28 שעות בשדרות

67לנצח

New member
28 שעות בשדרות

אז החלטתי לשתף אותכם עם החוויות שעברתי ב 28 שעות בשדרות ,לשם יצאתי ביום א' בשבוע שעבר. אז הכל התחיל מבקשתו של אפי בר מעובדים המוכנים להתנדב ולסייע בשדרות ל 24 שעות . אז קיצרתי את משמרת הערב שלי ביום א' ( 20/05 ) .בתשע בערב התייצבתי בתחנת ראשלצ ובערך ב 21:40 יצאנו :אני טל הרשקו ,אופיר ( פארמדיק ) וחגיי חובש נוסף כולנו יחד באוטו של מנהל האזור איציק בן אהרון .בדרך קיבלנו עדכון עכשוי על הנעשה בשדרות ועל התחזית הלא אופטימית הצפויה שם .הגענו בערך ב 22:30 לשדרות לאחר נסיעה במהירות מכובדת . הגענו היישר לתחנת מד"א שדרות שהייתה פשוט מפוצצת באנשי מדא ומנכ"ל מד"א ומנהלים בכירים נוספים .מחוץ לתחנה לא היה מקום להחנות זבוב מרוב כמות האמבולנסים שחנתה שם .עוד לא הספקנו להבין מה קורה ולהתמגן בשכפ"ץ והתראת צביע אדום המתריאה על שיגור רקטות קאסם לעבר שדרות נשמע מהדהדת ברחבי העיר המוכת קאסמים .הלכנו אחרי כולם ( טוב כמעט כולם ) למקלט התחנה שתונן בשיא להכיל כ 10 אנשים ובטח שלא 50 .לאחר כמה עשרות שניות נשמעו קולות נפץ הקסאמים ששבו ופגעו בשדרות .מיד יצאו כוחות מד"א למקומות הנפילה המשוערים לבצע סריקה ולטפל בפצועים בתקווה שלא יהיו .יצאנו מהמקלט ונכנסו לחדר המרכזי בתחנה הקטנה לקבל תידרוך על הנהלים וצורת העבודה והתנהגות בשעת נפילת קאסמים.אז לשתף אותכם קצת בתדריך : אז חייבים להיות עם שכפץ כל הזמן וקסדה ( לא הפלסטיק שיש באמבולנסים) ליד.כאשר יש התראת צבע אדום מי שנמצא בתחנה חייב לרדת למקלט.מי שמצוות כצוות תגובה ,לאחר שמיעת קולות הנפץ עולה על האמבולנס מניע וממתין להוראה מהמוקד.כאשר נמצאים מחוץ לתחנה יש למצוא מחסה במקום מוגן ואם אין יש לשכב על הארץ עם קסדה ואפוד ולשים את הידים על הראש הא וגם להתפלל .טוב אני צוותתי על אמבולנס עם מתנדב בחור מישיבת הסדר בן 18 שמכיר את האזור.אנחנו צוותנו כאמבולנס משמרת ראשון.צריך לנסות להבין את האוירה במקום התחנה מלאה באנשים ממש מפצצת כולם דרוכים בחוץ אוהל ענק שהוקם מאחורי התחנה על הדשא לשמש כחדר אוכל .בהתקרב חצות כל אחד ניסה למצוא לו מ"ר להניח מזרון ושק שינה לישון ותאמינו או לא לא היה מטר אחד פנוי בתחנה ממש פיצוץ.אני מצאתי לי מקום טוב יחסית במקלט ונכנסנו לישון.הראתי לאחראי שם היכן אני יישן וסוף סוף נכנסתי לישון אחרי כ 24 שעות כמעט ללא שינה.בערך ב 4 לפנות בוקר הוציאו אותנו לנסיעה לאדם שרוע ברחוב.התנענו את האמבולנס ומנוע הסוואנה נעתר ללחיצת הדוושה שלי והזניק אותנו לכתובת.הגענו למקום ואספנו אדם שהתלונן שאינו חש בטוב ולי זה היה נראה כמו הפרעה נפשית לילית קלה.פיננו לבית החולים ברזילי ( נגיד בית חולים נגיד )באשקלון.איך שהגענו האחיות זיהו את "החולה" שלנו שהסתבר כמזל וייס של שדרות.ישנו באולם כניסה לבית חולים אני והמתנדב ולגמנו פחית להנאתנו כאשר החולה היקר שלנו שוחרר ובקש את רחמנו שנקח אותו חזרה לשדרות.טוב נו נעתרנו לבקשתו רק שחייבנו אותו לשתוק כי הוא קדחןןןןןןןןןןןןן.הגענו לשדרות הורדנו אותו ואותנו בתחנה להמשך השינה.ב 7:00 השעון המעורר סליחה הקאסם הנופל העיר אותנו חזרה למציאות הקשה של שדרות.טוב לאחר ארוחת בוקר טעימה ומפנק במאהל האוכל נשלחנו כצוות מד"א לכוחות הרפואה של פיקוד העורף.שהתנחלו להם במתנ"ס סמוך למקלט ציבורי.האמת שהיה נחמד וכל היום היה כמעט שקט לחלוטין למעט נפילה אחת מחוץ לשדרות שהוזנקנו אליה אך בוטלנו בדרך.שכחתי להסביר תפקדנו היה לצאת יחד עם חובשת (חתיכה) ורופא צבאים אתנו באמבולנס למקומות הנפילה ולטפל בפצועים.אז כאמור היום היה יחסית שקט.בד"כ יש שעות קבועות לנפילות ב 7 בבוקר ב 18:00 ובשעות הערב 20-22 .היום השקט גרם לאנשים לצאת קצת לרחוב בתי קפה ובתי עסק אחרים .צריך להבין שהתושבים מתוחים עצבנים וחסרי אונים פשוט נמאס להם מכל המצב הם מפחדים לטיל ברחוב לצאת לקניות ואפילו להתקלח.התראת צבע אדום נשמעת כ 20 שניות לפני הנפילה ולעיתים לא נשמעת כלל.נחזור אליי אז באמת היה יום שקט יחסית ובשעה 19:00 בערך הוחלפתי וחזרתי חזרה לתחנת מד"א ושובצתי כצוות תגובה ראשון שזה אומר שכל נפילה אנחנו יוצאים ראשונים לאתרי הנפילה בעיר לסרוק ולטפל בנפגעים אם יש.ואז הגיע הרגע הקשה היום השקט הסתיים ב 20:00 נשמעה התראת צבע אדום ,מבשרת רעות.נכבסנו למקלט ,שמענו כל פיצוץ דיי חזק רצנו לאמבולנס התנענו והוזנקנו למקום הנפילה כאקר אנחנו דוהרים אחרי אט"ן שדרות .אחרי כדקה הגענו לרחוב ראשי בשדרות והמראה היה קשה עשן מיתמר מרכב באמצע הכביש הרכב,חלונות הראווה,החנויות באזור היו פשוט הרוסות אנשים צורחים מכל עבר האט"ן טיפל מייד בגב',נהגת הרכב שהייתה פצועה אנוש.אני נתקלתי באדון שוכב על הכביש ואנשים לידו צורחים קחו אותו קחו אותו הוא לא מרגיש את הרגל.מיד בקשתי מהחובש שהיה איתי להביא מיטה.בנתיים הגיעו כוחות הצלה נוספים רבים והאזור היה נראה כמו שדה קרב .דיברתי עם הפצוע ע"מ לנסות ולהבין היכן ואיפה נפגע וזה לא היה קל בשעה שאנשים היסטרים ליד צורחים ובוכים.בסריקה מהירה הבחנתי שהג'ינס ברגלו השמאלית ספוג בדם והבנתי שרגלו נפגעה ולכן טוען שאינו מצליח להרגיש או להזיז אותה.בכל מקרה ההוראות הן לפנות אותו מהשטח החם במהירות האפשרית ולא להתעכב וכך בדיוק עשינו העלנו אותו למיטה לאחר שהצלחנו להזיז סוף סוף את האנשים ההיסטרים משם.כאשר היינו באמבולנס הבחנתי שאני בנתיים לא יכול להתחיל בפינו מכיוון שאמבולנסים חסמו אותי מאלור והאט"ן מלפנים.ניצלתי את הזמן לבדוק את הפצוע יחד עם החובש הפשטנו את הפצוע חיברנו אותו לחמצן.בבדיקה מצאנו חור גדול באזור שוק רגל שמאל תוצר של רסיס שחדר .הפצוע שלנו התלונן שאינו יכול להרגיש או להזיז את הרגל הפצועה וכן על כאבי גב וקשיי נשימה.בשלב זה הדרך מלפנים התפנתה בקשתי מהחובש לקחת מדדים והתחלתי בפינוי בקשר הייתה תכונה רבה ואף מעט היסטריה ובקושי הצלחתי להעביר את הדיווח שאני מפנה פצוע בינוני לברזילי.טסנו לשם מתפללים שלא יפול עלינו קאסם בדרך.הגענו לבית החולים הצוות הרפאי המתין לנו יחד עם צלמי הטלויזיה והעיתונות.העברנו את הפצוע למיון ובקשר שמענו שיש התראה לנפילת מטח קאסמים נוסף ושנחזור במהירות האפשרית.לצערנו הפצועה אנוש נפטרה מיד בהגיעה לבה"ח .טסנו חזרה לשדרות.פיננו נפגעת חרדה קשה לברזילי גב' בת כ 40 שהייתה היסטרית בוכה .*הערה -בשדרות הוקם אתר לטיפול בנפגעי חרדה באתר זה היו פסכיאטר רופא ופארמדיק של מד"א.במקרים קשים או שהיה חשש גם למשהו לבבי היו מפנים משם לברזילי.חזרנו אחרי כשעה לשדרות .הספקנו ליסוע לקיבוץ קרוב להביא תרומה של 2 מזגנים לתחנה ואז יצאנו חזרה הבייתה הגעתי הבייתה בערך ב 02:00 בלילה.זהו מקווה שהצלחתי להסביר ולו במעט על המצב/האווירה הלא קלה במקום שרחוק כשעה נסיעה מאיתנו . תגובות/שאלות יתקבלו בברכה _________________

Beigelman

New member
שאלה שאלה

סיפור בהחלט מעניין..... מה שמעניין אותי לדעת זה, מי אתה? מה שמך בישראל?

67לנצח

New member
תשובה

שמי יגאל אני עובד מד"א חובש בכיר ואת ה 28 שעות בשדרות עשיתי בהתנדבות כמובן.ותודה על התגובה

nikonit

New member
../images/Emo51.gif רבה על השיתוף

ועל שהבאת לפורום את הסיטואציה הלא פשוטה בכלל שיש היום בשדרות. ועוד
אחת ענקית, על הנכונות להתגייס ולסייע במקום שכ"כ צריך אותך. כן ירבו (המתגייסים, מבחינת הצורך - אני מעדיפה שלא יהיה).

נייס לך!

אני אהייה שישבת בשדרות (לאחר שוודאנו שלא לאשקלון בטעות), מקווה שיהיה לנו יותר שקט!

למעלה