2 שאלות

liran_sh

New member
2 שאלות

קודם כל, היה לי לפני כ 3 חודשים צו ראשון (סיימתי את כל הצו ביום אחד) ואחרי איזה שבועיים קיבלתי צו גיוס. השאלה הראשונה שלי היא, מה עכשיו? מתי הצבא יתיחס אלי שוב ויודיע לי מה הם רוצים ממני. שאלה שנייה: אני עושה עכשיו תואר ראשון במדעי המחשב. עד כמה יהיה להם אכפת מזה ועד כמה זה ישפיע על הסיכויים שלי להתקבל לאיזשהו מקצוע עם מחשב בצבא? יש לי פרופיל 97 ולדעתי גם קב``א גבוה

Scooter3000

New member
תראה....

תראה... הכל דיי תלוי בגיל שלך... אם אתה תיהיה בן 18 עד 4.2002-5 אז סביר להניח שתתחיל לשמוע מהצבא כבר בחופש הגדול או בחודש הראשון של הלימודים ואם אתה יותר קטן אז תקבל את הכל יותר מאוחר... (משהו כמו 4-5 חודשים יותר מאוחר ממה שציינתי). כעיקרון את הזימונים הראשונים (בתנאי שהקב``א שלך גבוהה) תקבל ממודיעין. לדעתי אתה תקבל להגיע למיונים לדברים כמו: א. ממ``ס - תחום מחשבים. ב. האזנה ותרגום - בתנאי שהצהרת שאתה יודע שפה זרה ברמה גבוהה. ג. חמ``ן שחקים. פרטים נוספים על המסלולים או על תהליך המיון אינני יכול לתת ממניעים מובנים. במידה ותעבור את המבחנים לאחד מהמסלולים הללו - לא תקבל זימונים נוספים. ובמידה ולא תעבור את תתחיל לקבל טייס, מנילה, יום סיירות ועוד... כמו כן במידה והינך לומד פיסיקה,מתמטיקה ואנגלית ברמה של 5 יח``ל וציונך גבוהים אז תיהיה בוודאי מועמד לפרויקט תלפיות ח``א שזהו הפרויקט היוקרתי ביותר של הצבא שעליו תוכל לקבל פרטים באתר משרד הבטחון. לסיכום עם הפרופיל שלך, מודיעין הינו החייל היחיד שדרכו תוכל לעסוק בתחום המחשבים. אלה אם תגיש בקשה מיוחדת ותצהיר על כך שהינך לומד לתואר במחשבים אז יזמנו אותך למבחני פ``ק שהם קשים וארוכים ומעטים מתקבלים דרכם לתחום המחשבים. זה הכל. שיהיה ב ה צ ל ח ה .

למעלה