2 שאלות...

Zzubi

New member
2 שאלות...

אהלן אני חדש פה, ורציתי לשאול כמה שאלות: 1)נגיד שאני מעשן 3 באנגים וג'וינט, כמה זמן לוקח למוח לתקן את כל הנזק שעשיתי לו? כדי שתבינו למה נאי מתכוון אני יסביר - תכלס אני רוצה לעשן בלי נזק רציני שהוא בלתי הפיך. זאת אומרת לעשן (לשרוף תאים במוח), לחכות קצת (לתת למוח לחדש את התאים) ואז בעצם אפשר לעשן שוב. 2)רציתי לדעת עם מישהוא מכיר פה מתכונים ביתיים, כמו ש J i m m i אם אני לא טועה היה זה שהמליץ על כוסברה ומרווה (כמה שזה נשמע מצחיק זה הגיוני כי גם סלוויה זה סוג של מרווה). תודה מראש, מחכה לתתשובות [:

KokaiNe

New member
תיראה

השאלה הראשונה שלך מנוסחת בצורה טיפשית(בלי להעליב) כמו של ילד או חובבן בקטע הזה אבל ככה זה, גראס לא גורם נזק לתאי המוח עצמם, הסאטלה שלו לא נובעת מנזק ישיר למוח או חוסר חמצן, כמו אלכוהול או דבק מגע/גז מזגנים(דברים שאני בכלל לא מחשיב סמים). יש במוח קולטנים טבעיים שמיועדים לקלוט חומרים טבעיים תוצרת המוח שלך דמויי THC, המדע של היום עדיין לא מתחיל אפילו לתפוס ולהבין דברים שקורים במוח, אבל עדיין, המערכת הטבעית הזאת שולטת על מחיקת זכרונות טראומטיים(המקור לבעיות הזיכרון של אנשים שמעשנים הרבה מאוד גראס דרך אגב גם זה עובר תוך חודשיים-שלוש מרגע שאתה מפסיק מניסיון שלי), ובנוסף גם-רעב ותאבון(מאנצ'), כאב, מצב רוח, תחושה וכו'. אז לשאלה שלך, גראס לא גורם נזק בלתי הפיך, אין דבר כזה "עישנת 3 פעמים ואתה שרוט לנצח" זה נשמע כמו שטויות של ילדים מפגרים ובטח שמעת את זה מכאלה, או מאל סם (-: שגם הם מפגרים לא קטנים ימח שמם. לגבי "מתכונים" של סטלות טבעיות וחרטות כאלה, תיזהר, עדיף כבר שתעשן מריחואנה מאשר להתחיל להסתבך עם כל מיני חרטיגת, חגיגת אקונומיקה, לעשן תה, להזריק הרואין לתחת וכאלה שטויות.

נטי

New member
שמע

אני כבר יותר משנה לא מעשנת והבעיית זכרון לא עברה ופלפלת תהיה לי לעדה. אז תעשה טובה, יש הרבה נכון במה שאמרת אבל אל תמרח אותו...

Master of Green

New member
חויה אישית אינה משכנעת מספיק

גם אם את מוכנה להישבע שהזיכרון שלך נפגם, אין לך שום דרך לדעת אם מדובר בתוצאה של עישון גראס. נעשו מחקרים מבוקרים רבים בנושא ואף לא אחד מהם הראה השפעות מתמשכות על הזיכרון. אני אישית גם מכיר המון דוגמאות לאנשים שעישנו המון, הפסיקו ואין להם שום בעיה. הם לומדים באוניברסיטה כמו כולם ומצליחים.

נטי

New member
ברור

אמנם יש שריטונת אבל עוד לא יצאתי מכלל שימוש. אל תוציא אתה הדברים שלי מפרופורציה, זו הייתה תגובה לבחור שאמר שתוך שלושה חודשים הכל חוזר לעצמו וזה הכל.

וירוסוס

New member
תלוי בבן אדם,

אחרי 3 חודשי הפסקה, זה דווקא מאוד אמין שהזכרון שלו יחזור לתפקוד רגיל. אבל שוב, תלוי בבן אדם.

eShark18

New member
כל הבעיות זיכרון שאתם מדברים עליהן

האם זה יכול לקרות מעישון כמה פעמים בודדות (נגיד חמש פעמים)? ז"א ישר מרגישים את זה? או שזה קורה רק לאחר שימוש קבוע ממושך?

Zzubi

New member
לא מדויק

KokaiNe כולנו פה יודעים שגראס שורף תאים במוח, אבל אנחנו גם יודעים שהמוח מחדש את אותם תאים. ברגע שאנחנו מעשנים ושורפים יותר תאים ממה שהמוח מסוגל לחדש המוח פשוט מפסיק לנסות לחדש אותם, ככה זה עובד. עכשיו השאלה שלי היא מהיא בעצם התדירות, כמה זמן צריך לחכות כדי שהמוח יספיק לחדש את אותם תאים שאנחנו שורפים כשאנחנו מעשנים. וכמו שאתה רואה פה בתגובה מתחתיך לגראס כן יש נזק בלתי הפיך ולא תמיד הזכרון חוזר!

KokaiNe

New member
תלמדו לקרוא

לא אמרתי שגראס לא יכול לגרום נזק כזה או אחר לאנשים כי כל אחד שונה, במיוחד לזיכרון, אבל הוא בטח שלא שורף תאים!!! מה שקורה זה- אתה מעשן, העשן מכיל THC בין היתר, מהראות הוא מגיע למוח, ושם הוא מתחבר אך ורק לקולטנים מסוג CB1 וCB2, הוא לא מזיק לקולטנים או לתאים האחרים במוח, כל הנזקים הפוטנציאליים קורים בגלל הטבע(כאילו אופי) של הקולטנים האלה, כמו שהסברתי ממקודם, הם מיועדים לקלוט חומרים טבעיים שקיימים בכמויות קטנות במוח, הם אחראיים לוויסות דברים כמו רגשות, תחושות, תפיסת מציאות, זיכרון, תאבון וכו'. אין דבר כזה "תאים נשרפים", והלוואי שהמוח שלך היה יודע לייצר תאים חדשים, בגלל זה אתה נולד עם הרבה יותר תאים ממה שאתה צריך, מתוך נקודת הנחה שאתה לא הולך לנסוע על אופנוע בלי קסדה או להתאגרף עם טייסון. זה לא עובד כמו שאתה חושב, ואם אתה מתעניין אני יכול להפנות אותך לחומרי קריאה טובים מאוד. גראס אחד הסמים היחידים שיכולים להרשות לך להנות מהם כל יום כל היום בלי לשלם מחיר רציני מבחינת בריאות וסיבולת לסם, אף אחד לא הגדיר מה זה כמות נורמלית שלא גורמת נזק מוחי, גראס לא גורם נזק פיזי למוח, אלא גורם לשינויים הפיכים ביכולת המוח לשמר ולאחזר זכרונות לטווח קצר, עד חצי שנה של הפסקה מוחלטת אמורה לתקן את המצב, אצלי לקח פחות בהרבה. שוב פעם, יש ויש, אצל חלק מהאנשים זה יכול להשאר בקטנה, אבל הפסקה מוחלטת אמורה לסדר את העניין עם הזיכרון אצל הרוב, ואין לזה שום קשר ל"שריפת תאים" או כל נזק פיזי אחר, לרוב האנשים יש תפיסות מאוד מוטעות על איך שהמוח וסמים פועלים, תקרא, תפתח את האופקים שלך ואז נדבר!

ק ה ל ת

New member
צר לי לאכזב אותך

אבל ניורונים במוח לא מתחדשים, לא באוכלוסיה נורמלית ולא באופן סדיר (יש חריגים שלא מובנים היטב). בהרצאה ששמעתי אתמול דובר על סוג אחר של תאים, תאי גליה, שמסתבר שהם הרוב המוחלט של תאי המוח והם כן מתרבים, אבל מנגנון הפעולה אינו מובן כראוי. בכל מקרה אני לא מבין מספיק בכדי לדבר על ההתחדשות שלהם. גראס פוגע בזיכרון ובקורדינציה כתוצאה בקיום החומר הפעיל במוח ברמות שונות מהרגיל (לכן גם תחושת ההיי), ברגע שהחומר יוצא מהמערכת (עד עשרים וארבע שעות) התפקוד חוזר לרמתו הקודמת, אם אנשים מדברים על נזק מצטבר מגראס, זה בגלל שינוי אורח החיים (אם אתה יושב כל היום מול הטלווזיה ואוכל זבל התפקוד המנטלי שלך ידפק). אי אפשר ליחס תקופת זמן (מעבר ליציאת החומר מהמערכת) להתאוששות, אבל כמו בכל דבר (טוב) אסור להגזים. אם אתה מכיר מחקר על הרג תאי מוח כתוצאה מגראס אשמח לשמוע עליו, בכל מקרה לא ממליץ לעשן יותר מפעם בשבוע שבועיים (ומסיבות חוקיות ממליץ לא לעשן כלל :). נ.ב. סתם שתדע, כל פעם שאתה שותה כוס יין אתה הורג מאה אלף תאי מוח (ניורונים) שלא מתחדשים כמובן.

flashdani21

New member
ניראה לי

שרפת כבר יותר מידי תאי מוח...חחח כוסברה ומרווה תעשן את זה ניראה אותך אחרי שאכטה מזה לא רק שלא יהיו לך תאים במוח לא יהיה לך מוח לאחסן את התאים:) מה הצעד הבא להסניף אבקת מרק?

dr ganga

New member
קהלת אני ממש לא מבין איך זה הגיוני

מאז שהתחלתי לעשן אני ממש מרגיש שהזכרון קצת טווח שלי נדפק אבל ממש נדפק. וזה לא עובד גם אחרי הפסקות של שבוע. חוצמזה שאני הרבה פעמים כותב מילים ולא בטוח אם אייתתי אותן נכון- משהו שבחיים לא קרה לי יותר מפעם בשנה לפני שהתחלתי לעשן. וחוצמזה קשה לי לעשות שני דברים בבת אחת. ולפני שעישנתי הייתי קבוע מדבר בטלפון ורואה סרט או משהו דומה דבר שהיום אני לא מסוגל....קיצר לא איכפת לי מה המחקרים אומרים אבל אני לא מסכים

dr ganga

New member
פעמייים בשבוע למשך חודשיים

אחרי חודשיים התחלתי להרגיש כל מיני דברים קטנים כאלה. ופעם היה לי זכרון ממש אבל ממש טוב. והרבה אנשים אמרו לי שיש לי זיכרון ממש טוב. עדיין יש לי זכרון ממש טוב למספרי טלפון ודברים כאלה, אני רואה סרט אני זוכר בערך חצי ממנו בעל פה- זה עדיין נשאר. אבל דברים קטנים אני לא זוכר. כמו איפה שמתי את המפתחות, אני מתקשר למשהו לא זוכר למה..כל מיני דברים כאלה שעכשיו שאני חושב על זה, זה פחות פגיעה בזכרון אלא יותר פיזור דעת...קיצר זה ממש מבאס אותי ממש!

ק ה ל ת

New member
המוח שלנו הוא דבר מורכב מאוד

אני לא אגיד לך שמישהו מבין את כל התופעות הקשורות בו (או אפילו חלק קטן מהן) ולכן את כל ההשפעות של החומר עליך, מה שכן (אחרי שסיכמנו שכל המחקרים הרציניים לא מצאו נזק) חשוב להבין שאנו בתור הסובייקט שופטים את עצמנו באופן שונה לחלוטין מהמתודה המדעית. אם אתה שמעת שנדפק הזיכרון מגראס, אז אתה עלול להיזכר במקרים בהם הזיכרון שלך עבד מעולה בעבר ולהתעכב על כל שיכחה שפעם לא הייתה שם אליה לב. המקרה הקלאסי הוא מה שנקרא "תסמונת הסטודנט לרפואה", סטודנטים לרפואה לומדים לעומק על מגוון רחב של מחלות ורבים מהם מתחילים לזהות את המחלות האלו בעצמם (בהם), למרות שהם לא חולים בכלום. האמונה שלנו במשהו יכולה לגרום לנו לראות דברים באור אחר, כמו גם לגרום לתסמינים פיזיים ממש (עד גבול מסויים, אתה לא יכול לשכנע את הרגל שלך להישבר). מקרה שסופר לי בצבא הוא על מג"ד שטען המיכשור מיסוך מסויים גורם לו לכאב ראש וביקש לא להפעיל אותו בכניסות ללבנון (בלי לפרט בו נגיד שהמיכשור הזה היה חיוני בכל שיירה) האחראי אמר לו בסדר גמור, לאחר הנסיעה שאל אותו אם הכול בסדר עם הראש, לאחר שהוא ענה שהנה הפעם לא כאב נאמר לו שהמיכשור פעל ושלא יזיין יותר בשכל בבקשה. מעבר לזה הגוף שלנו כל הזמן עובר שינויים, את חלקם אנחנו לא מבינים (איך שלוש שנים בלי טלווזיה/מחשב וחברת דוברי אנגלית, והאנגלית שלי השתפרה ?) או מייחסים לתופעות אחרות, בכל מקרה אם אתה חושב שזה עושה לך נזק, פשוט תפסיק. אתה יכול גם להתיעץ עם רופא לגבי התזונה האופטימלית לשיפור הזיכרון (כמו גם לימודים, שתורמים המון).

למעלה