2 שאלות

אסף6

New member
2 שאלות

1: איזה סוגי טנור יש ?? טנור קונטרה ואיזה עוד ?? מה ההבדלים ביניהם ומה יותר גבוה ?? 2: אני בן 17 אז כבר השתנה לי הקול , המורה שלי לפיתוח קול אומרת שסוג הקול שלי הוא "אלט" נמוך של נשים, איך זה יכול להיות ??

SHEX

New member
לצערי הרב../images/Emo95.gif

אני לא ממש בקיא בשירה. אם אצליח אברר תשובות לשאלות האלה..

GustavM

New member
תשובות

1. יש הבדל משמעותי בין טנור וקונטרה-טנור. אלו קולות שונים עם מנעד שונה. בעוד שטנור הוא המוכר לנו מאופרות, קונטרה-טנור זה קול גברי גבוה שמקביל מבחינת המנעד פחות או יותר לאלט הנשי. הקונטרה טנור היה בשימוש נרחב בתקופת הבארוק, אז נהגו לסרס ילדים בעלי קול יפה על מנת למנוע מהם את התפתחות ההורמונלית שמשנה את הקול, ואז רוב זמרי הקונטרה-טנור (שהיו מבוקשים מאוד אז... כמעט כל התפקידים הראשיים באופרות של הנדל כתובים לקונטרה טנור) היו סריסים בעלי קול פעמונים בעל גוון ייחודי. דויד ד'אור למשל, הוא קונטרה-טנור (אחד ממש גרוע, אבל קונטרה טנור בכל זאת). לעומת זאת במסגרת הטנור, יש גוונים שונים וסוגי קול שונים במסגרת אותו טווח מנעד שמוגדר כ"טנור", שמתאים לתפקידים שונים - טנור לירי (מתאים לשוברט למשל, איפה שזה לא בריטון), טנור הרואי (מתאים אופרות של ואגנר), וכו'. להסבר מפורט יותר כדאי שתשאל את המורה שלך לפיתוח קול. הסוגים השונים מתאימים לתפקידים שונים מיצירות ואופרות שונות... 2. בקשר לגובה הקול שלך, זה אפשרי בהחלט שיש לך אלט. ישנם גברים שנשארים עם אלט, שזה יותר גבוה לגבר מקונטרה טנור, וזה יוצא עם גוון מאוד מעניין. אני יכול להגיד לך מנסיוני האישי שבגיל 15-16 שרתי אלט גבוה (בפלצט יכלתי להגיע לקצה המנעד של הסופרן הנשי...) ואז הקול שלי לאט לאט השתנה ובכיתה י"ב הייתי הבאס הכי נמוך במקהלה בביה"ס. תיקח בחשבון שהשתנות הקול היא משהו שלוקח הרבה זמן, ובגיל 17 יש סיכוי סביר שהקול שלך עוד לא סיים להשתנות. בהצלחה!

למעלה