21 נפשי בארה"ב ועוד שאלות

Dorfl

New member
21 נפשי בארה"ב ועוד שאלות

אני מתכנן לצאת מהצבא על 21 נפשי (יכול מאוד להיות שאם אני אחכה אני אוכל לצאת על רפואי, אבל אני פשוט לא יכול יותר), ורציתי לדעת אם זה ישפיע על החיים שלי בחו"ל כמו שזה משפיע בארץ. בנוסף, רציתי לדעת איך בדיוק אני בכלל משיג אזרחות בארה"ב (מצטער על הבורות). אהה, ועוד משהו - האם מעסיקים בארה"ב יתייחסו פחות לתואר מאוניברסיטה בישראל מאשר לתואר מאוניברסיטה ממדינה אחרת שאיננה ארה"ב? כדאי ללמוד באוניברסיטה בארה"ב במקום בארץ, למרות הקושי שמציבה השפה (במקרה שלי הבעיה לא גדולה במיוחד, אבל עדיין יהיה לי טיפה יותר קל בעברית)? (בתשובות לשאלות הנ"ל נא לצאת מנקודת ההנחה שכסף הוא לא הבעיה)

roy269

New member
תשובות

א. פרופיל צבאי נמוך לא מהווה מגבלה בארה"ב (גם בארץ כבר לא) ב. לא ניתן להשיג אזרחות אם אין לך קרוב משפחה מדרגה ראשונה או דרך המסלול הארוך של ויזת עבודה - גרין כארד - אזרחות. ובמקרה הזה כסף לא יכול לעזור. ג. אוניברסיטאות מהארץ ובוגריהן זוכים למלוא ההוקרה וההכרה בארה"ב. ד. האם כדאי ללמוד בארה"ב - תלוי בתחומי העניין שלך, מאד יכול להיות שתחומים מסוימים לא תמצא בכלל בארץ לעומת תחומים שבארץ מצטיינים בהם. כיוון שיש כמה מאות אוניברסיטאות בארה"ב לעומת 4 בארץ, כנראה שהתקבלות כאן תהייה קלה יותר. ובעניין זה הכסף כן יכול לעזור , כי שכר לימוד לתושב חוץ גבוה במיוחד עם כמעט ללא אפשרות לקבל מילגות. בהצלחה

למעלה