28 ימים לבד בארגנטינה

רמקולר

New member
28 ימים לבד בארגנטינה

בחודש אוקטובר השנה אהיה בארגנטינה לטיול, סה"כ 28 ימים. אני אמנם מטייל לבד, אך עדיין כפוף לאילוצי משפחה ועבודה, ולכן הכרטיסים הוזמנו (ושולמו כדי לקבע את שער הדולר
) לתחילת עד סוף אוקטובר. מטרתי בטיול היא לא לרוץ, אלא טיול נינוח יותר, ללכת קצת ברגל, לא הרבה, לישון במקומות ממוצעים, ובעיקר לספוג את האווירה, ולבקר במקומות העיקריים. אני רוצה להיות בבואנוס איירס, לראות את המפלים באיגאסו, לראות חיות בחצי האי ולדס, לאכול ולטייל בברילוצ'ה, את הטורוסים באיזור הדרום וכמובן את הקרחון באל קלפטה ! את בואנוס איירס אני מעדיף להשאיר לסוף, כדי להרגע לפני החזרה לארץ, לכן מייד לאחר הנחיתה (או אולי יום לאחר מכן, כדי להתאושש), אצא מבואנוס איירס. כאשר אני מתעתד לשלב כ 2 טיסות פנים כדי לחסוך קצת זמנים. תכנון מפורט יותר יבוצע בהמשך, בתור התחלה אני מנסה לגבש לעצמי את תוכנית העל
השאלה היא האם כדאי לרדת בהדרגה, ואז לעלות חזרה, כלומר : בואנוס איירס -> ולדס -> ברילוצ'ה -> אל קלפאטה ->איגאסו -> בואנוס איירס או אולי עדיף לטוס עד למטה, ואז לעלות, כלומר : בואנוס איירס -> אל קלפאטה -> ולדס -> ברילוצ'ה -> איגאסו -> בואנוס איירס או אולי כל קומבינציה אחרת שאני לא חושב עליה... א. מנסיונכם, מה סוג המסלול האפקטיבי ביותר מבחינת זמנים / עלויות / כדאיות ? ב. אם יש מקומות/איזורים נוספים בארגנטינה שכדאי לבקר בהם ? (את המדינות השכנות אשאיר לטיול ייעודי ונפרד
) תודה ושבוע טוב.

natyh

New member
אופציה ראשונה

התחלה בואלדז , מכאן אין לך ברירה אלא להמשיך לברילוצה מכאן ממליץ לחתוך לצ'ילה דרך שבעת האגמים ולגונה פריה אל אגם כל הקדושים טודוס לוס סנטוס תמשיך לפוקון ראה ואולי טפס להר ווילה ריקה , מכאן שוה להמשיך אל האי צילואה ובמיוחד הפרק קוקאו פרק מקסים אגב יש אפשרות לראות פנגווינים באי צילואה . משם המשך לקיון קח מעבורת הקו למיטב זכרוני שייך לנאווימאג שתוריד אותך בצאיטן , מכאן המשך לקרטירה אוסטראל ללכיוון הקרחונים + לגו חנרל קרירה מהעיירה צילה ציקו חצה שוב לארגנטינה , ללוס אנטיגווס ומשם לעיירה פריטו מורינו משם טוס לאל קלפטה ראה את הקרחון והמשך לחצות לצילה דרך ריו טורביו אל פורטו נטלס . משם צא לפרק הקרחונים טורס דל פיינה חזור להמשך אל פונטה ארינס בקר בשמורת הפנגווינים חצה לאושוואיה ארגנטינה טוס לבואינוס איירס חתול מיד לאיגווסו ראה את המפלים משני הצדדים ארגנטינאי וברזילאי חתוך חזרה לבואינוס וטוס הביתה . במסלול הזה לא תחזור על עקבותיך אפילו לא פעם אחת , המסלול הנ"ל דורש ריצות די מטורפות מאתר לאתר אך שוה כל רגע, וכן אני עברתי כמעט בדיוק במסלול הזה .

alejo23

New member
אולי אתה לא יודע אבל הר הגעש צ'איטן התפרץ

לפני חודשיים +,כל האזור שם עדיין סגור ופינו אצ כל התושבים.... ואל תשכח שיש לו רק 28 ימים

natyh

New member
תודה רבה על התיקון

דוקא ילד הבננות דיווח והעלינו דיווח לפורום ושכחתי ממנו וכאן שאלה האם ניתן עדיין ניתן לשוט לפורטו אייסן למיטב הבנתי מקוייקי לא פונו אנשים האם כך ? עדיין המסלול הנ"ל קשה מאתגר אך עברתי בדיוק בו בזמנו ויתרונו שהוא מענין יותר מכל המסלולים האחרים את הזמן הנדרש , יאלץ לחתוך ממקומות אחרים או לותר על המסלול המוצע זו אפשרות שנכתבת בסגנון יתאים בסדר, במידה לא אז קיימות גם אפשרויות אחרות.

רמקולר

New member
תודה, אבל אני אוותר על צ'ילה

ובכלל, לא חסר מדינות נושקות שכדאי לוותר, אבל בטיול ייעודי אחר, כרגע רק ארגנטינה. תדוה רבה על כל המידע, אבל הלכתי לאיבוד.. תוכל לכתוב ב 2 משפטים רק כדי שאבין מה המסלול שאתה מתאר, משהו כמו : בואנוס איירס -> ולדס -> ברילוצ'ה -> אל קלפאטה ->איגאסו -> בואנוס איירס זו אמרם הדוגמא שלי, אבל משהו בפורמט כזה, כדי שאצליח לעקוב. תודה !

natyh

New member
כפי שתיארת

ואלדז2 ברילוצה 2 פורט אמונט דרך שבעת האגמים ואגם טודוס לוס סנטוס 2 אנקוד באי צילואה 2 קאסטרו 2 קייון 2 וכאן צריך לבדוק לאן מגיעות המעבורות ראה הערתו של אלחנדרו בגדול המשך לכיוון יעד במעבורת בקרטרה אוסטרל כנראה פורטו אייסן , חפש אינפורמציה על מעבורות באתרים שנתתי לך המשך לקרטרה אוסטרל המשך לפורטו איבנייז לאחר ירידה מטורפת הקרויה קווסטה דל דיאבולו "מעלה השטן " מכאן לצילה ציקו משם ללוס אנטיגווס ארגנטינה משם לפריטו מורינו ארגנטינה משם טיסה לאל קלפטה והמשך כפי שכתוב . מקוה שיותר ברור .

רמקולר

New member
מה זה "ולדז2" ברילוצה2" ?, מה זה "ולדז2" בריל

מה הכוונה 2 ? יומיים בכל מקום ? הזכרת את שבעת האגמים ועוד מקומות שכרגע לא קראתי עליהם, מכיוון שטרם החלטתי לגבי המסלול. לא יודע מדוע אתה שוב מזכיר את צ'ילה... אז בעצם אתה מציע : בואנוס איירס -> ולדס -> ברילוצ'ה -> אל קלפאטה ->איגאסו -> בואנוס איירס ?, מה הכוונה 2 ? יומיים בכל מקום ? הזכרת את שבעת האגמים ועוד מקומות שכרגע לא קראתי עליהם, מכיוון שטרם החלטתי לגבי המסלול. לא יודע מדוע אתה שוב מזכיר את צ'ילה... אז בעצם אתה מציע : בואנוס איירס -> ולדס -> ברילוצ'ה -> אל קלפאטה ->איגאסו -> בואנוס איירס ?

natyh

New member
2 = too

מ אל .... אגב אם צילה לא בתמונה מדוע אתה רוצה לטייל בטורסים ? הטורסים בהודעה הראשונה שלך נמצאים בצ'ילה בפרק טורס דל פיינה . אגב בכלל אין שום משמעות למעבר מדינה אם אתה רוצה לטייל בדרום היבשת אין שום משמעות למעבר הגבולות מעבר בין אזור האגמים הציליאני לארגנטינאי הוא חסר משמעות כל מי שמטייל באזור חוצה את הגבולות הללו . בכלל יש דרכים בדרום צילה שמצריכות מעבר דרך ארגנטינה ולהיפך ממש כפי שמי שיוצא לסקי בצרפת בואל דיזר למשל או פורט דה סולי וכיוצא באלה נוחת בזנבה שהיא בכלל בשוויץ . ובכלל אני מזכיר את צילה ההררית הפולקלורית האותנטית האנדית מאחר שהמקומות היפים בדרום היבשת נמצאים בה ובעמקים בין ההרים ולא בארגנטינה שהיא מישורית איזורי פמפס , ומאחר ואיני כותב רק עבורך אלא גם עבור קוראים עתידיים , שמן הסתם אותך לא מענינים .... כדאי שיקראו וידעו איך כדאי לטייל. ולסיגום הדרך המענינת מברילוצה לקלפטה עוברת דרך צ'ילה .

natyh

New member
מפות

מפת האי צילואה שמסמנת את המעבורת קיון צאיטן מפת צפון פטגוניה שים לב לאפשרות לשוט ללגונה סאן רפאל או להגיע לוויה אוהיגינס שים לב לעיירה פורטו איבנייז לחופו הצפוני של אגם חנרל קררה וצילה ציקו מדרומו משם תחצה ללוס אנטיגווס ארחנטינה . ישנן מעבורות שמגיעות לפורטו אייסן שים לב להבדל , וראה הסברים על הפרקים באתר ניתן להגיע ולשכור קייקים בכל אחד מהפרקים הללו מה שיהפוך את הקרחון המתפוצץ למעט מיותר ... שים לב חתירה בקייק ימי דורשת הכשרה ושליטה בהתהפכות חזרה לקייק הקרויה היפוך אסקימוסי על שם הממציאים "אסקימו רול " במידה ומצאת מדריך טוב אפשר להסתדר גם בלי זה רק בזהירות . באתר מופיעה כל האינפורמציה הרלבנטית להמשך כולל מפות נוספות . תיהנה בברכה נתי

alejo23

New member
קרחון פריטו מורנו באל קלאפטה לפני התנפצות

הגג של ההפרדה שנוצרה בין שני האגמים לפני קריסה ככה מכתבה בעיתון CLARIN

natyh

New member
פעם בארבע שנים מספרת האגדה

או בשפת המקום הקרחון מתרסק לו לתוך האגם El glaciar Perito Moreno, a punto de romperse y con mucha nieve Ayer, la postal del glaciar fue perfecta: una fuerte nevada lo cubrió de un blanco más intenso. זה הזמן להגיע אל הקרחון הזה , ולחזות במאות אנשי צוותי צילום מכל העולם שמגיעים לחזות בתופעהשתקרה כנראה בקרוב כך בכתבה ובקישורשהעלית אלחנדרו ואני חוזר עליה כי תפוז שבר לך את הקישור.... תודה רבה

alejo23

New member
תודה! יש שם וידאו למי שלא שם לב.

פעם אחרונה הוא נשבר ב 2004 בפברואר.בדיוק ראיתי את זה בטלוויזיה בברזיל ולפני כן אם אני לא טועה זה היה בשנת 89!!!

למעלה