"20% משטח פולין שייך ליהודים"

"20% משטח פולין שייך ליהודים"

"20% מהשטח בפולין – יהודי" דוחות של חברות נדל"ן קובעים כי ברחבי פולין יש מבנים וקרקעות רבים שהיו שייכים ליהודים והולאמו בתקופת השואה. שווי הנכסים: 35 מיליארד דולר דליה מזורי 12/4/2007 10:37 חמישית משטחי הנדל"ן בפולין היו בבעלות יהודים עד שננטשו בתקופת השואה והולאמו על ידי השלטונות - כך טוען שלמה טאוב, מנהל ארגון לגאסי להשבת רכוש יהודי לבעליו. מדוחות של חברות העוסקות בתחום, עולה כי שוויו של הנדל"ן המדובר הוא כ-35 מיליארד דולר. חמישה אחוזים מהנדל"ן הם נכסים קהילתיים, שהממשלה הישראלית מטפלת בהשבתם לידיים יהודיות, אך 95 האחוזים הנותרים הנם רכוש פרטי שאיש אינו מטפל בהשבתו לידיים יהודיות. להערכתו של טאוב מדובר בעשרות אם לא מאות אלפי יורשים שהם בעליהם החוקיים של דירות, בתים וקרקעות בכל רחבי פולין ואפילו לא מודעים לכך. טאוב עצמו, בן לניצולי שואה ויליד קרקוב, הצליח להחזיר לפני כעשור לרשות משפחתו נכסים בפולין, בהם בניין רב-קומות. "כיום", מתגאה טאוב, "אני גובה מעשרות הדיירים בבניין שלנו את שכר הדירה, ולא השלטונות הפולנים". טאוב, שניצח במלחמתו האישית, משוכנע כי גם על אחרים לדרוש את רכושם ולהביא כך לצדק היסטורי. "הגרמנים והפולנים גזלו מהיהודים את רכושם, והגיע הזמן להשיבו", אמר טאוב. "צריך לתבוע באמצעות גוף משפטי חזק שמסוגל להתמודד עם החוק הפולני, עם בתי המשפט בפולין, ואם יש צורך בכך - גם עם בית המשפט הבינלאומי". התהליך להשבת בעלות אינו קצר ממשלת פולין מציעה כבר שנים לפצות את ישראל עבור חלק מהרכוש שהוחרם. "ממשלת פולין מוכנה לקנות 40 מיליון דולר בשני מיליון, כדי לקבל שקט נפשי. זו פשוט בדיחה", אמר טאוב. "הכל אחיזת עיניים כדי ששלטונות פולין ירוויחו זמן". לפולנים יש עניין להרוויח זמן בעסקאות הנדל"ן, מפני שעל פי החוק הפולני, לא ניתן להחזיר בעלות על נכס שכבר נמכר לידיים פרטיות. נכסים רבים שבעליהם נפקדו לאחר מלחמת העולם השנייה הועברו לעיריות ולרשויות מקומיות, ואלו השכירו אותם. אך כל נכס שנמכר לא יוכל לשוב עוד לידי בעליו היהודיים. "זה בדיוק השלב שבו צאצאי הנגזלים חייבים לפעול", מסביר טאוב. התהליך להשבת בעלות על הרכוש בפולין כלל אינו קצר. בשלב ראשון נערך בירור הסטטוס המשפטי של הנכס. לאחר מכן, אם הבעלים בחיים, מטיסים אותם לפולין לדיון משפטי, שבסיומו מושב הנכס לבעליו. אם מדובר בבנים יורשים יש להמתין כשנתיים להוצאת תעודות פטירה וצווי ירושה והעברת הבעלות על הנכס.

"יש לקיים דיון דחוף על ניצולי השואה"

"יש לקיים דיון דחוף במצב ניצולי השואה" יום חמישי, 12 באפריל 2007, 22:20 מאת: מערכת וואלה! חלק מניצולי השואה זכאים לפטור מתשלום עבור שירותי בריאות ותרופותח"כ קולט אביטל קראה לאולמרט לדון בדחיפות במצבם של 240 אלף הניצולים החיים בישראל. רבע מהם חיים מתחת לקו העוני יו"ר השדולה הפרלמנטרית בכנסת למען ניצולי השואה קולט אביטל פנתה לראש הממשלה אהוד אולמרט, ודרשה ממנו לקיים דיון דחוף במצבם הקשה של ניצולי השואה בישראל. כך דווח בגלי צה"ל. בישראל חיים 240 אלף ניצולי שואה, וכרבע מהם חיים מתחת לקו העוני. בתוך כך, הודיעה "שירותי בריאות כללית" כי תפעיל בתחילת שבוע הבא קו מידע טלפוני לניצולים ובני משפחותיהם בו ניתן יהיה לברר זכאות לפטור מתשלום עבור שירותי בריאות ותרופות. מספר קו המידע: 2700*.

skito

New member
תודה על ההמלצה - נצל"ש לחדשות

תודה על ההמלצה הבלוג בנוי טוב והושקע בו מאמץ רב .. נצל"ש לחדשות הארץ אני דווקא מדגיש שואה הארץ - הספר פותח בקבוצת מכחישי שואה שפעלה בצרפת בשנות השבעים והשמונים באמצעות הוצאת הספרים "החפרפרת הזקנה" - פייר גיום, סרז' תיון, רובר פוריסון ואחרים. בין השאר דן יקירה ב"פרשת פוריסון", שהתרחשה בסוף שנות השבעים. פוריסון פירסם מאמרים שבהם פיקפק בכך שבמחנות ההשמדה היתה המתה בגז. כשהורשע ב"זיוף ההיסטוריה" הופצה באירופה עצומה שמחתה על ההרשעה בשם חופש הביטוי. על העצומה חתם גם הבלשן והוגה הדעות הנודע נועם חומסקי, ובאורח מסתורי נהפכה העצומה להקדמה בחתימתו של חומסקי לספר שפירסם פוריסון אחרי כן, וגם אני נמניתי עם ... הארץ מוזיאונים יידרשו להחזיר פרטי יודאיקה של נספי שואה הארץ - במקרה שהיורשים לא יאותרו, החברה מתכוונת למכור את הנכסים ולחלק את התמורה הכספית לארגונים המסייעים לניצולי שואה, נזקקים ולמוסדות העוסקים בהנצחת זיכרון השואה. עם זאת, בחברה אומרים כי בשל אילוצי כוח אדם ותקציב יש לה יכולת מוגבלת בשלב זה לאתר את הפריטים ולדרוש את החזרתם ליורשים. יו"ר החברה, אברהם רות, אמר ל"הארץ" כי "גם אם לחלק מהפריטים אין ערך כספי רב - מבחינה סנטימנטלית החזרת ספר שהוא המזכרת היחידה מקרובים שנספו בשואה יכולה להיות חשובה לא פחות ממגרש או בניין". (Jewish Restitution Successor Organization ... מו-זיקה: נוער נוגע בשירי שואה במבילי - "אדם שכל פעם מחדש עוזר לי להבין כמה הקשיים שאני עובר בחיי קטנים לעומת מה שעלה בגורלם של בני אדם כה רבים, היא סבתי. סבתא אסתר שגברה על אושוויץ, איבדה כל כך הרבה, ובכל זאת עדיין מחייכת וחזקה, כמו שרק סבתא יכולה להיות. אני מנצל את הבמה הזו בשביל להצדיע לך", כתב נורי קורן בן ה- 16שישתתף במופע ויבצע את שירה של המשוררת ויסלבה שימבורסקה "עדיין" כשסבתו אסתר תשב בקהל. בקהל יהיו בני נוער וכן ניצולי שואה רבים, �חלקם ממשפחות של בני הנוער המופיעים וחלקם אותם ניצולים שאת שירם הלחינו �או שאת עדותם המחיזו. ...

skito

New member
הנוער באירופה ובארה"ב מגלה בורות

הייתה שואה? בורות מדהימה בקרב צעירים וצעירות באירופה ובארה"ב בכל מה שאירע ליהודים במלחמת העולם השניה. הם מעדיפים להסתתר מאחורי חומה אטומה של אדישות וחוסר-אמון משווע כתבה הייתה שואה?

skito

New member
מה עשה אביה של אהובתי במלחמה

מה עשה אביה של אהובתי במלחמה ההיא? לכבוד יום הולדתו של דן בן-אמוץ ז"ל ולקראת יום השואה: קטע מהספר "לזכור ולשכוח". אל תפספסו (יחסים) ברברה הביטה בגופי כאילו היה גופה. הביטה בי כמו שאני מביט בגופי כשאני לבדי. מבט גלוי, אינטימי ופשוט כל כך. לא יכולתי להאמין פתאום שאביה של ברברה היה אולי האיש ששלח את אבי, את אמי, את אחי ואחותי, אל מותם. מתוך הספר "לזכור ולשכוח"

למעלה