2 שאלות

I new man

New member
2 שאלות

אני אשמח לדעת מספר דברים.

יש כאן בפורום מישהו שהיה בעבר או עדיין בתפקיד של בוחן נהיגה (טסטר)?

אני רוצה להגיש תלונה על בוחן מסיבות מוצדקות - מה הדרך הכי טובה מועילה לעשות את זה? ואיך?

תודה מראש.

Kורן

New member
תשובה ושאלה

א. כן יש כאן בוחן פעיל... הוא קורא ובדר"כ עונה רק כשיש על מה.
ב. לצורך מה הגשת התלונה? לצורך ערעור? לצורך "הצדק"??

I new man

New member
אז ככה..

לבחינה בבוקר הזה עלינו אני ועוד אחד, הוא התחיל ראשון.

הכל היה טוב ויפה, ובאחד הפניות כשהתבקש אותו בחור לפנות שמאלה היה צורך להתקדם הלאה בצומת כדי לצפות בכלי רכב הבאים מימין כשהטסטר בלם אותו בפתאומיות והעיר לו על כך.

אח"כ, כשהחלפתי אותו והתחלתי את הבחינה שלי אין י ה לשקר שהייתי שרוי בסטרס וההתנהגות של הטסטר לא תרם לכך ובלם אותי לפני כיכר כי היו רכבים שהמשיכו לכיוון אחר.

אחרי זה הגענו לצומת שיש צורך לתת זכות קדימה לחוצים וזה כמובן אין עם זה שום בעיה, מה שכן יש את הרכבים הבאים ממול ואני שהייתי אמור לפנות שמאלה ידעתי ואף המורה נהיגה הסביר לי שצריך לקחת הזדמנות כדי לצאת, בעיקר כי אם לא אפשר להמתין שם לפחות חצי שעה עד שהרכבים ממול יסיימו לצאת...

שוב הטסטר בלם אותי והעיר לי שיש זכות קדימה לבאים ממול והצדק איתו, זה הרי נכון וגם לא התווכחתי איתו על זה, אחרי 2 דקות הוא רואה ואני אומר לו אם ככה נוכל לחכות פה חצי שעה, ואז "פתאום" החליט לשנות את "דבריו" שצריך לנצל "חצי הזדמנות" כשזה מתאפשר ונתן לי את "אישורו" לצאת באחד ההזדמנויות.

לא ממש אפשרי לתאר בכתב, אם כי שאפילו בע"פ זה קשה לתאר כי צריך לראות את הסיטואציה - אבל מבחינתי זה לא ייאמן שטסטר כזה עושה מה שנראה לו בולם ואח"כ מנסה להתחכם ולהוציא אותי דביל בצומת שידעתי שצריך לצאת מתי שהוא ואין אפרות להמתין עד שכל כלי הרכב יעברו... זה פשוט מרגיז אותי כי אני טורח ועובד קשה על הוצאות ללימוד וטסטר - ולו כאילו מה איכפת?

I new man

New member
ולגבי התלונה

לי נראה שזה התנהגות לא הולמת בכלל ואף גובלת בהונאה (שפוסל מסיבות שלא ראויות לפסול וגורם לנבחנים להוציא עוד כסף, ומה בעניין האמינות והתחייבות שלו להכיר כל דבר ולא לבלום מתי שבא לו) למי שאמור לבחון נהגים כמו שהוא עשה. ומסיבה הזאת אני רוצה להגיש תלונה כפי הסיפור שסיפרתי למעלה.

אתה תערער ובסוף

תקבל מכתב שהערעור נדחה, על החתום הרב בוחן שמאחל לך הצלחה במבחנים הבאים.....

אין מה לעשות, אתה נכשלת במבחן כבר במעגל תנועה, והבוחן פשוט לא הכיר את האזור ומצב התנועה בו, והוא פשוט מיהר בחזרה למשרד הרישוי להזין בהנאה רבה למחשב 2 נכשלים חדשים, לחתום נכשל על הטפסים ולספר לעצמו סיפורים שברגע זה ממש הוא הציל חיים ושבזכותו נמנעו תאונות קטלניות .

אין לך מה להיות בסטרס, אני לא יכול לחשוב כיום על מאורע פחות מרגש ממבחן נהיגה...

dor119

New member
לא רואה סיבה לעירעור .

היגעת לצומת , לא נתת זכות הבוחן בלם , לכאורה מקרה קלאסי וכישלון ברור
מה אתה בא להגיד לנו כאן( דעתך האישית ) ..שאתה מתנהג במבחן כמו נהג עם כמה שנות ניסיון
ומנצל חצאי היזדמנויות ...והבוחן לא מספיק מיומן בכדי להבין את התנהגותך ובולם אותך על לא עוול .!
חשוב להדגיש שזאת דעתך כאן מעל דפי הפורום ולא קראנו את דעתו של הבוחן שבנסיבות האלה חשובה מאד
אני מניח מתוך ישיבה של 20 שנים ליד נבחנים שאתה מנסה להצטייר כאן כנהג מיומן ומנסה לצייר את הבוחן
כטירון שאינו יודע להבחין ב"רמת הנהיגה הגבוהה שלך ".
הרוב המכריע של הבוחנים היום במדינת ישראל .. הם בוחנים ותיקים מאד ורובם המכריע עבר 15 שנות עבודה עם נבחנים.

אם היית קורא כאן את המאמרים שכתבתי ואת התשובות שנתתי לקוראי הפורום אולי היית מתנהל כפי שהמלצתי ,
כל עוגמת הנפש הזאת שלך הייתה נמנעת :
כתבתי כאן בעבר שאם נבחן עושה פעולה שנוגדת את חוקי התנועה או שהיא גבולית כפי שאתה מציג כאן רצוי מאד שיגיד לבוחן
דוגמא : אם אתה עומד בצומת ורכב בא לפנות שמאלה ומעכב את פנייתו עקב הולך רגל במעבר חציה הנבחן יכול לקחת את הזכות
אך עליו להגיד לבוחן : "הרכב עצר (או האט) במעבר החציה ולכן לקחתי את הזכות ". דיבור כזה מעבר להבהרת הביצוע מוכיח גם
על הבנה ... ואת זה אני רוצה לראות במבחן בסיטואציה כזאת .
דרך אגב לפני כמה שנים כתב כאן תלמיד שקרה לו אירוע כזה במבחן מיד כשיצא מהרישוי ... הוא אמר לבוחן משהו דומה
הבוחן כל כך התרשם שהחזיר אותו מיד לרישוי ונתן לו רישיון ....כתבתי לו אז...אצלי היית מקבל מבחן מלא ( אין קיצורי דרך)
אבל אירוע כזה והתנהלות כזאת של נבחן .. מעניקות הרבה מאד נקודות זכות .

במקרה שלך אם היית אומר לבוחן .." זאת צומת עמוסה מאד ולכן אני ינסה לנצל חצי הזדמנות בכדי לצאת ולהזרים את התנועה "
הבוחן בסיטואציה כזאת היה נמנע ככול האפשר מבלימה ..ויותר מזה לא היו לו ( לבוחן ) ספקות בקשר להבנה שלך את הצומת וזכויות
הקדימה בה .

אני רוצה להדגיש שאני מתייחס כאן למה שאתה כותב , אין לנו כאן את אבחנת הבוחן שהיא מאד רלוונטית לסיטואציה כזאת .

בקיצור צריך

להסביר לבוחן מילולית את כל מה שאני עושה בטסט, אולי זה מסביר איך המורה שלי לשעבר עבר טסט ראשון, האמת שהוא מ1987 לא סותם את הפה - עד עצם היום הזה אני שומע אותו מברבר לי במוח ממש פטפטן בלתי נלאה, בחיים לא נתקלתי בדבר כזה... אחר כך הוא אומר לי שלפי דעתו יש לי בעיה בחיבור בין המוח לרגל, לפי דעתי יש לו בעיה בחיבור בין המוח לפה (וזה הרבה יותר קרוב.... חחח). אגב, אחלה אסטרטגיה לבלבל אנשים (כולל טסטרים) ולגרום להם להחלטות שגויות שמשרתות אינטרסים אישיים ....

סוף עולם שמח

dor119

New member
ידידי הצייר .

במהלך המבחן אני לא מצפה מנבחן לדבר ולהסביר לי מה הוא עושה ...אני רואה וגם מבין ..
הסברתי שבמיקרים קיצוניים רצוי שהנבחן יבהיר למה הוא עושה פעולה שנוגדת את חוקי התנועה או שנראת כזאת .
אל תיקח את האימרה הזאת למקומות לא נכונים .

דרך אגב גם לדבר צריך לדעת ..יש לא מעט מיקרים שנבחנים מפילים את עצמם ב"שטויות" שהם אומרים או בחוסר ההבנה שלהם .
דוגמא : תלמידה עומדת בצומת ונותנת זכות לרכבים חולפים באיזה שהוא שלב נכנסת לצומת ולא מתייחסת לרכב
ממש קרוב שפונה שמאלה .....הנבחנת הזאת הייתה ברמה גבוהה יחסית ולכן מיד שאלתי אותה מדוע את לא מתייחסת לרכב ??
היא עונה לי : " הוא רק עכשיו יוצא מחניה " ואומנם היה רכב אחר רחוק הרבה יותר שיוצא מחניה ...מכאן המסקנה המיידית היא :
שהיא לא מתייחסת כלל לרכב הקרוב ...במקרה הזה התלבטתי מפני שהיא הייתה נבחנת ברמה טובה.. אבל לבסוף החלטתי לא לתת לה רישיון .
התשובה שלה הייתה ברורה והוכיחה חוסר הבנה או הסתכלות לקויה בכל מקרה ...אין רישיון .

I new man

New member
הבנתי את דבריך

אך עדיין מה שבאתי לומר שהבוחן נתווכח לדעת שהייתי חייב לצאת לצומת גם כשיש רכבים ממול כשהייתה הזדמנות וזה אפילו מה שהמורה הסביר לי באותה סיטואציה !
גם אם תשים לב לא אמרתי שברצוני לערער אלא פשוט להגיש תלונה על הבוחן על הלך הדברים שכתבתי שקרו עם הנבחן הקודם ואצלי.

למעלה