2 שקים, מחכה לדופק
עם מלא שאלות ברקע

שירה2512

New member
2 שקים, מחכה לדופק
עם מלא שאלות ברקע

היי
עדיין לא מצטרפת אליכן אבל יש לי כמה שאלות.
ב11.5 הוחזרו 2 עוברים (מוקפאים) בסבב טבעי
ביום ה-13 (24.5) הבטא הייתה 739
ביום ה-20 (31.5) הבטא הייתה 16113 הפרוגסטרון היה 60 ובאולטרסאונד בטני (ורחם אחורי) ראו 2 שקים, מס' 1: 8 מ"מ ומס' 2 : 5 מ"מ, אמרו לי שככל הנראה יגידו לי להגיע עוד שבוע לבטא ודופק, אבל בסופו של יום התקשרו אלי מהמחלקה ואמרו לי להגיע עוד 3 ימים.
1. יש לי מה להלחץ? ( חייבת לציין שהם לא כזה התלהבו שאני לא רוצה התערבות של הורמונים)
2. היו אמורים לראות יותר משני שקים?
3. האם ערך הפרוגסטרון תקין בשלב זה של ההריון? וכמה הוא אמור להיות?

הם רוצים שאני אגיע לעשות בטא ואולטרסאונד . (הם לא אהבו שאני לא מסכימה וגינלי)
4. האם בעוד 3 ימים יהיה אפשר לראות באלטרסאונד בטני עוד משהו חוץ מ2 שקים? ( אני לא רוצה וגינלי בשלב כזה)
5. מתי אפשר לראות דופק?
6.האם אפשר לראות דופק באול' בטני?

סליחה על החפירה, אני מתרגשת מאוד וסופר לחוצה
תודה לעונות

Maive1

New member
מנסה לענות

שלום לך,

מבינה מאוד את הלחץ וההתרגשות. גם אני כמוך באה לאחר טיפולים וזה מאוד מתיש נפשית וריגשית. כמה דברים לא ברורים לי משאלותייך, אם תחדדי אולי אוכל לענות טוב יותר.

1. תמיד מומלץ לא להילחץ :) , האם לא נתנו לך הסבר מדוע זימנו אותך מוקדם יותר? בדר"כ לבדיקת דופק מזמנים לקראת אמצע שבוע 6 או תחילת 7, אז כבר אפשר לראות דופק. (אגב, בפורום פוריות אם תציצי, תשמעי גם סיפורים על עוברים "איטיים" ששמעו להם דופק רק בשבוע 8, כך שהכל אפשרי...).

2. מדוע היו אמורים לראות יותר משני עוברים אם החזרת 2 מוקפאים? לא תמיד שניהם נקלטים, ואפילו אם כן- יש תסמונת ידועה בכ30% מההריונות של תאומים המכונה "תסמונת התאום הנעלם" (vanishing twin syndrom), כך ששק אחד נספג וההיריון ממשיך רק עם עובר אחד. לפיכך, לא הבנתי, מדוע ציפית לראות יותר משני שקים? .בכל מקרה היריון תאומים הינו בסיכון, ולא מאחלת לך היריון עם יותר... בארץ וגם באירופה ממליצים על דילול במקרה של 3 עוברים ומעלה, סתם לידיעה.

3. הבנתי שעשית סבב טבעי, כלומר ללא תמיכה של אסטרופם/ אנדומטרין וכולי ולכן הגופיף הצהוב אמור להפריש את הפרוגסטרון. אינני מבינה גדולה בערכי פרוגסטרון, אולם שוב, מקריאה, אני מבינה שמעל 40 זה בסדר. אצלי היה נמוך מ30 וקיבלתי תמיכה.
הרופא אמור להגיד לך מה דעתו ובמידת הצורך - לתת לך תמיכה פרוגסטרונית... אני מבינה את הרתיעה מהורמונים, אולם אם הרופא ימליץ על תמיכה- לדעתי אסור לקחת סיכון . אני הייתי על תמיכה של אסטרופם ואנדומטרין/ אוטרגוסטן עד סוף שבוע 11... לא נעים (האנדומטרין מוציא הפרשות סליחה על הגועל), אבל לא סוף העולם.

4. מדוע אינך רוצה אולטראסאונד וגינלי? (ברור שזה לא נעים...) אולם למיטב ידיעתי וממה שאמר לי הרופא פיריון שלי (רופא מצוין) וגם עוד כמה רופאים, בשלב כה מוקדם אי אפשר עדיין לראות בא.ס בטני כמו שצריך. לי בכל אופן עשו וגינלי עד שבוע 9 בערך. אחר כך העובר/ים גדלים ואז אפשר כבר לראות בא.ס בטני, אבל לדעתי אצלך זה עוד מוקדם מכדי לראות כמו שצריך...
בא.ס וגינלי בבדיקת דופק גם אמר לי הרופא מעבר ליש/אין שק/ים וכמה, מה מיקומם, האם יש חלמון עוברי וקוטב עוברי וכמובן דופק. לא יודעת אם אפשר לראות את כל הפרטים החשובים הללו שלא בוגינלי...
את צריכה להפנות את השאלות הללו לרופא שלך. אני מניחה שזה גם תלוי איכות של המכשיר א.ס.

השאלה "מה יהיה אפשר לראות " קשה לענות עליה, שכן זה מאוד שונה מאישה לאישה- שמעתי על נשים שכבר ראו הכל בשבוע 5 וכאלה שהיו צריכות לחכות עד שבוע 8... למצער מוקדם בשביל לדעת. מקווה שיראו אצלך הכל ושהכל יהיה תקין.

5. כאמור, דופק לרוב אפשר מאמצע שבוע 6, אולם שמעתי על מקרים שלקח פחות וכאלה שלקח יותר...אצלי בשבוע 6+3 כבר שמעו דופק מצוין. אבל קיימת שונות באוכלוסיה...

6. שוב, אינני יודעת לענות על השאלה הזאת- זה כנראה תלוי עובר (גודל), איכות המיכשור ומיומנות הרופא... שוב , לי אמר הרופא שחייבים וגינלי, אז אינני יודעת. אולי יש פה בנות אחרות שחוו משהו אחר. ממליצה גם לשאול בפורום "היריון לאחר טיפולים", יש שם בנות עם הרבה ניסיון.

המון בהצלחה ורק שיהיה תקין ומשעמם!.

שירה2512

New member
היי תודה על ההתייחסות

ב2 כוונתי הייתה לא על מספר העוברים אלא על מה שרואים בשק , שק חלמון וכו'
&nbsp
לגבי הפרוגסטרון אין להם תשובה לתת לי חוץ מ"אנחנו לא רובוטים אז אי אפשר לדעת אם הערך תקין לשלב זה"
&nbsp
אני לא רוצה וגינלי כי היה לי עוד 2 הריונות בעבר, עובר בודד והשני היה תאומים בבוקר עשו אולטרסאונד וגינלי ובצהריים כבר היה דימום ולצערי פעמיים ההריון לא שרד. אני יודעת שאומרים שזה לא פוגע אבל ההרגשה הפנימית שלי הייתה שכן ולכן אני לא רוצה לקחת סיכון מיותר
&nbsp
בכל אופן דחיתי את הביקור לשני
&nbsp
מקווה שיראו התקדמות
&nbsp

Maive1

New member
מצטערת לשמוע

על האובדני היריון
. מאחלת שהפעם זה יהיה תקין עד הסוף הטוב.
מעניין מה שאת אומרת, על הקשר לדעתך בין בדיקה וגינלית לבין הפלה- מעולם לא שמעתי על דבר כזה. הלוא ככה עושים בדיקות בכל העולם? אין לי ידע בנושא, שווה לברר מול רופא, אולי יש סיבה אחרת להפלות? משהו כרומוזומלי?
אני יודעת שבפורום פוריות הרבה בנות כתבו ששלחו אותן לבירור של הפלות חוזרות.

בכל מקרה מקווה שיראו ביום שני את כל מה שצריך ושהכל יהיה תקין. המון בריאות ושימשיך משעמם!
.

למעלה