2 שאלות

Margarita22

New member
2 שאלות../images/Emo68.gif

היי לכולם :) 1. יש לי תואר ראשון במתמטיקה יישומית וכעת אני חושבת לעשות תואר שני - ההתלבטות היא בין הנדסת חשמל לבין מדעי המחשב. בנוסף קראתי שבאתא אפשר לעשות תואר שני בהנדסת חשמל עם חטיבה בניהול - אשמח לפרטים. בעקרון אני מתעניינת באלגוריתמים (משרתת ביחידה טכנולוגית בצבא ומתעסקת בזה) - הייתי רוצה לדעת, מבחינת התפתחות קרייריסטית - מה כדאי יותר? מה מוערך יותר בשוק? 2. האם ידוע לכם על האפשרות לשלב תואר שני במדעי המחשב עם חטיבה בניהול/מנהל-עסקים בבר אילן או באוניברסיטת תל אביב?

vinney

Well-known member
אני מנסה להבין

אם התכוונת לכתוב בפורום סטודנטים או בפורום עבודה בהייטק... בכל אופן, הקישורים לכל אחד מהם בצד שמאל של דף הפורום. אני באופן אישי לא שמעתי על תואר שני דו חוגי, אבל אם יש איפשהו כזה דבר - שיהיה לך בהצלחה.

cpdebugger

New member
אלגוריתמיקה

מנסיון (בתור מעסיק אלגוריתמיקאים) - ההיצע בארץ לא גדול (אין לי מושג מה הולך בחול) בשוק והמעסיקים מרשים לעצמם לדרוש בוגרי טכניון מצטיינים. אז אם את לא מאילו שציוניהם מעל לממוצע, כדאי לשקול. הנדסת חשמל נחשב לאחד המקצועות הקשים והמתסכלים. מצד שני, לשלשה חברים שלי שסיימו מסלול עתודה בהנדסת חשמל בטכניון לא הייתה אף פעם בעייה להתברג בכל משרה שחשקו בה בארץ ובחול.

elibrosh

New member
MSc in Eng

The link for the combined EE+management program is http://www.eng.tau.ac.il/students/yedion2007-8/17.html. Note that you'll have to register for the MSc with thesis option since you have a non engineering BSc. To obtain the MSc degree you'll have to obtain 20 points in engineering courses, 9 points in 6 management courses and 12 points for thesis work. Besides that, the department usually requires those that come with BSc in sciences to take roughly 4 undergrad courses (i.e., course from 'toar rishon' in EE) and to obtain a minimum grade (I think it was at least 75 in my case). In your case, the workload in the CS MSc program is much lower than the one in EE, but I dont think CS have a combined CS+Management program. Another option to consider is to apply for an MBA with a specialization in operation research and take elective courses in CS or OR dept. In terms of job opportunities as an Algorithm Developer, the difference between EE and CS lies in the areas you specialize in. EE studies are more focused on communications, signal and Image processing, and computer architecture while CS are more focused on design and analysis of algorithms, distributed and parallel algorithms and cryptography. There is also some overlap, for example, in computer networking. From my experience, I think that algorithm developers for communication systems and signal processing are more in demand than others. BUT, I wouldn't base my decision on present demand as trends can change (who knows what will be the ' hot' field when you graduate). My advise is to study whatever excites you more.

גיל14

New member
תרגום מהיר לעברית

אני כותב בגוף ראשון בלשונו של כותב התשובה לעיל, לטובת אלה שעוד לא חזקים באנגלית
--- הקישור לתוכנית הנדסת החשמל - ניהול המשולבת הוא http://www.eng.tau.ac.il/students/yedion2007-8/17.html . שים לב שתצטרך להרשם לתוכנית M.Sc. כולל תזה, מפני שיש לך תואר B.Sc. שאינו בהנדסה. כדי לקבל זכאות לתואר MSc, תצטרך להשיג 20 נקודות בקורסי הנדסה, 9 נקודות בשישה קורסי ניהול ו-12 נקודות עבור עבודת תזה. חוץ מזה, המחלקה בד"כ דורשת שאלו שמגיעים עם תואר ראשון במדעים לקחת בערך 4 קורסים של תואר ראשון בהנדסת חשמל, ולקבל בהם ציון מינימלי מסוים (במקרה שלי, אני חושב שזה היה לפחות 75. במקרה שלך, עומס העבודה בתוכנית לתואר שני במדעי המחשב הוא נמוך יותר מבתוכנית בהנדסת חשמל, אבל אני לא חושב שלמדעי המחשב יש תוכנית משולבת של מדעי המחשב + ניהול. אפשרות אחרת היא לנסות להתקבל לתוכנית MBA עם התמחות בחקר ביצועים, ולקחת קורסי בחירה במחלקה למדעי המחשב או חקב"צ. במונחים של אפשרויות תעסוקה כמפתח אלגוריתמים ("אלגוריתמיקאי"), ההבדל בין הנדסת חשמל למדעי המחשב הוא בתחומים בהם אתה מתמחה. לימודי הנדסת החשמל מתמקדים יותר בתקשורת, ניתוח אותות ותמונה, וארכיטקטורת מחשב, לעומתם מדעי המחשב ממוקדים יותר בתכנון וניתוח אלגוריתמים, אלגוריתמים מקביליים ומבוזרים, וקריפטוגרפיה (הצפנה). יש גם קצת חפיפה, לדוגמה, ברשתות מחשבים. מנסיוני, אני חושב שלמפתחי אלגוריתמים למערכות תקשורת ועיבוד אותות יש ביקוש גבוה מלאחרים. אבל, לא הייתי מבסס את החלטתי על הביקוש הנוכחי מפני שטרנדים יכולים להשתנות (מי יודע איזה תחום יהיה "לוהט" כשתסיים את הלימודים). עצתי היא ללמוד מה שמלהיב אותך יותר. --- בנוסף לתרגום לעיל, הייתי רוצה לחוות את דעתי - אנשים עובדים יותר טוב, ומשיגים תוצאות יותר טובות, בתחומים שהם אוהבים. זה נכון ברמת המאקרו - אדם שאוהב מתמטיקה, סביר להניח שלא יהיה היסטוריון טוב; וברמת המיקרו - מנתח ארכיטקטורת מחשב כנראה הוא לא הבחירה הכי טובה לחברה העוסקת בהצפנה (אע"פ שדווקא בתחום הזה, יש די הרבה חפיפה בין התת-תחומים).

למעלה