24 וקצין מיון

ק ד ו ש

New member
24 וקצין מיון

אני יוצא מחר על פרופיל 24, כשאחזור יהיה לי קצין מיון בבקום או שיחזירו אותי ליחידה שהייתי בה לפני? כי ממש לא מתאים לי לחזור לשם

LordNor

New member
תלוי

אם שירתת בתפקיד עורפי ואין שום מניעה שתמשיך לשרת באותו תפקיד ובאותה יח', אז תוכל להמשיך בתפקידך ביח' בתור מתנדב. אבל אם תתעקש לעבור, אתה לא תראה קצין מיון, וזה תלוי באיזה חיל אתה נמצא (אם אתה שייך לירוקים, אתה תיפלט למז"י ושם יחליטו ביחד איתך איפה תשובץ, חיל האוויר - לימ"מ בשדה דב, חיל הים - למפקדת חיל הים בקריה) בהצלחה.

ק ד ו ש

New member
קודם כל, תודה על התשובה

אני טיפה אמקד תבעיה שלי. שירתתי באגוז, בתפקיד קרבי היה לי פרופיל 97, הוא ירד ל-24 לשלושה חודשים ומחר אני משתחרר בעוד שלושה חודשים כנראה ייקבע לי פרופיל 64, לקרבי אני לא אוכל לחזור, אבל אני גם ממש ממש לא רוצה לחזור לאגוז להיות שם במפקדה, אני אראה קצין מיון כשאתחייל מחדש?

tty2

New member
תשובה...

המענה לשאלתך תלוי בסיבת הפרופיל, משך הזמן שלו, וסטטוס מצבת כח האדם ביחידתך. ולהסבר : אם הפרופיל הוא זמני, ומדובר בפרק זמן קצר וקצוב, אתה תשוב ליחידתך ולתפקידך הקודם, מיד עם תום פרק הזמן והפרופיל. אם מדובר במשהו קצת יותר "קבוע" שבגללו קיבלת פרופיל 24, אתה תפלט אל מז"י ומשם תוצב מחדש בהתאם לכישוריך, לנתוני הפתיחה שלך (קב"א ודפ"ר) והכי חשוב בהתאם לפערי האיוש שקיימים ביחידות המפקדה. ז"א אם יהיה חסר חייל ביחידה אחרת, ואתה תתאים לתפקיד, יתכן שתועבר לשם. זה הכל תלוי בסיבת הפרופיל הנמוך ובחוו"ד של ראש מדור נידוב שהינו הרופא הממונה בענף רפואה לטפל במקרה כמו שלך. והעיקר הבריאות!!

ק ד ו ש

New member
תראה..

עשיתי גם קורס חובשים. יש סיבה שיחזירו אותי ליחידה להיות שם חובש מרפאה במקום למקום אחר??

tty2

New member
למה לא אמרת קודם ../images/Emo13.gif

חר"פ זו ההתמחות שלי! גם אני משם
אמנם, לא משהו מסעיר כמו חובש קרבי או מרפאה, אלא בענף שלישות- מדור תכנון, מקרפ"ר, אבל עדיין גאה מאוד בחיל, ובמבצעיו האחרונים מעבר לים בהם זכיתי להיות שותף פעיל. ולעצם העניין, קבל תיקון מתשובתי הקודמת. אם אתה חובש קרבי במקצועך, אתה שייך בסמכות החיילית לחר"פ. המשמעות היא שככל הנראה אתה תסופח אל מקרפ"ר לפרופיל הנוכחי ומשם אם יעלה הפרופיל, תשלח לכסות כל פער וצורך בכל יחידה שהיא. ברגע שנגרעת מיחידה וחזרת לסמכות העליונה שלך, אין שום הבטחה לחייל שלך שתחזור לשם. ובכלל, את הפער במצבה שאתה יוצר ביחידתך, חר"פ ערוך לכסות בפרק זמן מאוד קצר - בשבילך, המשעות היא שככל הנראה, לא תחזור אל אותו מקום, אלא אם קיים בו מחסור גדול של חובשי מרפאה.

ק ד ו ש

New member
תודה ../images/Emo8.gif

רק תעשה לי קצת יותר סדר. עכשיו אני 97, יוצא על 24 לשלושה חודשים, כשאחזור כנראה 64. הייתי קרבי, כנראה שעכשיו לא, ולא מתאים לי לחזור ליחידה להיות שם במרפאה או במפקדה. לכן אני שואל אם אני אראה קצין מיון

tty2

New member
אם זכרוני אינו מטעה אותי...

ואם הפקודות לא השתנו, אתה לא תראה קצין מיון אלא את ראש מדור חוגרים במקרפ"ר (דרגת רס"ן), שם יוחלט להיכן יציבו אותך מחדש. בחר"פ קיים מחסור תמידי של חובשים ולכן, יש סיכוי שאם תבקש מפורשות לא לחזור לאותה היחידה, יתחשבו בבקשתך שכן, יכולים מייד לבחור יחידה אחרת שגם בה ישנו פער. אתה מחזיר אותי כמה שנים אחורה... כשאני כותב את התשובה, מול עיני אני רואה את המערכת הממוחשבת של טבלאות האיוש ביחידות אותה בניתי במו ידי ואיתה התעסקתי כל כך הרבה! אני יודע בוודאות שעדיין משתמשים באותה מערכת גם היום וששמי עדיין מופיע בכמה וכמה מסמכים שכאלו. אני מציע שלא תחשוב על זה יותר מדיי, חוץ מזה, זה עוד מוקדם!
תתרכז בלהבריא! זה הכי חשוב!

ftb1

New member
לכל המנחשים

מניסיון אחד שיוצא ל24 חוזר להצבה מחדש בבקום אלא אם כן הפרופיל שלו לא פוסל את המקצוע שלו ו64 פוסל אגוז

tty2

New member
אז זהו...

שאני לא מנחש בכלל, להיפך, אתה לא סותר אותי, וחוץ מזה, זה היה התפקיד הצבאי שלי במשך כל השנתיים ששירתתי, ועוד כשנה וחצי שלאחר מכן בתפקיד יועץ תכנון כ"א - חר"פ. ובכלל, דע לך, שהמקרה שלך אינו משקף את הכלל והוא כנראה מקרה פרטני של פציעה. אני יכול לתת כדוגמת נגד את אחי, שנפצע במהלך שירותו, אבל בשל מחסור בכ"א ביחידתו, חזר לאותה היחידה. זה הרי ברור שאם החייל חוזר לשרת, ובייחוד עם הוא בעל מקצוע ייחודי כמו חובש (או מ"ק תותחנים למשל במקרה של אחי), בהצבה שלו תנתן עדיפות למקצוע. כל זה אומר שאם ביחידה בה שרת, יש פערי כ"א גדולים, אז יש בהחלט סיכוי שיחזור ליחידתו (גם אם לא בתפקידו הקודם)! בוודאות אני יכול לומר שכך מתנהלים הדברים לגבי חר"פ ומקצועות חר"פ הייחודיים. אל תשכח שלא מדובר בלוחם, כמוהו יש עשרות, אלא באדם בעל מקצוע צבאי ייחודי. נ.ב. לא אהבתי את הגישה המתנשאת, אני חושב שלפני שאתה מדבר, בדוק עם מי אתה מדבר...

ftb1

New member
שוב אני מדבר מניסיון ולא רק משלי

אבל מה זה חשוב

למעלה