2 שאלות

hanuca

New member
2 שאלות

שלום, התחלתי לתרגל יוגה לא מזמן, ויש לי 2 שאלות 1. כיצד אפשר לשפר את תנוחות הכפיפה קדימה, כלומר, תנוחות בהם שומרים על גב ישר (גם בשכיבה).? יש לציין, שברגליים מקופלות, הרבה יותר קל לי. 2. התנוחות ה"קלות" יחסית (לכאורה- חיצונית), קשות לי, בעוד שחלק מהתנוחות המסובכות והקשות שאנשים עובדים עליהן שנים (ולעיתים לא מגיעים אליהן), באות לי בטבעיות ויחסית קלות לי (יש תנוחות מסויימות שאף המורה בקושי מצליח)? האם זה לא מצב מוזר??? על מה זה יכול להעיד??? האם התנוחות המסובכות לא אמורות להיות מבוססות על התנוחות הבסיסיות? תודה...

יוגי בר

New member
תשובות עם חומר למחשבה

היי לך. אז ככה: כדי לתכנסי לעומק העניין ננסה להבהיר לך יותר את המילה אסנה. המלה הסנסקריטית אסנה, תורגמה לאנגלית תחת המלה האנגלית pose שפירושה לעברית תנוחה. וזה, לדאבוני, פירוש צר ומצומצם לעצם התרגול היוגי. כי תנוחות קיימות יותר בהתעמלות. תנוחה, זה משהו שטחי שאתה נכנס לתוכו ויוצא ממנו מבחינת היוגה אסנה פירושה התייחסות הוליסטית שלמה לכל הגוף הפיסי והאנרגטי וכך זו גם הדרך הנכונה לבצע את האסנה. ובין אסנה ותנוחה מפריד למעשה עולם ומלואו בהתייחסות לתרגול. ועבורך מה זה בעצם אומר? זה אומר שאת צריכה לשנות את זוית ההסתכלות שלך על המושג אסנה. לכשתעשי זאת יתברר לך שאין למעשה תנוחות "קשות" או תנוחות "קלות" (ויפה שציינת את המירכאות) אלא שיש אסנות שאת מחליקה לתוכן בטבעיות ולאחרות פחות. ולכן אין פה מצב מוזר כלל. אלא שאלה של הבנת התרגול נכון והתמדה עד שתחליקי לתוך האסנה בטבעיות. וכך גם בתנוחות הכפיפה לפנים. לאט לאט יתארכו לך שרירי אחורי הירך. אל תמהרי וזה יקרה. וקחי לך כמה דוגמאות על קלות וקושי: 1. האסנה הקשה ביותר מכל האסנות לדעתי היא שאווה אסנה- תנוחת המת. היא קשה כי להגיע באסנה זו למצב אידאלי של רפיון טוטאלי זה כלל לא קל. 2. מכל האסנות(ויש אומרים שיש 840,000 כאלה) הן נקראות בכלל תנוחות תרבות התנוחות החשובות הן בכלל תנוחות המדיטציה ה- פדמה אסנה- תנוחת הלוטוס ואחיותיה. 3. "השלמות באסנה מושגת רק כשהמאמץ להשגתה נמוג לחלוטין" מתוך היוגה בהשיה. אנא הפנימי זאת. 4. ממליץ לך להכנס למדור המאמרים של הפורום ולקרוא את המאמר: "מה בין תנוחה לאסנה" אחרי שתקראי אותו, כך אני מאמין תתרגלי יוגה הרבה יותר נכון ותתקרבי במהירות לשלמות התרגול היוגי. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה