2 שאלות

מצב
הנושא נעול.
2 שאלות

2 שאלות
עבדתי בחברה 3.5 שנים במשרה מלאה. רואה חשבון של החברה חישב לי את השעות נוספות רק אם עברתי את ה186 שעות בחודש. לפעמים יצא שלא עשיתי 186 שעות חודשיות, אבל עשיתי שעות נוספות בימים מסויימים לפי החישוב: ב6 ימים בשבוע מעל 8 שעות ביום ב5 ימים בשבוע מעל 9 שעות ביום. אמרתי לרואה חשבון שהוא טועה ויש לחשב לפי יום בלבד! מי צודק? 2. כמה ימי חופשה מגיע לי בשנה? יש שאומרים 12 יום בשנה עד השנה הרביעית ויש כאלה שאומרים לחשב את ימי העבודה בשנה להכפיל ב14 ולחלק ב200. מי צודק? תודה

ועוד 2 שאלות :)

2 שאלות
עבדתי בחברה 3.5 שנים במשרה מלאה. רואה חשבון של החברה חישב לי את השעות נוספות רק אם עברתי את ה186 שעות בחודש. לפעמים יצא שלא עשיתי 186 שעות חודשיות, אבל עשיתי שעות נוספות בימים מסויימים לפי החישוב: ב6 ימים בשבוע מעל 8 שעות ביום ב5 ימים בשבוע מעל 9 שעות ביום. אמרתי לרואה חשבון שהוא טועה ויש לחשב לפי יום בלבד! מי צודק? 2. כמה ימי חופשה מגיע לי בשנה? יש שאומרים 12 יום בשנה עד השנה הרביעית ויש כאלה שאומרים לחשב את ימי העבודה בשנה להכפיל ב14 ולחלק ב200. מי צודק? תודה
התוספות יוקר שהיו בשנים האחרונים נתנו קפיצה של כמה אגורות למשכורת או של כמה שקלים? היתה לי קפיצה של אגורות בודדות פעמיים במשך 3.5 שנים שעברו והרואה חשבון טוען שזאת תוספת היוקר. זה נראה לי קצת מופרח מי צודק? 2. האם מגיע לי בכל שנה 14 יום דמי חגים? תודה

לא יודעת לענות לך לגבי תוספת היוקר

התוספות יוקר שהיו בשנים האחרונים נתנו קפיצה של כמה אגורות למשכורת או של כמה שקלים? היתה לי קפיצה של אגורות בודדות פעמיים במשך 3.5 שנים שעברו והרואה חשבון טוען שזאת תוספת היוקר. זה נראה לי קצת מופרח מי צודק? 2. האם מגיע לי בכל שנה 14 יום דמי חגים? תודה
לא יודעת לענות לך לגבי תוספת היוקר
שיר ורד אולי ידע. דמי חגים: מגיע לך 9 ימים. "עובד לאחר 3 חודשי עבודה במקום העבודה שלא נעדר מהעבודה סמוך ליום החג (זאת אומרת יום לפני ויום אחרי החג) אלא בהסכמת ההנהלה, יהיה זכאי לתשלום מלא בעבור 9 ימי חג ( 2 ימי ראש השנה, יום הכיפורים, 2 ימי סוכות, 2 ימי פסח, חג שבועות ויום העצמאות). עובד לא יהיה זכאי לימי חג החלים בשבת."

מעתיקה לך סיפור לדוגמא והסבר

2 שאלות
מעתיקה לך סיפור לדוגמא והסבר
מהאתר של ש.י.ל. כמו כן, אני מצרפת לך קישור לכלל ההסבר שלהם על נושא שעות נוספות. אני מוצרת שההסבר שלהם ברור ומקיף והכי טוב מכל אסבר שאני אתן. בשורה התחתונה, רואה החשבון טועה. " אודי עובד 5 ימים בשבוע 8.5 שעות ביום. בחודש יולי עבד 195 שעות. עם קבלת המשכורת הסתבר לו כי לא קיבל תשלום עבור שעות נוספות. אודי טען כי לאור צו ההרחבה בדבר קיצור שבוע עבודה ל- 43 שעות מספר שעות העבודה המקסימלי לחודש הוא 186 ולפיכך על המעביד לשלם לו תגמול שעות נוספות. האם אודי צודק? חוק שעות עבודה ומנוחה, (סעיף 1) מגדיר שעות נוספות כשעות העולות על התחום שנקבע בחוק ליום עבודה או לשבוע העבודה. כמו כן, החוק מגדיר מהו תחום השעות היומי והשבועי. מן האמור לעיל עולה אם כן, כי מניין השעות הנוספות נעשה על בסיס יומי או שבועי בלבד. כלומר, עובד יהיה זכאי לתגמול שעות נוספות ברמה היומית לאחר שעבד את מכסת השעות היומית הקבועה בחוק וברמה השבועית לאחר שעבד את מכסת השעות השבועית הקבועה בחוק. בחוק אין כל התייחסות לתחום שעות חודשי או למניין שעות נוספות ברמה החודשית. גם צו ההרחבה לקיצור שבוע העבודה ל- 43 שעות איננו קובע תחום שעות חודשי אלא קובע, כי הבסיס לחישוב שעת עבודה יהיה על בסיס 186 שעות חודשיות. מכאן, יתכן מצב שבו עובד יעבוד מעבר ל- 186 שעות בחודש מסוים (בעיקר בחודשים בהם ישנם 22 או 23 ימי עבודה) אולם ברמה היומית וברמה השבועית שעות עבודתו לא חרגו מתחום השעות הקבוע להם בחוק או בצו ההרחבה. בהתאם לכך שעות העבודה מעבר ל- 186 לא יחשבו כשעות נוספות. בהתאם לאמור לעיל, למרות שאודי עבד 195 שעות בחודש, הואיל ובהיבט היומי והשבועי שעות עבודתו לא חרגו מתחום השעות הקבוע להם בחוק, הוא לא יהיה זכאי לתגמול שעות נוספות."

מצב
הנושא נעול.
למעלה