2 שאלות

2 שאלות

הודעתי על כוונתי להגיש תביעה לתביעות קטנות על עסקת שירות. בעקבות זאת קיבלתי מכתב מנותן השירות כי יש ברשותם הוכחות על הוצאת דיבה. בעיני זה נועד כקלי הרתעה נגד הגשת התביעה של תביעות קטנות ואין בעיני אמת בדברים. שאלה ראשונה: באיזה שלב הם חייבים להציג את ההוכחות על הוצאת הדיבה ובאיזה שלב אצטרך עו"ד להגן על עצמי - כמה אני חשופה לתביעה וכמה יעלה לי להגן על עצמי נגד תביעת סרק? שאלה שניה: אותו נותן שירות השמיץ אותי ואמר לאישתי דברים מאוד לא יפים עלי, שבעיני אינם נכונים בסגנון שאני בן אדם לא נחמד. כמו כן בשיחה עם אשתי אותו נותן שירות אמר לאישתו שאנשים שעובדים אצל אותו נותן שירות אמר דברים מאוד לא מחמיאים לגבי. בעקבות האיום של נותן שירות על הוצאת דיבה התחלתי אני לקרוא בעצם מה זה דיבה. האם הדברים שנאמרו עלי נחשבים כהוצאת דיבה במידה ומי שנכח בזמן השיחה היה רק אישתי, נותן השירות, אישתו של נותן השירות (שכנראה גם בעלי העסק) וילדים קטינים? השיחה נעשתה פנים מול פנים, הוקלטה ואם כך ישנם הוכחות שהתקיימה.

תיקון שגיאת כתיב והבהרה

כל הדברים נאמרו לאישתי (לא לאישתו) אבל אישתו היתה נוכחת בזמן הפגישה, כמו-כן היו נוכחים ילדי הזוג והתינוקת שלי.

לא ניתן להשיב בצורה מדויקת לשאלתך

יש צורך ביותר פרטים בעיקר באשר למה נאמר ומה אתה מתכוון כשאתה אומר דברים לא נחמדים עלייך. באופן עקרוני יכולה לקום עילה מכוח החוק אך לא כל דבר שנאמר לאדם אחר גם אם יש בו ביקורת מהווה לשון הרע. בהצלחה

כמה יעלה להתחיל תהליך של הוצאת דיבה?

ומה לגבי השאלה הראשונה אם מתחילים תהליך נגדי?

עלויות של ניהול הליך משפטי

תלויות בדר"כ בזהות עו"ד אשר נשכר לתת שירות כאשר הדבר נכון הן להגשת תביעה והן להתגוננות מפני תביעה. מעבר לכך עלות בדר"כ תלויה בגובה התביעה והמורכבות שלה. בהצלחה.

למעלה