2 שאלות

aclinova

New member
2 שאלות

אני צמחונית כבר 20 שנה וטבעונית רק מהשנה- שנתיים אחרונות. האם צריך לקחת תוספים או ויטמינים? אוכלת די מסודר אבל בקושי בקושי מבשלת ופוחדת שאין לי חוסרים למיניהם (אם כי בדיקות דם נראות בסדר).

השאלה השנייה היא לגבי מאפיות- האם בכל לחמניה/בייגל עם שומשום יש ביצה? יש מקומות שאומרים לי כן אבל מישהו הסביר לי שבמתוקים בדרך כלל יש ביצה אבל מאפים אחרים אין. מדביקים את השומשום בדרך אחרת.

vegetalien

New member
אם אינך יודעת

את טיבו של תפריטך, רצוי כי תתייעצי עם תזונאית - על-אחת-כמה-וכמה אם חלקו של המזון התעשייתי והמוכן ניכר למדי.
&nbsp
תפריט טבעוני מסודר אינו דורש שום תוסף תזונה, מלבד ויטמין B12 פעמיים-שלוש בשבוע (במינון של 1000 מק"ג לטבלית). זהו הרכיב היחיד שאין לקבלו בתזונה טבעונית אלא דרך תוסף או מזון מועשר (לא מומלץ להסתמך על האופציה השניה לבדה).
&nbsp
כמו-כן, אנשים רבים זקוקים לתוסף של ויטמין D (יש לציין שמחסור בוויטמין D הוא תופעה נפוצה מאוד בכלל הציבור, מאחר שזמינותו במזון, ככלל - מינימלית).
מרבית האוכלוסיה אינה נחשפת די לשמש, בין אם מטעמי שמירה על העור, לו"ז צפוף או לבוש מסורתי - ולכן שיעור האנשים הזקוקים לתוסף (בין אם הם נוטלים אחד ובין אם לאו) גבוה למדי - ובחברות מסוימות אף מגיע למעל ממחצית התושבים.
כדאי לברר עם הרופא לגבי עניין זה - לחוסר ממושך בוויטמין D עלולות להיות השלכות לא נעימות בחלוף השנים.

aclinova

New member
א. תודה!

ב. לגבי ייעוץ תזונתי- מאחר שאני לא אכלנית גדולה ועוד פחות מזה בשלנית, אני חוששת שייתנו לי הרבה עצות מצוינות אבל אני לא איישם אותן.
B12 אני באמת צריכה לקחת. ויטמין D- אבדוק.
&nbsp
ג. היה לי מאוד קשה להתרכז בתשובה שלך כי החתימה המרגשת היפנטה אותי. שלך?

vegetalien

New member

ladybug6

New member
לגבי השאלה השניה

בדר"כ לחמניות ובייגל הם בלי ביצה. הלחמניות המתוקות או אלה שרואים שמרוחות מלמעלה הן עם, אבל הרגילות לא. ובייגל כזה עם שומשום בדר"כ בלי אבל זה תלוי בסוג, עדיף לשאול במאפייה (למרות שמהנסיון שלי הם תמיד אומרים שכן גם כשזה לא כי הם פוחדים מתביעות..)
במאפים מתוקים ובורקסים כמעט תמיד יש ביצים וגם כשאין אומרים שיש

למעלה