2 שאלות

fsoen

New member
2 שאלות

1. מדוע קיים צורך אצל אנשים מסויימים לפתור את מצוקותיהם הנפשיות בעזרת צורך במגע עם אחרים (עיסוי מרגיע, תאווה ליחסי מין) בשעה שקיימות דרכים אחרות להירגעות (כמו כדור הרגעה, אלכוהול וכו')? מדוע דווקא מגע גופני ? 2. קיימים רצונות (לרבות אשליות, מחשבות, שאיפות וחלומות) שאדם מבוגר עני משלים (וכדאי לו להשלים) עם העובדה שלא הספיק להגשים אותם, וגם לא יוכל להגשים משום שאיחר כבר את הרכבת להגשים אותם מפאת גילו המבוגר (כוונתי לגילאי 60 ומעלה בעיקר)וחוסר יכולתו הכלכלית. על איזה רצונות (לרבות אשליות, מחשבות, שאיפות וחלומות) מדובר?

shanhen

New member
שאלות באויר

אני מודע שאני מתקשה לרדת לסוף דעת השואל. מה בדיוק את/ה שואל/ת? ואיך זה מתקשר לפורום התמכרויות? נחום

fsoen

New member
תגובה ל SHANHEN

שתי השאלות קשורות להתמכרות. השאלה הראשונה מתייחסת להעדפות. לכל אחד ואחת מאיתנו קיימות לעתים מצוקות ואנו מוצאים את הדרך להתמודד ולחיות איתם על ידי פתרונות שאולי הם פתרונות זמניים. המצוקות, גם אם הם אובייקטיביים, גורמים למצוקות נפשיות ואנו מוצאים את הפתרונות למתק ולפתור את המצוקות הנפשיות. אז כאן נכנס הנושא של העדפות. התכוונתי לשאול בשאלה הראשונה מה גורם לאדם להעדיף יותר מגע ולהפוך למכור יותר למגע, ולא להימורים לעומת התפתחות אצל אדם אחר שהיה עשוי לפתח לפתור את המצוקה בעזרת מגע אך התמכר דווקא לאלכוהול. או למשל מדוע חיים רמון נטה לחשוק בנשיקת חיילת ולא חשק דווקא בבקבוק וודקה. או מדוע דווקא הימר על הסתכנות בחיילת צעירה ולא הסתכן ברולטה רוסית למשל. בשאלתי השניה, התכוונתי לשאול איזה חלומות יש לכל האנשים שבמשך כל החיים דוחים לגילאי 60 אך הגשמתם אינה כרוכה ביכולת כלכלית.

רפפם

New member
חלומות שאנשים דוחים

למיטב הבנתי הכוונה היא לדחות אותם בסה"כ לכמה שנים, ומה שקורה ש"בלי לשים לב" הזמן עובר ועובר ובגיל 60 לא ניתן למשל ללכת ללמוד משהו שבאמת אוהבים(למרות שלאונ' באים הרבה קשישים), דוגמא: מי שמגיל 20+ מביא ילדים ואז הוא כל הזמן עובד כדי לפרנס אותם ואין לו זמן לעשות את מה שהוא באמת רוצה ויכול להיות מצב שבגיל 60 לא נישאר לו כסף וכח. או למשל מישהו שרוצה ללכת למסיבות סמים ואורגיות פרועות(או דברים בסגנון..) אבל הוא דוחה את זה מסיבות כאלו ואחרות כמו נישואין וכו' אז בגיל 60 אם הוא לא בריא כמו שור ומלא בכסף... הגירה לארץ אחרת - ככל שאתה יותר מבוגר כך יותר קשה לך לקבל אזרחות כמעט בכל המדינות לעומת זאת, דברים רוחניים כמו: חזרה בתשובה לדת כלשהי, מדיטציות יוגה והתפתחות רוחנית יכול להיות שאדם שרוצה בכך דוחה את זה, אמנם אפשר לעשות זאת בכל גיל אבל כמובן ההישגים יהיו פחותים במידה ניכרת מאשר מי שהחל בכך בגיל צעיר

רפפם

New member
זה קשור להתמכרויות כי אחת הסיבות

הנפוצות שלא נשאר לאנשים כסף - הימורים! והבעיה הרבה יותר נפוצה ממה שאנשים מוכנים להודות, כמו שרוב האנשים לא אוהבים להודות שהם מכורים למשהו, וכמובן אלכוהול בצורה מוגזמת לא נותן לאנשים בכלל להגיע לגיל 60 או להגיע במצב גרוע מאוד. אני יודע על אנשים נורמטיבים עם ילדים ונכדים שעבדו כל החיים והפסידו מאוד אלפי שקלים בהימורים ואני לאו דווקא חקרתי את הנושא יותר מדי

למעלה