2 שאלות

subotaj

New member
2 שאלות

1. מה הדרך הכי מהירה ויעילה להפוך תמונה צבעונית לתמונת שחור לבן ב-PS כמובן שאני מכיר מספר דרכים אך אני מחפש את האולטימטיבית. 2. איך ניתן להגיע לצבעים המשגעים האלה? דניס פשוט מסרב לגלות את סודו הכמוס

mmore

New member
לגבי שחור לבן

כפי שציינת, בנושא ש/ל ישנן מספר דרכים ידועות וניתן ליצור אקשן לפי הטעם האישי ואני אכן סבור שמדובר בעניין של טעם. באשר לצבעים "המשגעים" אני יכול להעיד על כך שמעצבים וצלמים מפתחים שיטות רבות ומעניינות לעיבוד תמונה. תיאורטית זה יכול להיות ע"י הוספת מספר גוונים, שימוש בשכבות (ובאחוזים) וכן תהליך שמשלב בתוכו הפעלת פילטרים חיצוניים שאותם ניתן לרכוש, ישנם כמה פילטרים מוצלחים במיוחד וגם אותם ניתן לשלב באקשן. לסיכום, צריך מוח יצירתי, ידע בפוטושופ וכמה פילטרים קנויים גם הם יתרון.

subotaj

New member
אשמח אם תפרט לפחות על אחת הדרכים

כמו כן יש לי גם פילטרים חיצוניים כמו UV, מקטב. ידע בפוטושופ.. ואני עדיין לא מצליח להגיע לגוונים האלו.. מה רק לא ניסיתי! בדרך כלל אני נותן ווארם פילטר 20% ואז מלביש על זה כמה פילטרים עדינים של גווני חום ועדין לא יוצא לי מספיק מושלם

mmore

New member
האם אנחנו מתכוונים

לעיבוד לש/ל מהסוג הזה ? ואגב פילטרים חיצוניים הכוונה לתוכנות plugin לפוטושופ שניתנות לרכישה בנפרד כגון eye candy ויש עוד רבות

subotaj

New member
לא רע... לי יוצא "יותר" שחור לבן

תספר בבקשה איך אתה עושה את זה? בעקרון המטרה שלי להגיע לצבעים של דניס.. מההודעה הראשונה. אני הופך את התמונות בדרכך כלל לאייר> דובליקט לאייר> גוזר את הלייר השני (רקע לבן) > הופך את הראשון ללומנסיטי> פלאטן איימג'. תודה.

mmore

New member
אחת השיטות

להגיע לגוונים הרצויים, אחרי שהפכת את התמונה לש/ל הכפל את השכבה, ובתפריט IMAGE > ADJUSTMENTS< VARIATIONS בחר את הגוון הנוסף שברצונך לתת לתמונה ואז שחק עם מאפייני השכבה ו/או אחוז הצבע. קשה לדעת מה דניס מעולל בפוטושופ אבל כפי שציינתי בהודעה קודמת, נראה שהוא מפעיל עוד אפקטים מעבר לבחירת גוון ספציפי לתמונות שלו כגון blur מסויים וחידוד מתוחכם. האפקטים שניתנים ליצירה הם רבים

למעלה