20K הטוב והרע

lior sherer

New member
20K הטוב והרע

הטוב: יום שישי בבוקרת נפגשים ומחנים את המכוניות בנקודת 15K להתחלת מסלול. המסלול מעולה, הירידה כוללת גינגלים נחמדים ושבילים רחבים בירידה לצורכי אספקת אדרנלין שוטפת. הרע: כשהגענו לרכב גילינו זכוכיות שבורות ורדיו חסר (בכל המכוניות)

aFish

New member
משתתף בכאב ../images/Emo10.gif

לצורך המידע היכן בדיוק היא נקודה 15K? אני תמיד משאיר רכב בשער הגיא בתחנת דלק שזה המקום הכי בטוח באיזור המסלול לדעתי. ככה גם הטיול מתחיל בעליה והירידות המהנות הן לקראת הסוף. זה נכון שהעליה הזועתית ממבוא חורון היא בסוף המסלול כשכבר די חם אבל זה החיסרון היחיד שאני רואה. מישהו מכיר אופציה להשאיר רכב בתוך הישוב מבוא חורון עצמו?

כביש אבו גוש - נטף - נק' 15.0 ק"מ

בהחלט לא סימפטי להחנות שם. כמו אריה, גם אנחנו מחנים בתחנת הדלק בשער הגיא, שגם היא אינה בטוחה מכיוון שהיו בה פריצות רבות בחסות המתדלקים (היתה חקירה משטרתית וכתבות ענקיות בעתונים על פרוטקשן וכו'). בקיצור החיים לרוכבים זה לא פיקניק - בדרך לרכיבה חוטפים קנס ממשטרת ישראל שתפסה כבר את כל הפושעים/גנבים/מתאבדים/מתפוצצים ועכשיו היא פנויה לטפל ב4.5 ס"מ חריגה של האופניים, אחרי זה פורצים לך לאוטן, שוברים את השמשה ולוקחים את הרדיו כאשר באותו הזמן אתה עסוק בהשרדות מ-30 כלבים בדואים שלא אכלו יומיים, בדרך חזרה לאוטו נהגים עצבניים מנסים לדרוס אותך, ואחרי כל התלאות מגיע הגרוע מכל ואתה מאחר לארוחת צהריים אצל חמתך הפולנייה.

aFish

New member
דרך אגב, לגבי הכלבים

נכון ללפני שבוע - הכלבים כבר לא שם. איזה מזל שבדואים זה עם נודד... מענין המידע על המתדלקים והפריצות והאמת שהיה משהו לא כל כך סימפטי במבטים של המתדלקים עלינו...

alonaski

New member
וואאההה!!! איזה שיט!!! איפה החנתם?

כי עדיף תמיד להחנות בתוך ישוב, למשל - נווה אילן - מקום טוב להחנות ולהתחיל את הרכיבה.

nirsam

New member
../images/Emo57.gifאני מחנה קבוע (סיבוב כושר)

בתחנת הדלק של נווה אילן (מול אולפני הטלביזיה) ואין (טפו טפו) בעיות. גישה נוחה להר הרוח, דיפנבייקר, נחל אילן, יתלה ושאר ירקות. אני דווקא אוהב לסיים בעליה מספקת ותצפית מחירבת מצד. נחל אילן אומנם נינוח אבל מ ש ע מ ם . שאו ברכה! ניר

indianajhons

New member
חניה בטוחה, בנקודת ה - 0 של המסלול

תמיד עדיף להחנות את הרכב בחניית המלון בנווה אילן, ולעשות את המסלול כפי שתוכנן, מ20 ק"מ לכוון ה 0 . נכון, העליה הארוכה בששת הק"מ האחרונים של המסלול היא נוראית, אבל, המסלול כולו הוא לא בדיוק נופש למתחילים, ומי שלא אוהב עליות כדי לו להמנע מהאזור בכלל. אנחנו רכבו לידכם, את המסלול מעיתון אופניים האחרון, ושמענו מרוכבים את ענין הפריצה ממש ליד חניון הר הרוח, ונראה לי שהגנבים יודעים על מיקום החניה ועומס הרוכבים ביום שישי ופשוט באים לחגוג. בתחנה בשער הגיא, שם אנו חנינו, יש לפחות כמות כזו של אנשים חוץ מהמתדלקים, שסביר פחות שיפרצו שם, במיוחד לאור השם הרע שכבר יש להם. אינדי

aFish

New member
יש משהו בזה...

אבל סתם לא סימפטי לסיים בעליה של שישה ק"מ. מה שכן, אפשר לרכב, כמו שציינתי לפני מספר ימים, דרך נחל אילן שהופך את העליה למשהו מאד נינוח וקל יחסית (הרבה יותר קל מהמקור).

shl17

New member
לדעתי לא צריך להדבק ל20k אדום

רק ההתחלה שלו טובה(כמובן שעשינו אותו הפוך, אבל זה סיפור אחר) מבית חורון כדאי להמשיך הטיול מצד שני של כביש מס 1 ולעלות לנוה אילן בסוף היום

למעלה