2 שאלות

ronenfe

New member
2 שאלות

1.מתי נוצרה המילה תנ"ך ואיך קראו לספר התנ"ך לפני זה,לדוגמא בתקופה שמיד אחרי התנ"ך,האם אנשים השתמשו במילים "תורה נביאים כתובים" כדי לציין את ספר התנ"ך? אבל ראשי תיבות בתקופת התנ"ך אני לא מכיר. 2.מתי נוסד המספור האלפאביתי, א,ב,ג,ד... ומדוע במקום יה,יו,משתמשים בטו טז?מי החליט על כך?
 

TankMaster

New member
באשר לשאלתך השנייה

מצ"ב קישור ללוח התפתחות הא"ב העברי, מאתר שערי שכם. השימוש בט"ו, ט"ז - נעשה על מנת למנוע פגיעה בשמו המפורש של הבורא, וההחלטה על כך נבעה מטעמים דתיים, כמובן.
TankMaster
 

or99

New member
נראה לי שהשימוש בט"ז...

אינו מנהג עתיק כ"כ, ואפילו בדפוס וילנא החדש יחסית, "שכחו" מדי פעם להחליף מי"ו לט"ז. (בבא בתרא כ"ז עמוד א').
 

Nomaed Dominus

New member
בקישור -

יש שם את הכתב האחרון, שהוא כביכול הכי חדש, אבל הוא נראה ככתב הרבה יותר מסובך (פחות מופשט) - שזה אומר שזה, או - כתב אחר, או - לא כתב עברי מקורי. זה נראה יותר כמו איזה כתב פיניקי או של איזה עם כנעני אחר...
 

python 4

New member
תנ"ך../images/Emo35.gif

נדמה לי שקראו לו "הרפתקאות בני ישראל בארץ הקודש" או משהו כזה. בקשר לשאלתך השנייה, ובכן חז"ל חשבו טוב טוב והגיעו למסקנה ש'י"ה בשבט' זה לא שם ראוי לחג. וברצינות.. אני לא בטוח שיש דבר כזה התקופה שמייד אחרי התנ"ך, כי התנ"ך לא נכתב בתקופה אחת, יש ספרים מוקדמים יותר ויש ספרים מאוחרים יותר, ויש ספרים שיצאו בנפרד ואז הוכנסו לתנ"ך, לא?
 

hapax legomenon

New member
במשנה עדיין יש ויכוח

(משנה ידיים, ג', ה-ו) מה מבין החיבורים העתיקים שייך ל"קנון", כלומר, לקובץ המקודש הנקרא בפינו "תנ"ך". אבל כבר בתוספתא מופיע השילוש תורה-נביאים-כתובים: ולקנות להן ס"ת [ספר תורה] נביאים וכתובים (תוספתא תרומות, א', יב) והוא מופיע עוד כמה וכמה פעמים בתלמוד, למשל: הני [=אלה] שלֹשה כנגד מי? אמר רב אסי: כנגד תורה נביאים וכתובים (בבלי מגילה, כ"א ב') ראשי התיבות תנ"ך כנראה נוצרו בתקופה יותר מאוחרת.
 
למעלה