2 שאלות

world changer

New member
2 שאלות

האחת די שטחית: האם סוכרזית היא דיאטטית? או להפך או משמינה בדיוק כמו סוכר רגיל ומיועדת בעיקר לחולי סכרת? שאלה שנייה: יש לי בעיה כבר חודשים רבים... האוכל פשוט "עולה למעלה". אני מעין "פולטת" חלקים רבים ממנו אחרי אכילה ('קיא בקטנה'? מצטערת אם זה מגעיל מישהו..). זה עלול לא לקרות בכלל וזה עלול לקרות המון ביום אחד. לרב זה קורה המון. עשיתי גסטרוקופיה (לא זוכרת שם מדויק, אולי טועה באיות) ולא גילו דבר.. מישהו אולי חווה דבר כזה או הכיר מישהו שהיה לו את זה ויודע במה יכול להיות מדובר? עד היום לא מצאתי משותף בין מאכלים שזה קורה לי איתם (וכן פסלתי אלרגיה למשל, אך אני לא מקצועית אז לא יכולה להיות בטוחה).. הרגלי אכילה לא נכונים? ממש אובדת עצות.

רון ו

New member
סוכרזית לא משמינה

כן, מתרוצץ מיתוס כזה שהיא הופכת בבטן לסוכר :) תמיד הערך הקלורי המופק מהמזון לא יעבור את המצוי בו, רק להיפך. לגבי פליטת מזון, אפשר להבין שנבדקת רפואית? יתכן וזהו סימפטום למתח או סטרס שמתבטא בהתכווצויות לא רצוניות של מערכת העיכול העליונה. השתדלי לאכול כמויות קטנות ולא בסמוך לפעילות. אולי לנסות משהו מרגיע, אומגה 3 ו/או קומפלקס ויטמיני B

2 תשובות

1. סוכרזית הינה ממתיק מלאכותי ללא תכולה קלורית .מיועדת כתחליף לסוכר . 2. את מתארת מצב שנקרא -רפלוקס- משמע עליה של תוכן קיבה כלפי מעלה. מומלץ במקרה זה לפנות לרופא גסטרואנטרולוג ע"מ לעשות אבחנה ולקבל טיפול.

world changer

New member
כפי שכתבתי - כבר הייתי אצל

גסטרולוג ועשיתי גסטרוקופיה (שמעבירים צינור בגרון..) הממצאים שלו היו תקינים. מעבר לכך לא אמר לי דבר ולא המליץ על המשך בדיקות. עם זאת, זה היה בצבא ואני לא יודעת עד כמה אפשר לסמוך על מה שקורה שם מבחינה רפואית. עכשיו כשהשתחררתי אולי באמת אנסה לבדוק תחת קופת החולים האזרחית. בקשר ל"סטרס" - המצב כך כבר בערך שנה(?)... אין לי נטייה כזו בדר"כ... אדם רגוע לחלוטין :)

למעלה