20 כלבים הומתו...

• פותח הנושא ZNET
  • פורסם בתאריך

ZNET

New member
20 כלבים הומתו...

כנסו לכתבה הזו באתר וי נט http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2166853,00.html Znet

Neta558

New member
מחריד

איך אף אחד מהוטרינרים במקום לא קם והתנגד? איך אף אחד לא צעק על הזוועה? אני נדהמת כל פעם מחדש מאדישותם של אנשים לנושאים כה רגישים וחשובים, ועוד הפעם מדובר באנשים שמקצועם הוא טיפול בחיות. איזו הצדקה יש להמתת חיות לצורך הדגמת ניתוחים? האם ממיתים אנשים חיים ובריאים לצורך לימודי רפואה???

האפי לי

New member
סליחה?

את מוכנה לתת לדבר הזה הסברים רישמיים כאלו??? כל פעם שאני קוראת דבר כזה אני לא בטוחה שאני רוצה ללמוד וטרינריה! אני מנסה לחשוב מה אני רוצה לעשות בחיים שלי ומסוגלת לדמיין אותי שמחה רק עם עבודה שתעסוק בעזרה לבע"ח אבל לראות או לשמוע על "כנסים", על בתי מטבחיים בשיעורים ועל "הרג לצורך למידה" בלה בלה... את יודעת למה לא משתמשים בכלבים מתים שמתו מזקנה????? כי יקר לאכסן אותם! יותר זול להרוג כל פעם בשעת הצורך!!! זו תשובה שמכרה שלי קיבלה כשהיא ביררה למה מי שרוצה ללמוד להציל חיות צריך לסחוב עליו כזה עול אישית כשאני חושבת על וטרינריה אני לא יודעת אם יותר נורא לותר על הלימודים, או להבליג על הניסויים.

lilithmm

New member
יש לך טעות

את הכלבים מרדימים כי לא מאמצים מבתי מחסה. למה את לא צועקת על כך שמרדימים כלבים בריאים במכלאות כל יום? אותו דבר, הכלבים שהומתו היו בהסגר ומועמדים להמתה בכל מקרה. אז מה ההבדל את הם מסיימים מתים בפח או מתים בהרצאה? איפה תשיגי כלבים שמתים מזיקנה? רק כלבים שגדלו בבית מתים מזקנה. כלב בהסגר עירוני מת במקרה הטוב מאוד אחרי חודשיים. קישקוש עול אישי על העניין שהרדימו כלב בשביל לעשות על הנבלה שלו ניסויים. כלבים מומתים כל יום בהמוניהם בכל מקום ונזרקים לפח.

האפי לי

New member
אז זה פתאום בסדר??

זה לא בסדר וד"א הלוואי והיו משתמשים בפיגרו ז"ל, הלוואי ובמקום לזרוק אותו למשרפה או מה שעושים עם גוויות של בע"ח שוטרינר מרדים היו לומדים עליו. אני מכירה הרבה אנשים שלמען הצלת כל המורדמים המיסכנים היו מוכנים לתרום את גופת החבר שנפטר

morality

New member
לילית, כהו חושיך ../images/Emo14.gif

כל המתה של כלב כואבת. על אחת כמה וכמה המתות שנעשות כדי "לספק אטרקציה למשתתפי הכנס". האטרקציה הזו היתה מיותרת לחלוטין. לכל הווטרינרים שהשתתפו בכנס מתו די והותר כלבים תחת ידם במהלך עבודתם ויש באמתחתם הזדמנויות רבות לתרגל על גופות כלבים. וטרינרים חייבים קודם כל לכבד את חיי בעלי-החיים. רקדנית בטן היא אטרקציה ראויה יותר לכנס של וטרינרים מאשר תרגולים על כלבים שדמם עדיין חם. ויש לי בקשה אישית אליך, לילית: כבדי אותנו, חברי הפורום, והמנעי מלקרוא לכלבים שהומתו "נבלות". לא כאן בפורום. תודה.

lilithmm

New member
פספסתם את כל הקטע של הכתבה

במקום לדבר על ניצול למטרות כלכליות של בעלי חיים אתם מדברים על הרדמות באופן כללי. אז שוב, אני חוזרת על מה שכתבתי בהודעה קודמת בשירשור. צריך לפעול מול הרשויות להקצאת תקציבים לעיקורים. זו הדרך היחידה למניעת המתות מיותרות (עם כל הכבוד לכמה חברי פורום שמתנגדים נחרצות לעיקורים). בכל העולם מקובל להרדים כלבים, היות ורק 10% מהם מצליחים למצוא בתים. כמוכן לא מקובלת עלי הגישה של עמותות שלא מסכימות לקבל כלבים שמגיעים אליהם דרך אנשים פרטיים בטענה שאין מקום. האנשים הללו פשוט זורקים את הכלבים ברחוב למות בצורה קשה ביותר ממחלות (או פשוט קושרים אותם לעץ ומסתלקים), רעב, התעללות, פגיעות רכב וכד´. ועוד בקשר לכתבה, לא היה כתוב שהפנסיון המדובר הוא בכלל פנסיון פרטי, ובכלל היה עדיף שלא התפרסמה הכתבה מאשר בצורה הזו. המציאות אומרת ש-90% מהכלבים המשוטטים יורדמו. לפי דעתי אין בעייה לקחת את הכלבים המתים שהיו צריכים להיות מורדמים ממילא לכנס (מבחינתי אין הבדל אם הם הולכים לכנס או לפח), אבל הפסול כאן הוא הרווח האישי של חבר או יותר נכון חבר&חבר ה"עמותה". (בקשר למינוח נבלות - האמת שגם עלי לא מקובל לקרוא לכלב מת נבלה, כתבתי נבלה כי זה מה שהיה כתוב בכתבה)

כמנוני

New member
שאלה בנושא.

הדרך לעזור לבע"ח עוברת דרך המתתם וניסויים בגופם? זו המציאות הנוהגת בכל העולם? אין תחליפים? איך אדם הבוחר להיות וטרינר יכול לעשות את זה? הוא בוחר במקצוע מתוך אהבתו לביולוגיה? זה לא נתפס בעיני.

lilithmm

New member
כן!

כל עוד שאין חוק עיקור/סירוס, ואין תקציב מסודר לעיקור לכל כלב רחוב יהיו הרדמות, וזה עדיף פי כמה וכמה מאשר לתת לכלב לשוטט ברחוב ולמות ביסורים נוראיים אחרי דריסה או הרעלה. המציאות בעולם גרועה ביותר. בכל אירופה נהוג להרדים כלבים משוטטים, ומבחינתי זה עדיף מאשר לכלוא את הכלב לתקופה מאוד ממושכת בתנאים לא תנאים. בנוגע לניסויים בכלבים שכבר הומתו הבעייה במקרה הזה שהעמותה שארגנה את הכנס הזה הרוויה כספים מהעניין, ולי באופן אישי יש בעייה איך יכולים אנשים להקים עמותה שכזו וממש לעשות רווחים על גבם של הכלבים. אם לא היו עושים רווח, מבחינתי אין הבדל עם הכלב אחרי מותו מושלך לפח אשפה מלא בשאריות (גם שאריות ממשחטה), או על שולחן ניסויים בכנס.

lilithmm

New member
לא נכון

בהמתת חסד קודם כל נותנים זריקת הרדמה כמו שכלב מקבל לפני ניתוח. אם בשלב הזה יש לו טעם גסיסה בפה, אז אנחנו גם לא אמורים לנתח את הכלבים שלנו?? אחרי שהוא רדום הוא מקבל את הזריקה הקטלנית. לצערי ראיתי המון המתות כאלה בהסגר בו התנדבתי. בכל הכנות, ברוב ההמתות הייתי אומרת שהכלב לא סבל. לצערי במסגרת התנדבות אחרת ראיתי הרבה יותר כלבים שהגיעו לטיפול רפואי אחרי ימים של סבל לאחר שנדרסו. נהייה לי רע כל פעם שאני רואה את הגורה שהבאתי לכלביה שכבר כלואה וסובלת שם חצי שנה ומחכה שמישהו יאמץ אותה. או הגור שהגיע מהבית שלי לכלביה אחרת ועכשיו אני צריכה לחשוש לגורלו, יש פרוו בכלביה, אולי הוא יקבל פרוו וימות ביסורים קשים, חוץ מהיסורים שהוא עבר אצלי, חודש הוא היה קשור בחצר לבדו כי לא היה לי מקום טוב יותר לשים אותו, ועכשיו כמעט חודש בכלא עם כלבים אחרים שמציקים לו והופכים את החיים שלו לגהינום. אז מה עדיף?

למעלה