמיתי לטעם).

רטבים אסייאתים - לא חייבים להסתפק בסויה, תבל בטיפה שמן שומשום, מירין, חומץ אורז.

שחק עם השמנים יש המון שמנים - לא רק שמן זית אלא שמן בוטנים שמן אבוקדו שמן ענבים וכן הלאה. כל אחד מהם נותן משהו קצת אחר. כך גם עם חמצים.

רוטב על בסיס עשבי תיבול - טחון במעבד מזון כל עשב תיבול שאתה אוהב עם שמן כלשהו.

רוטב על בסיס שמן כלשהו, מיצלימון סחוט טרי, מלח, פלפל, אפשר גם סומק.

רוטב על בסיס נענע עם מלפפון אפשר עם כוסברה פטרוזיליה ואפשר בלי.

בקיצור - איזה רוטב לא טבעוני לסלט יש?
 
רק תוספת קטנה :)

יש רטבי וינגרט שמכילים מיונז/ביצצים אז צריך לבדוק...
4מאוד אהבתי את הרעיונות והאמץ אץ חלקפ ברשותך :)
&nbsp
טריאקי הינו רוטב טבעוני נכון?....
 

נטאשKה

New member
את מתייחסת בעצם לרטבים קנויים לא?


את צודקת באלף אחוז וחשוב לבדוק, אני לא חשבתי על זה בכלל כי אני לא יכולה לזכור את הפעם האחרונה שקניתי רוטב מוכן לסלט, אני מכינה אותם לבד, זה כ"כ פשוט ונראה לי טפשי לבזבז על זה


אבל את בהחלט צודקת באלף אחוז ומי שקונה חייב לבדוק. הערה חשובה.
 

ספרנו1

New member
תודה רבה

לפעמים יש ביצים בכל מיני רטבים, לדוגמא באלף האיים. אבל את צודקת שאולי הייתי צריך לשאול פשוט על המלצה כללית לתיבול
 

ladybug6

New member
רוב הזמן אני מתבלת סלטים עם שמן זית, לימון ומלח

לפעמים במיוחד בסלטים ירוקים אני מוסיפה גם טיפה סוכר.
כדי להעשיר את הסלט אני מוסיפה לו חמוציות, אגוזים, נענע, כוסברה או ירקות לא צפויים.
בסלטים ירוקים או מבוססי עלים אני אוהבת רטבי ויניגרט, אני מכינה על בסיס שמן זית, מיץ לימון או חומץ תפוחים, סילאן/סוכר, קצת מלח, לפעמים גם קצת חרדל.
לפעמים שמן זית + בלסמי + מלח וקצת סוכר.
אפשר גם להכין רטבים מבוססי מיונז טבעוני (ביתי, עדיף) או בוריאציה הלבנה עם שום ותבלינים, או בוריאציה המתקתקה עם הקטשופ (=אלף האיים).
 
למעלה