2 שאלות

iknow

New member
2 שאלות

1)היה לא מזמן בחדשות שהורידו משמעותית את תק' המילואים וכן את גיל ההמילואים אפשר בבקשה את הפרטים(כלומר לכמה ימים בשנה הורידו את התק' וכן עד איזה גיל?) ההקלה הידועה לי לסטודנטים היא שהם צריכים לשרת רק 21 ימים בשנה במילואים. האם ישנה הקלה נוספת בהסדר החדש שהעבירו?(או שלא העבירו) האם עניין זה כבר עבר? כבר מתקיים? או שמה יתחיל להתקיים מתאריך מסויים(ומהו תאריך זה?) 2)אחד החברים שלי ציין באוזני שהצבא למעשה הולך על שיטת הפראירים.כלומר מזמן למילואים רק את מי שיגיע ולא ממש מתעסק עם אלו שלא מגיעים האם זה נכון? אודה מאוד לכל העונים

שון פרץ

New member
איך אתה רוצה את התשובה? במילה אחת ?

או שתיים????????????????? אם במילה אחת - אז "חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח" אם בשתיים אז "חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחח" מקווה שהבנת. ביצור. יש הבדל בין דיבורים כמו חול- לבין משהו שאפשר לאכול. אתה בחור צעיר. אולי ילדיך יזכו להנות מההטבות. "והמבין יבין" צא על 21. ז ו דעתי

תשובה רצינית יותר

ועדת שרים לענייני מילואים החליטה על הקלות משמעותיות בגיוס למילואים ובעיקר דילול השימוש באניש מילואים לביצוע תעסוקות מה שיאפשר הקלה משמעותית בעומס המילואים. הועדה מינתה גוף מקצועי לגבש תוכנית מפורטת לנושא. התוכנית אמורה להכנס לתוקף בתוך שנתיים. תנועת בלת"מ עושה מאמצים בימים אלו לזרז את התהליך ובעיקר לשמור שלא יהיה מדובר בסיסמאות חינם אלא שיעמדו מעשים מאחוריהם. למען חיזוק תנועת בלת"מ ולקבלת עידכונים שוטפים בנושא, אני מציע לך להרשם כחבר בתנועה, באתר התנועה שהלינק שלו מופיע למעלה בעמוד. בכל הנוגע לגישת הפרייארים- לא נראה לי שהצבא מוותר למי שלא עושה אבל אני חייב להודות שבנטל נושא כיום מיעוט. התשובה היא לא במשתמטים כמו שון אלא בניסיון לתקן את העיוותים. מתשמטים כמו שון רק מגבירים את העומס המוטל עלינו, המשרתים במילואים, ומקומם אינו ראוי בחברה הישראלית (ובטח לא בפורום הזה). מילואימניק גאה.

ניר נגר

New member
שון ידידי, אני דווקא חושב שהתשובה

שלך לא הייתה במקום. בזמן האחרון שווקא היו שינויים מהותיים לכיוון תיגמול חיילי המילואים, כולל סטודנטים, כשהשיא היה של וועדת השרים לשינוי מערך המילואים. אני חושב ומקווה שהשינוי של מערך המילואים יתבתע בשנה שנתיים הקרובות כך שכולנו נוכל "להינות" מפירותיו. עד אז אם כל אחד יוציא פרופיל 21 את הזכויות שלך תצטרך לבקש מהפלסתינאים...

הצעות וועדת השרים

המלצות וועדת השרים לענייני המילואים אמורה להוות אבן דרך משמעותית בעתיד המילואימניקים במדינה, מצער כי אין התחייבות ליישמה ואין לוח זמנים מחייב ליישומה, ואף התנערות מצד גורמים רשמיים. המלצות הוועדה היא תוצאה של תנועות התומכות במערך המילואים ובראשם תנועת בלתמ הקוראת למתן תגמול הולם למשרתים במילואים, ומניעת אפלייתם לרעה. אני קורא לכל אדם במדינה אשר מאמין כי הבטחות אלו חייבות להתממש, למען צבא וחברה חזקה יותר , להצטרף לתנועת בלתמ, ולקרוא ליישומן בהקדם.

ניר נגר

New member
תשובות לשאלותייך

1. מה ששמעת בחדשות זה החלטה של וועדת שרים, הנושא עדיין לא בוצע בשטח וייקח קצת זמן עד שיורידו את גיל המילואים ל 36 וששרות המילואים יהיה עד 43 יום ל 3 שנים. אנחנו בתנועת בלת"מ נמשיך לעקוב "ולהציק" עד שהנושא החשוב הזה יעוגן בחוק. בעניין הסטודנטים, אז הם מחוייבים ל 21 יום בלבד וכן יש להם עוד אי אילו זכויות, אתה מוזמן לקרוא עליהם תחת קישור זכויות המילואימניקים. 2. מי שלא מגיע הולך לכלא! הוא יהיה נפקדף עריק ואחר כך ייעצר על ידי לוכדי עריקים, יובא למשפט ויישלח לכלא 6 או 4 לריצוי עונשו.

למעלה