2 שאלות ..

krembobibop

New member
2 שאלות ..

תגידו אם אני חס וחלילה יתחרט על זה שהתנדבתי לצה"ל וירצה לצאת .. לא יעשו לי בעיות ויחזירו לי ישר את הפטור ( אני יחזור לאותו מצב שבו הייתי לפני ההתנדבות ) או מה? איך זה הולך? עוד שאלה האם מתנדבים בנים חייבים להיות מסופרים קצר?

תראה

בדרך כלל משחררים מתנדבים רק אם מצבם הרפואי מחמיר... במקרה ומדובר פשוט בחרטה, אז יהיה לך קצת קשה יותר, כי כשאתה מתחייל בבקו"ם, אתה חותם על ויתור על הפטור למשך תקופת ההתנדבות. עצה שלי: אין סיבה שתתחרט, סך הכל, אם לא תהיה מרוצה מהתפקיד שלך, אתה תצליח בקלות להגיש טופס 55 (העברת/החלפת תפקיד) ויש בצה"ל המוווווון תפקידים, אם אתה לא מרוצה מהתפקיד שלך, אז 99% שתמצא תפקיד אחר שיתאים לך ותרצה אותו. המעבר יהיה קצת יותר ל מחייל רגיל, כי למתנדבים תמיד יש פריבילגיות.. תחשוב טוב טוב לפני שאתה מתנדב, אבל בגישה של "אם לא אהיה מרוצה, אחליף תפקיד" אם תרצה בכל מחיר לצאת מצה"ל, תדבר על זה עם המפקד האישי/תא מתנדבים והכל ילך לטובה.. (אני מקווה) עמי

אה, ולשאלה השניה:

כן אלא אם כן יש לך אישור רפואי או אישור של קצין דת (אם הסיבה לשיער ארוך/זקן היא סיבה דתית) בדרך כלל שיער ארוך/זקן מאפשרים לחיילים שמעוניינים להסתיר צלקות, או משהו דומה.

tty2

New member
תשובות

1. התנדבות היא תהליך הפיך, אבל לא כל כך קל להפוך את ההחלטה. כדי לבטל התנדבות צריכה להיות סיבה טובה חברתית, התנהגותית או אחרת ותהליך הביטול הוא תהליך שנמשך כמה שבועות. מובן, שאם תתקבל הסיבה ותבוטל ההתנדבות, מצבך יחזור להיות כלפני ההתנדבות (פטור 21, רפואי או חוסר התאמה). 2. מתנדב הוא חייל לכל דבר. זה אומר שכל הפקודות, כל הנהלים, וכל כללי ההתנהגות חלים עליו בדיוק כמו כל חייל. חוץ(!!!) מהכללים שכתובים בתעודת הפטור אותה מקבל החייל ביום גיוסו. למשל, הכרתי מתנדב, שהיה בעל מום מולד באוזן שעיוות את צורתה. כדי להסתיר את הפגם, הוא גידל שיער ארוך. החייל קיבל פטור מתספורת כדי שיוכל לגדל שיער ולהסתיר את הפגם. אבל הפטור הזה ניתן רק מסיבות רפואיות!

למעלה