24 קרטונים מחזיקי מטבעות מפסולת ממוחזרת

BelaMirela

New member
24 קרטונים מחזיקי מטבעות מפסולת ממוחזרת

יוצרו מקרטוני עטיפות שנחתכו עד לא יותר מגודל חצוני של 5X5 ס"מ כמו
הנמכרים בחנויות , הניילון היה מה שעטף חבילות סוכר של 1 קילו ובא כך לסופרמרקט ונזרק . הסגירה : בראשונים בדבק מגע , הרב , במהדק שדכן. מחזור מוצלח שחוסך טורח בחפוש אחר הקרטונים. המטבעות , בחלקם , 20 ריאל של תימן , דו מתכתי , עם שגיאת דקדוק בערבית , הדבר מוסבר כאן : http://giladzuckerman.webs.com/mercuguinness.html#YEMEN , הטעות תוקנה במטבע מאוחר יותר בערך זהה שנושאו זהה אבל שונה כתובו . מטבע אחר שנראה כאן , בין היתר , הוא 20 קרונה של דנמרק בצבע צהוב , ונזכר כאן : http://giladzuckerman.webs.com/mercuguinness.html#DANMARK

גרשונוב

New member
ושאלה בנושא: מסמך בעל ערך,

אם יש לכם מסמך בעל ערך,
אתם שמים אותו במשהו ייעודי כלשהו. כזה שלא מתחמצן ?
או בניילון מסמכים סטנדרטי ?

אני רוצה להבין עד כמה אני מסכן את הניירת ששווה שמירה.

חן L1

New member
קשה לדעת כמה

אם בכלל יש סיכון בשמירה של מסמך בניילון סטנדרטי. אולי מי מהוותיקים כאן יכול להעיד מנסיונו האישי בנושא לכאן או לכאן.

כשמדובר בכ-15 שנה בלבד של שמירת מסמכים שאינם בעל ערך אספני גבוה בניילון רגיל - מנסיוני לא קרה להם כלום והם נשארו באותו המצב ששמתי אותם.

מספר מסמכים בעלי ערך שברשותי כן מצויים בדפים ייעודים - אך רק בזמן האחרון שמתי אותם בכאלה כך שאיני יודע אם יש לכך השפעה בטווח הארוך.

ז ק ו

New member
ובכן; ממש בימים אלה הוצרכתי לשלוף מסמך בן

כמעט חמישים שנה, שהיה מאוכסן בתיקית הרמוניקה, כ45 שנים. הניר יצא כחדש. ורק עכשיו לצורך מסירתו והחזרתו הוא הוכנס לשמרדף רגיל, וכנראה שישאר שם.

גרשונוב

New member
תודה.

בטח יש הבדלי איכות בין יצרנים השונים גם כשזה נוגע למוצרים הסטנדרטיים.
אין לי יותר מדי דברים ששווים "שימור מחמיר", אבל פתאום חשבתי שזה יהיה טמטום למצוא ערימה של פתיתים צהובים במקום שהיה פעם פריט נייר שאהבתי.

Suki333

New member
אולי לא פתיתים צהובים אבל השחמה ו/או עובש/כתמי חלודה...

ז ק ו

New member
תוחלת החיים של ניר היא לא קצרה.

וכשניר מאופסן בעטיפה כלשהי, ולא פותחים אותה לעתים קרובות ממילא אין תחלופת חמצן. כך שאמפירית, אפשר לראות הבדלים בבלאי בין ספרים שדפדפו בהם כדבר שבשגרה, ובין ספרים דומים מבחינת הניר, שלא נפתחו זמן רב.

גרשונוב

New member
אני מסכים זקו. החשש שלי הוא מהפלסטיק

החומרים מהם עשויים שקיות/כיסים שקופים/ניירות דבק יכולים לעשות שמות בפריטי אספנות.
מכל מה שעולה, נראה לי שהכי בטוח זה לשים את הפריטים האהובים בין ניירות נטולי חומצה. זה אומר שהם יהיו פחות נגישים, אבל לפחות ישמרו.

למעלה