2 שאלות

  • פותח הנושא rjf
  • פורסם בתאריך

rjf

New member
2 שאלות

נכנסתי לפורום לשאול איפה אפשר לקבל מידע וסטטיסטקות על סיבוכים בלידות בית ופתרונם וראיתי את הפרסומת לספר החדש של אילנה שמש למעלה - משהיא קראה אותו? יש מקורות אחרים למידע כזה? שואלת כמובן משום שאחד הפחדים מלידת בית במקרה שלי וכמובן גם במקרה של בן זוגי - זה מה עם יקרה לנו ...? מה הסיכויים ומה עושים?
 

mise

New member
כמה תשובות:

1. את יכולה לקרוא במאמרי הפורום, על התמודדות עם מצבי חירום בלידת בית וגם על מיתוס מול מציאות בלידות בית שנלקח מספרה של אילנה שמש. 2. נדמה לי שכמעט כולן קראו את הספר של אילנה שמש, זה הספר (למיטב ידיעתי) היחידי שמוצע בעברית על לידות בית, כך שאם את מתכננת ללדת בבית, אולי כדאי לקרוא בו. 3. מקורות אחרים למידע כזה תוכלי למצוא בכל מיני דיונים גם כאן בפורום, אולי אחת המנהלות או המשתתפות תוכלנה להביא קישורים (הזמן קצר לי כרגע ואני לא יכולה לחפש). 4. יש את ההמלצה של משרד הבריאות העולמי, אם פי 3 בטוח יכולה לשלוף את הקישור. 5. תפגשי עם מיילדת ותדברי איתה על זה. מיילדת היא המידע הכי טוב והכי עדכני.
 

mise

New member
ועוד -

יש בפורום לשונית קישורים שבה יש קישורים לאתרים על לידות בית בארץ ובעולם. אני בטוחה שתמצאי שם אינפורמציה. אם תחפשי בגוגל HOMEBIRTH תוכלי למצוא מידע בשפע. את יכולה להעלות גם בשרשור הזה סיכונים ותרחישים שעולים בדעתך שיכולים לקרות בלידת בית וננסה לענות.
 

rjf

New member
מיס תודה על הקישורים אני אכנס

אליהם ואעיין בהם קצת יותר מאוחר (חייבת לרוץ גם) אני אדבר עם בןזוגי ואשאל אותו ממה הוא מפחד בדיוק (קשה להוציא ממנו פרטים) ואולי באמת תוכלו לעזור לנו פה.
 

mamadan

New member
המלצה

ממליצה לך מאוד על המאמר הבא- http://leida.co.il/page.asp?id=99008, יש שם התייחסות מאוד יפה לסוגיית ה-"מה יקרה אם..." אישית מאוד נהניתי מהספר של אילנה, אבל אם את מחפשת רק נתונים, אני בטוחה שאפשר למצוא באינטרנט, לדעתי היא מציגה את הסטטיסטיקות שלה גם באתר שלה. בהצלחה!
 

אם פי 3

New member
המאמר נמצא בקישורי הפורום

מאמר מפתח בכל הקשור ללידות בית.
 
בבית חולים הרבה יותר מסוכן...../images/Emo13.gif

דר' אבנר שיפטן, רופא מיילד בכיר העוסק גם בלידות בית, אסף יחד עם מיילדות הבית המוסמכות את הנתונים וניתח אותם, וזהו למעשה המידע הקיים בישראל על לידות ביתיות מתוכננות. על פי מחקר רטרוספקטיבי חלוץ של דר' שיפטן, בשנים 2003-2004 התרחשו 520 לידות כאלו, מתוכן הסתיימו בהצלחה בבית 92.3%. 40 יולדות הועברו לבית החולים הקרוב, רובן (60%) עקב חוסר התקדמות בלידה, מתוכן 17 נשים ילדו בבית החולים בלידה רגילה, 18 יולדות בניתוח קיסרי – 3.4% מאוכלוסיית המחקר, לעומת כ-19% ניתוחים קיסריים בכלל האוכלוסייה היולדת בבתי החולים, 5 יולדות בלידה מכשירנית, שהן 0.9% מאוכלוסיית המחקר – לעומת כ-5% לידות מכשירניות בכלל האוכלוסייה בבתי החולים, ללא תמותת אימהות, ילוד אחד נפטר עקב מוות בעריסה – 1.9 פטירות ל-1000 לידות, לעומת מעל 4 פטירות ל-1000 לידות באוכלוסיה הכללית. תוצאות דומות, בחלקן אף זהות, התקבלו במחקר דומה בצפון אמריקה (ג'ונסון ודיויס) שהקיף 5418 לידות בית מתוכננות. דר' שיפטן מתייחס למצב התודעה כאל גורם משמעותי ביותר בתוצאות המיילדותיות של כל יולדת, גורם שאינו נבדק על ידי מערכת הרפואה הקונבנציונאלית, אשר כמו כן אינה מפרידה בין נשים שהריונן בסיכון נמוך לבין נשים בסיכון גבוה, מבחינת הנתונים המבטאים את תוצאות היילוּד בישראל. אומר דר' שיפטן – "כשהולכים ללידת בית, מצב התודעה של היולדת הוא משמעותי לתוצאות של הלידה ולכן נבדק על ידי המיילדת או הרופא – יכולה להיות אישה עם הריון "בסיכון נמוך" לכל דבר, אשר אינה מועמדת מתאימה ללידת בית עקב פחדים, חרדות וגורמים נפשיים ורגשיים נוספים, לעומתה יכולה להיות יולדת שאינה ה"סיכון הנמוך" במובן ה"קלאסי" של הביטוי, למשל עם עובר קצת קטן או קצת גדול, או עם ניתוח קיסרי בעברה – ולעיתים היא מועמדת מצוינת ללידת בית, יותר מאישה ב"סיכון נמוך"." ובכל מקרה, מעיד שיפטן – "התוצאות המיילדותיות של לידות בית מתוכננות, עם עובר יחיד, בסיכון נמוך ובמועד (בין שבוע 38 ל-42) אינן נופלות מתוצאות של לידות בבית חולים, ולעיתים עולות עליהן." זה מתוך טיוטה לכתבה על לידות בית שעוד לא פרסמתי. מהנתונים עולה כי סטטיסטית יותר בטוח ללדת בבית. תשאלי את בעלך האם לא מפחיד אותו לחשוף אותך לסיכון של 19% לניתוח קיסרי.... וכל זה - באהבה, באהבה...
<זהר קמה הבוקר במצב רוח רדיקלי>
 
לא...

האתר באויר עם הרבה כניסות מדי יום, לא יודעת מה מונע ממך. מה עולה לך על המסך ?
 

rjf

New member
תודה זוהר מאוד מעניין

תוך כדי נסיון להניע אותי מלידת בית חברה סיפרה לי שבנה נולד (בבית חולים) עם חבל הטבור כרוך פעמיים סביב צוארו כשהוא כמעט חנוק אם אפגר מאוד נמוך כתוצאה - הוא הובל ישר לפגיה (לא היה פג אבל היה בסכנה ) ולקח 6 שעות עד שהחיזרו לה אותו מרוב שהמצב שלו היה גרוע - מה עושים במקרה כזה בבית? אני בטוחה שזה לא כלכך נדיר - חבל לידה כרוך - גם בני נולד ככה וגם עם קשר אמיתי (הוא במקרה לא היה בסכנה) זה לא דבר שאפשר לצפות ולפנות מראש אם צריך אז מה עושים?
 
אני לא מומחית, ואני גם לא יודעת מה

התרחש בלידה של חברתך, אבל יש כמה דברים שצריך לזכור: 1) הרבה פעמים התערבויות ונהלים של ביה"ח גורמים לתוצאות שכאלו בלידה - תנוחות לא נכונות כמו שכיבה על הגב/חצי ישיבה אשר יוצרים לחץ ועלולים לגרום לירידה בדופק ומצוקת עובר, ניטור רציף שמחייב שכיבה שכזו, זירוז העובר טרם זמנו וגרימת צירים לא טבעיים שלוחצים על חבל הטבור ועלולים ליצור מצב של "חנק", פקיעת מי השפיר באופן מלאכותי מה שגם יכול לגרום לכך שהאוירה היבשה ברחם + צירים חזקים גורמים שוב ללחץ עז מידי על התינוק ועל החבל, ועוד ועוד ועוד ועוד... 2) ברוב המכריע של מקרי חירום כאלה ואחרים, ניתן להבחין בכך מראש לפני יציאת התינוק. אלו דברים שמתפתחים במשך זמן, והמיילדת בבית יכולה "לעלות" על זה לפי סימנים שמיילדות יודעות לזהות. למשל, המיילדת בלידת הבית בודקת את הדופק של העובר מידי פעם בעזרת מכשיר דופלר, גם בין צירים וגם במהלך צירים. היא יכולה לראות אם יש שינויי דופק שהם מעבר לנורמה הסבירה והמצופה, לעקוב אחריהם, ואם זה לא נפתר מאליו אז להמליץ על העברה לבית חולים. 3) בבתי חולים יש נטיה רצינית להכניס את הפציינטים לחרדות בלתי מבוססות. זה שהחזירו לחברתך את התינוק רק אחרי 6 שעות לא אומר שהוא באמת היה במצב גרוע (יכול להיות שכן כמובן, אבל זה לא בטוח). כבר שמעתי הרבה פעמים על תינוקות שהושארו "בהשגחה" גם אם מצבם היה מצויין, רק בשביל הכסת"ח של הצוות או בשביל לראות שלא מתפתחות עוד בעיות. 6 שעות, אגב, זה לא כל כך נדיר גם אם אין שום בעיה - בצינוקיה אוהבים לחמם את התינוקות כשעה תחת האורות (במקום על האם), לרחוץ את התינוקות (מה שמוריד את חום גופם), לחמם עוד שעה (כי הם התקררו ברחצה), ולתת חיסונים ולשקול ושאר ירקות... ואם לוקחים בחשבון שהתינוק שלך איננו התינוק היחיד שם, לפעמים יוצא שעוברות שעות רבות עד שהתינוק חוזר אל האם במיוחד אם היא לא יודעת שזכותה לקבל אותו ולא דורשת את זה (=רוב היולדות). כך שיכול מאד להיות שהתינוק שלה התאושש מהר אבל מרוב פחד הם השאירו אותו שם כל כך הרבה שעות...
 

ס ו ל ה

New member
נכון מאד אותי ניסו להפחיד שהתינוקת

קרה וכחולה מקור ורצו לחמם אותה ממש סמוך ללידה, דרשתי שיביאו לי אותה להנקה וחימום אימהי ומיד חזרה לעצמה. " גוף בתוך גוף בתוך ....
 

rjf

New member
גם לי גנבו את הילד לחימום במנורה

למרות שדרשתי אותו חזרה... אמרו לי "מה את אומרת"
 

ס ו ל ה

New member
סביר להניח שאם המיילדת בית שלי

לא הייתה הייתי פחות אסרטיבית
 

debby12

New member
מנהל
לבילבי היה חבל מסביב לצוואר

בלידה. לא קרה כלום - למיטב הבנתי זה נפוץ. המיילדת התירה אותו מסביב לצוואר בחזרה וזהו. לא חושבת שזה מקרה שהבן *שלך* לא היה בסכנה. זה נפוץ ובדרך כלל חסר משמעות. מסכימה עם כל מילה של רוני. כמו כן זה שזה לקח 6 שעות יכול גם להיות קשור לזה שזה לא ממש בסדר העדיפויות שלהם להביא לה את התינוק.
 
אין בדר"כ משמעות קלינית לחבל טבור

כרוך. הרבה מאד תינוקות נולדים כך, כשהראש יוצא המיילדת משחררת את החבל וסלאמאת. הקטן התעורר, אחזור...
 

אם פי 3

New member
בד"כ, אין שום בעיה עם חבל הטבור

כרוך סביב הצוואר - כפי שנאמר. מורידים אותו, וזהו (זה אפילו טוב - ככה יש פחות חבל חופשי, והסיכון לצניחת חבל הטבור, אירוע נדיר אך מסוכן, יורד). בלידת בית - מורידים אותו וזהו. לבני היה חבל כרוך סביב הצוואר, וזה לא הפריע לאפגר שלו להיות 9/10 כמו לרוב התינוקות. אם לא הייתי קוראת את זה בדו"ח הלידה, לא הייתי יודעת. (אולי נאמר גם בע"פ, ושכחתי/לא שמתי לב). במקרה של מצוקה בלידה, שלא מזוהה מראש (ולרוב מזהים מראש), המיילדת אמורה להיות מנוסה גם בהחייאה, וגם שיהיה לה ציוד מתאים. זו בהחלט שאלה לשאול אותה כחלק מתהליך הבחירה ו/או ההיכרות. מעבר לכך - מסכימה מאד עם מה שרוני כתבה.
 
למעלה