2 שאלות

jocie1

New member
2 שאלות

היינו במקרפרב היום. הסבירו לנו את התהליך: מחכים לעוד שני חוות דעת של הקבנים הצבאיים לגבי קביעת כשירות להתנדב, מעבירים לתא מתנדבים את ההמלצות לאשר את ההתנדבות ואחכ מציעים תפקידים. תשובות לכל השלבים אמרו שתוך מספר שבועות עד מספר חודשים.
בנתיים הבת שלי, תלמידת יב, נרשמה להמשך מסלול לימודי הנדסאים. האם יכירו בלימודי היג יד כמסלול עתודאי כמתנדבת בצבא? ושאלה נוספת: האם עדיין יסכימו לקבל אותה בתור מתנדבת בצבא, בסיום הלימודים יג יד אם היא דוחה את מועד הגיוס עקב הלימודים?

hillator

New member
תשובות

למיטב ידיעתי עתודה אקדמית סגורה בפני מתנדבים
בכל הנוגע להנדסאי אין לי מושג אני אנסה לברר ומציאה שתשאלו את הגורמים בלשכת גיוס לגבי זה
בברכה

lavifighter

New member
הנדסאי אי אפשר

תא מתנדבים אמרו את זה בפורום מתישהו אני זוכר... אבל אולי כי היא התחילה ימצאו איזה "דיל" כלשהו של בלי קבע או משהו כזה.

hillator

New member
עבור אקדמאים יש פרופיל 30

אבל נדמה לי שזה לא תקף באקדמיזציה

כמו כן לא רוצה להגיד תשובות חד משמעיות אבל אם הפרופיל 21 ניתן על רקע נפשי הדבר מפריע בקבלת סיווג ביטחוני מה שפוסל אוטומטית מהתעסקות עם כל תחום טכנולוגי בצבא.

SV Design

New member
אתם מערבבים פה יותר מדי דברים

יש אקדמיזציה,עתודה אקדמית ועתודה טכנולוגית (י"ג-י"ד)

אני מכיר מישהו שהתנדב ועשה איתי י"ג והתגייס לאותו תפקיד שלי..אז כנראה שאפשר אבל צריך לוודא את זה..

לגבי האחרים אין לי מושג

hillator

New member
לא בלבלנו

אמרתי שלגבי יג יד אני מחכה לתשובה של תא מתנדבים

לגבי אקדמיזציה אי אפשר (מברור בעבר מול תא מתנדבים.. תאמת לא ברור לי למה כי אם מישהו בא אליהם כבר עם תואר תנצלו את זה) ועתודה אי אפשר להתקבל כמתנדב (אפשר להיות שם ולהפוך לאחד כזה ).

צריך גם לראות לגבי הקטע הנפשי כי בדוח קבילות החיילים הופיע מיקרה שהצבא לא הסכים לקבל מישהו שלמד יג יד בגלל שהיה לו סעיף 45 נפשי וטענו שזה בעייתי לסיווג הביטחוני שלו. אז קל וחומר תהיה בעיה עם 21.

למעלה