25 ספרי המד"ב/פנטזיה הגדולים

• פותח הנושא fin
  • פורסם בתאריך

fin

New member
25 ספרי המד"ב/פנטזיה הגדולים

את שתי הרשימות הבאות ב-YNet קראתם במקרה ?

Shenok

New member
עכשיו קראתי...

זה שמתוך רשימת המד"ב קראתי שלושה ספרים בערך אומר משהו? הייתי מרגיש ממש רע לולא העובדה שגם ברשימת הפנטזיה מופיעים לא יותר מארבעה ספרים שקראתי (יותר נכון שלושה, כי אני מודה בהכנעה שאת נרניה ראיתי רק על מסך הטלויזיה). כרגיל עשרת הגדולים הם בסה"כ דיעה. שני האסימונים שלי היו מורידים את הארי פוטר למשל. ואומנם את עיני דרקון לא קראתי אבל הקמיע של קינג בהחלט רשאי לעמוד ב
עם שאר הרשימה.

fin

New member
הייתי רוצה לעשות רשימה...

קצת יותר ריאלית, שמבוססת על דעות של יותר אנשים. האמת היא שאם מספר גדול מספיק של משתמשי הפורום יכתבו את 25 הגדולים שלהם במד"ב/פנטזיה אפשר לייצר נוסחא פשוטה באקסל, שתבנה דירוג של ספרים.

גרומיט

New member
יש רשימה כזאת

לפני כחצי שנה אירגנתי רשימה כזאת בפורום המקביל באורט ורשימת הספרים שנבחרו נמצאת בבלי פאניקה בלינק המצורף. ההצבעה לרשימה היתה לפי ארבע קטיגוריות כשלכל אחת ניתן היה להצביע לעשרה ספרים לכל היותר. הרשימה המלאה שמורה אצלי בקובץ אקסל. המובילים, כאמור, מרוכזים ברשימה אחת באורט.

גרומיט

New member
אופס, כמעט שכחתי

הכותבת נעזרה ברשימה (הגולמית, ששלחתי לה באימייל) לשם הכנת שתי הרשימות הנ"ל, שמשקפות, כמובן, קודם כל את טעמה האישי. ועוד הערה - לסדר הספרים שם אין שום משמעות, פרט לשניים-שלושה שנמצאים בראש.

Shenok

New member
רק לידע כללי

מד"ב/פנטזיה קלאסית, מד"ב/פנטזיה חדשים. מה ההבדל? עניין של תקופות או סגנון?

גרומיט

New member
תקופות. עניין כרונולוגי לחלוטין

החשבתי חדש, ככל הזכור לי, כמה שפורסם בעברית בשלוש השנים האחרונות או באנגלית - בעשור האחרון ולא תורגם.

snift

New member
אני חייב להגיד ../images/Emo2.gif

רשימה ממצה ועיניינית. כל הכבוד.

Boojie

New member
רמז:

הדגל הזה נקרא דגל ה- גאווה. עכשיו, אם כתוב שספר מסוים יכול לעמוד ב-
, מה זה אומר? הממממ...

למעלה