21 וזה רישמי

21 וזה רישמי

21 וזה רישמי אז רק רציתי להראות לכם שזה אפשרי. שירתתי בקבע 3 שנים כ מ"פ במג"ב ( אני בת) חבר שלי יצא על 21 ממילואים. חירטט אותם חבל על הזמן, אני נגד זה !!!!!!!!!! ואמרתי לו את זה!!!!!!!!!!!!! אבל הנה- השמים לא קרסו, הכל עומד, אין שום בעיה. עולם כמנהגו נוהג. אולי נקיים דיון חרום על התופעה של 21? תודה

ניר נגר

New member
התופעה מוכרת לנו...לצערנו באמת

עולם כמנהגו נוהג, ומי שסופג את המשימות של אותם משתמטים אתה המילואימניקים שעדיין נושאים על גבם את עול האחריות... אבל גם הם מתמעטים...ואם לא יעשו שינוי בסדר העדיפויות בשעת מבחן נקבל את זה בפרצוף. אז אם החבר שלך יכול לחיות טוב עם מה שהוא עשה, לחיות עם העקרונות שלו, לדאוג רק לטוסיק שלו...שיערב לו. שישחק אותה מעורער בנפשו כשזה נוגע למילואים ושימשיך בחיים הרגילים בחייו האזרחיים (דרך אגב, יש השלכות על אנשים עם פרופיל 21, כגון: הוא לא יוכל לשרת במשרה ממשלתית, או בטחונית, או במשטרה ועוד)

ידוע וכואב

ידוע וכואב,חלק מטענות אנשי המילואים הן כי יש צורך לתגמל אנשי המילואים בהתאם ( התגמול הוא אינו בשמים) היות ומי שנמצא שם נמצא שם כי ערכי המדינה והמחוייבות גדולה יותר ממה שנקרא "תענוגות האזרחות"

כשאני לפעמים נידרש לקבל/להעסיק...

...משהו לעבודה/פרוייקט, אני תמיד שואל לגבי שירות צבאי והיכן... לא מקבל כאלה שלא שירתו מסיבה מוצדקת(נכות, בעיות כלכליות, עולים חדשים") לא נפשיים" אפילו מעדיף קרבי על ג'ובניק(אלא עם זה ג'ובניק מיקצועי הנידרש - נניח טכנאי אופטיקה או כד') אתם תגידו שאני נאיבי, שאני מפלה, קישקוש של שטויות... הטענה שלי פשוטה: מי שלא מסוגל לבצע שירות בצה"ל, צבא הומני, מתחשב, גמיש בנושא כ"א...ביחס לצבאות אחרים בעולם, השירות כאן הוא "קליל" קרוב מאוד לבית, גם החזית, מעורבות הורים וכל השטיקים האחרים, מי שלא יכול לבצע זאת, משהו דפוק באישיות שלו וכוח העמידה בלחצים... אייך יעבוד בעבודה שלפעמים יש לחץ, תובענות ומסירות לתפקיד?... הרי את המדינה שלו סירב לשרת!!!...אזי אייך ישרת באירגון כלכלי?... אופי הערכים שלא לא מתאים לי... זאת דעתי...

tezao

New member
אתה עושה לעצמך חיים קלים

בוא אני אשאל אותך שאלה הרבה יותר קשה. מתראיינים אצלך שני אנשים ששירתו בחובה שירות קרבי. אחד משרת 35 יום בשנה במילואים והשני "התאדה" ורק רשום פורמלית במרשמי יחידה מסוימת ולא עושה יום אחד מילואים בשנה. הדילמה היא פשוטה: אחד משרת את המדינה שלו אך פוגע במקום עבודתו, ואילו השני לא משרת את המדינה (או אולי בעצם כבר עשה מספיק בשירות החובה), אך נאמן למקום העבודה ולא גורם לו נזקים. כל החלטה שתקבל היא בעייתית. דרך אגב, כמובן שאפליה של המשרת במילואים אסורה על פי חוק, אך מאחר והצהרת כבר כי אתה מפר ממילא חוק כאשר אתה מפלה על פי שירות החובה, נתעלם מהיבט זה.

אירגון שלא יכול לתפקד בגלל אחד...

...שיוצא למילואים, יש לו בעית ניהול... והיום, בדר"כ מצליחים לפתור את הבעיות בטלפון, ניידים, יוצאים ליום יומיים הביתה... שרות קרבי, היא לא אפליה, היא אבן בוחן עבורי... אבל בוא נלך על מיקרים יותר בעיתיים... לא קיבוצניק, ניקח מושבניק...שיא העונה של התותים... כן, הם בשלים פעם בעונה, חצי שנה מכינים תשתית כדי שהם יפרחו לכמה חודשים בלבד ואז הוא מקבל חודשיים מראש צו... בעיה רצינית, מי יחליף אותו?... הדרך הטובה ביותר היא להגיע להסדר בפלוגה, תאמינו לי, ברוב המקרים זה מסתדר... או נגר שעובד לבד...או חשמלאי, מסגר, בקיצור, העוסקים הקטנים שהם העובדים היחידים בעסק שלהם, כמו בעלי חנות ספרים ומוצרי כתיבה...מעדניות וכד'... הם הניפגעים העיקריים...ובדר"כ מגיעים איתם להסדר... במהלך שירותי במילואים, משנת 1984/5 עד היום... רק אדם אחד טען בפני באדיקות על התמוטטות העסק שלו עקב שירות מילואים... וזה היה בחור בלחם במילחמת יום כיפור...גוייס וחזר אחרי חצי שנה מסיני... וזה מיקרה קיצוני...וחריג...

רטוש

New member
אני לא יכול לקבל אפליה כזאת

גורפת שמבצע הנוסע. אפילו ברמה הפרקטית אני חושב שתוכל למצוא שהדברים הם לא עד כדי כך שחורים ולבנים. מצד שני מוגבלות תפישת בת היענה והנרקסיסטית - "עשה מספיק בשירותו במילואים"- של עכבר הביבים כאן אכן מסמנים מציאות עצובה מאוד סביבנו. במידת ו"מגפת הלמה מה קרה שאני אעשה מילואים.. אני כבר עשיתי סדיר" תתשפט כסרטן גם אל אלה שכן מבצעים וכן גם לתודעת מעסיקיהם (כפי שכבר קורה) לא יהיה לנו לא צבא לא מדינה וגם לא משרדי עורכי דין שיוכלו להמשיך ולמצוץ את דמו ודמיו של האזרח הישראלי.....

ניר נגר

New member
שאלתי את מנהל המחלקה שלי, פעם

באיזו שיחת נפש שניהלנו, האם הוא יעסיק קרבי או ג'ובניק.. הוא אמר לי ללא היסוס שהוא לא יעסיק קרבי, הוא לא יכול לתת לקרבי לעזוב פעם בשנה את הפרוייקט שהוא מנהל... עצוב..שכך הוא המצב... לפני כמה זמן שקלתי לשלוח קורות חיים, התלבטתי עם עצמי האם לציין שאני משרת בצנחנים (תראו לאן הגענו...להסתיר את היותי לוחם...) לבסוף שלחתי עם המידע שאני משרת בצנחנים, לא קיבלתי פנייה חזרה, ולמען האמת אני מתלבט עדיין האם זה בגלל חוסר כישורים, ביטול העבודה ההיא מסיבות שלא קשורות אליי, או בגלל שהעדיפו ג'ובניק... בכל מקרה עצם התהייה מפריע לי..אמרתי עצוב?

ניר נגר

New member
זה פוגע ועוד איך..בכל זאת אתה

מצהיר שאתה לא כשיר נפשית, לצערי זה פוגע מעט מידי....ולא לוקחים את הנושא הזה בתשומת הלב הראוייה, מה שנותן לגיטימצייה לצורת השתמטות נפוצה זו...

אכן, עצוב שזה המצב

אך מצד שני אני מתנגד למצב שבו האפליה תהיה נגד החפ"ש הג'ובניק. אני הייתי כזה והשתחררתי לקראת סוף שנת 1990. עקב מצב הכוננות לאחר כחודש באזרחות גויסתי למילואים. גם בזמן מלחמת המפרץ הראשונה שירתתי במילואים. לאחר מכן בסמסטר השני, עקב כשלון בבחינה, חיפשתי עבודה זמנית ולא מקצועית, ובמקומות רבים שאלו אותי למה הפרופיל שלי הוא כזה וכזה, ואני הסברתי שזה עקב מגבלה רפואית כזו וכזו. ממספר מקומות גם גורשתי בבושת פנים. באותם ימים לא היתה תנועה בשם בלת"מ, ולא היתה קיימת תנועה שתייצג אותי (הרי אני לא משתייך ל"מגזרים"), ובניתי על אחת המפלגות שמלאה בהן ארצנו. אני מקווה שיהיה חוק שישפר את מצבם של הקרביים, אך לא כזה שיפגע באחרים.

TJSBZ

New member
במילים אחרות, אתה מפלה לרעה

נכים, חולי כלי דם, חולי לב, חירשים, דיסלקטים (מעל רמה מסויימת מקבלים פטור מיחידות שדה), פגועי נפש קלים, נון-קונפורמיסטים (הצבא לא אוהב אנשים חושבים), נכים (מהדור שלפני השירות הקרבי לנשים), ועוד רבים וטובים שכל חטאם בכך שלא היו מספיק בריאים בגיל 18 ולא יכלו לרוץ על הגבעות עם מטען כבד תוך שירת ססמאות. טוב לדעת שאינך מוסח על ידי שיקולים שוליים כמו התאמתו של האדם לעבודה...

TJSBZ

New member
אוי, פרויד מתהפך בקברו מרוב עונג

כתבתי "נכים" במקום נשים. כנראה משום שאצל החיזר, נשיות היא בעצם נכות...

g r e e n n i r

New member
דע לך שאתה עובר בכך על החוק

כי לפי החוק, אסור להפלות שום מועמד בשל השירות הצבאי שלו. אתה פשוט בור ועם הארץ, ואני מקווה שיום אחד יתבעו אותך תביעת ענק.

רטוש

New member
מסכים שאין לאפלות לרעה

בצורה כה גורפת, הדברים אינם דיכוטומיים עד כדי כך- אני מכיר ג'ובניקים מחושלים לא פחות מקרביים בעבודה אזרחית- הכלל תקף גם כמובן לגבי נשים. מצד שני אני חושב שמי שכן משרת שירות צבאי מלא ע"פ יכולותיו צריך לזכות באפלייה מתקנת. כמובן שהדברים נכונים לא פחות לגבי אלה שמשרתים במילואים- העמדה המנוגדת שגם היא הוצגה פה באחת התגובות- "להעדיף את המועמד שאיננו מבצע מילואים" - גם היא בלתי חוקית לא פחות. אפליה מתקנת כידוע חוקית ומיושמת בישראל לטובת מיעוטים שדווקא אינם משרתים בצה"ל ומשום מה על כך אין פוצים פה... לבית המשפט העליון יש אינטרס פוליטי אגרסיבי באקטיביזם שיפוטי כל כך גורף בהוראתו לאי התחשבות כלל בשירות הצבאי- יהה זה מעשה בת יענה להתעלם מציאות הריבונית בה אנו מצויים בה חלקם של האנשים מבצעים את חובתם האזרחית-ביטחונית לעומת אלה שמתחמקים (ואינני מכליל פה כמובן נכים וכדומה)

למעלה