250 אלף ועומר רבינוביץ

Happytom

New member
250 אלף ועומר רבינוביץ

היי לכולם !

אני בן 27, אני אהיה בן 28 בקיץ. ויש לי פוביה מכסף- בגלל זה הוא כל הזמן בורח ממני ! אני תופס מעצמי בנאדם מאוד אמוציונלי וחסר חשיבה לוגית שהתעסקות עם כסף מצריכה. יש לי אמונה מגבילה, שאני לא טוב בכסף, ולכן לעולם לא אוכל לעשות כסף ולהגיע לרמת חיים שמגיעה לי.

יש לי כרגע הון נזיל של רבע מיליון שקל, ואני מפחד, מפחד שעוד פעם זה יעלם לי בלי שאני ישים לב.
אני ללא יציבות תעסוקתית ואני ללא מקצוע, כך שהכסף הזה- זה הגב היחיד שלי.
מצד שני, הוא כבר חודשיים שוכב בבנק בלי לעשות כלום. ואם אני לא אתחיל לעשות אתו משהו- אז מה 250 אלף שווים לי?
החלום הכי רטוב שלי- זה להגיע לדירה משלי ללא משכנתא !!!
זה פשוט חלום, ואני כל כך רוצה בזה.

אני רוצה להיות עצמאי, אבל בשביל זה אני רוצה בטחון כלכלי, ולצאת מהבית של ההורים, אני חייב לצאת מהבית של ההורים.

חשבתי לקחת קורס של עומר רבינוביץ- ששם דגש גם על התפתחות אישית, ונותן לך את הכלים הנכונים להשקיע.
הם אמרו לי שגם אם אין לי נסיון וגם אם אני חושב שאני גרוע בכסף אני יכול להצליח בהשקעות.

החלום שלי, שהכסף הזה יעבוד בשבילי... ואני אוכל גם לפתח איזה פלטפורמה של כמה שעות עבודה מהמחשב ולטייל בעולם... ולא לעבוד אצל אף אחד בעולם !!!

מה דעתך על הקורס של עומר רבינוביץ'- זה בטח עדיף על תואר ראשון שלא יביא לי כלום...

תודה !!!

בסיס ומחשבה תחילה תמיד חשובים יותר

אנסה לחלק את תשובתי לשתיים.
שאלת הלימודים בקורס
אתה עוד צעיר אך אם ברצונך ל"התגלח" על ניסיון מנוסים, תלמד שבד"כ אין קיצורי דרך. נתקלתי בהרבה מאוד יועצי השקעות, מנהלי תיקים ויועצים פיננסים שהולכים עם העדר ומעט מאוד מהם אהצליחו באמת להביא את היכולות שלהם להצלחה אמיתית.
לצערי, התחום בנוי בעיקר על קשרים, קשרים וקשרים.
אני לא שולל קורסים אבל בתנאי שאתה לא מסתכל עליהם כקיצור דרך ללימודים יותר מהותיים.
משפט שמלווה אותי עוד מימי האונברסיטה שהתייחס למרצים- מרצה מגיע להיות מרצה לאחר שלא הצליח בפרקטיקה.
אני האחרון שיכול לייעץ לך על הדרך לעתידך, אבל אם כבר שאלת, לדעתי ללמוד תאוריות ללא ניסיון משול להשלכת חכה בנחל חרב.
אם החלטת ללכת ללמוד השקעות, תעבוד בקטן ותייסם פרקטיקה לצבירת ניסיון אבל לימודי התואר באונברסיטה נותנים לך את הבסיס להתפתח בכל כיוון שתרצה.
בנושא ההשקעות
מחקרים בעולם מוכחים שאף משקיע לא מצליח לגבור על מדדי הייחוס לאורך זמן.
זאת אומרת שאם אתה מעוניין להשקיע כ 200,000 ש"ח לטווח של 5 שנים ומעלה (50,000 אתה משאיר לצרכים ובלת"מים), תבנה לך תיק השקעות על בסיס מדדים שיהיה בפיזור כלל עולמי (במינימום עמלות) ונצל לאורך הזמן את העיוותים בשווקים (לממש רווח בעליות ולרכוש במנות בירידות עם הרבה סבלנות).
ראה שיטה בקישור הבא:
http://www.talbit.co.il/Talbit_Investment_Method
והכי חשוב! אל תרדוף אחרי תשואות.
תעבוד מסודר:
תגדיר כמה אתה מוכן לראות הפסד בירידות ולפי זה תוכל לבנות את תיקך נכון.
ולסיום:
כל תחום שאותו תלמד יתרום לך לידע אך אם לא תיישמו, הרי שבזבזת את זמנך, לכן חשוב היטב ותשקיע זמן בהבנה מה הכיוון שאותו אתה בוחר ולאחר מכן לך ללמוד ותוך כדי לימודים תנסה לעבוד בתחום ע"מ לצבור ניסיון.
למרות שהעסוק הינו ייעוץ השקעות במקרה זה חרגתי ממנהגי וניסיתי לצאת עצה לחיים.
בהצלחה בכל דרך שתבחר

Happytom

New member
תודה רבה

מה אתה מגדיר "לימוד מהותי"?
תואר זה גם לא דבר פרקטי ושמבטיח הצלחה כלכלית.

קשה להצליח כלכלית, אתה חייב להיות טוב מאוד במשהו, ושיהיה לך יתרון או חוסר תחרות, והדבר הזה שיש לך הוא בעל ערך גבוה עבור שוק צרכנים גדול.

העולם הזה יפהפה, אך הוא כל כך קשה ואכזרי.

וכרגע אין לי פשוט מה לעשות עם ה-250 אלף שקל חוץ מלשרוף אותם.
אני חייב למצוא דרך להשקיע אותם בעצמי.

למעלה