29/10/2016 יום העצמאות 93

סולטנית

New member
29/10/2016 יום העצמאות 93

היום Cumhuriyet Bayramı
בבוקר עלה הנשיא ארדואן הממשלה חיילים ואזרחים לקיברו של מוסטה כאמל אטאטורק באנקרה.

טליה ג

New member
מזל טוב לטורקיה!

איך הזמן רץ! אני עוד זוכרת את השלטים לכבוד 75 שנה לרפובליקה הטורקית שהיו תלויים בכל מקום בביקור הראשון שלי ב-1998!

למראית עין ארדואן חולק כבוד לחג ולאתאטורק, כשבעצם הוא בז לכל הערכים שמייצג אתאטורק כשהשאיפה שלו היא לקבור את הרפבוליקה ולהפוך אותה לסולטנות בגרסה מודרנית.

moshe4474

New member
הוא בז לא לכל הערכים של אתאטורק אלה לחלקם

וכיום יש גישה אחרת למנהיג ולמצביא אתאטורק, לא חס וחלילה לערכים הדמוקרטים, אלה, מתיחסים אליו בתור איש צבא, שניצח בקרבות חשובים, ואדם חזק שהיגיע בסופו של דבר לשלטון. לאחר שקנאים דתים רצחו מספר רב של אזרחים בטורקיה.. ולאחר מספר מעשי טרור אכזרים מצד PKK וצורת הדיכוי שלהם, גם ארדואן באופן אישי עבר לצד של אתאטורק. כיום הוא חולק לו יותר כבוד, ומשתתף בטקסים לכבודו, בעבר הוא היה עושה טובה שהיה משתתף בארועים לכבודו, ואף היו לארדואן התבטאויות קשות נגדו, כגון השיכור הזה? יש אפילו כיום בטורקיה מנהיגים דתיים "שהם אתאטורק" כל אחד בדרך שלו. האמת שאם אתאטורק היה חי. מאוד לא היה אוהב את המסיבות האלו לכבודו. וכל זה בלשון המעטה.

טליה ג

New member
אני בטוחה שארדואן מעריך את אתאטורק כאיש צבא

אבל לא את האג'נדה החילונית שלו והדרישה להפרדת הדת מהמדינה, והוא מן הסתם גם לא מתחבר ללאומיות הטורקית, שאתאטורק ניסה לחזק בקרב העם הטורקי, כיוון שאצל ארדואן הזהות המוסלמית הרבה יותר חשובה מאשר הזהות הטורקית (אולי מפני שהוא בעצמו אינו טורקי מבחינה אתנית).

אני חושבת שארדואן חולק עכשיו יותר כבוד לאתאטורק, כדי לא לעורר מחלוקת בקרב העם. חלק גדול מהטורקים עדיין מעריצים את אתאטורק ואת מורשתו, וכשארדואן יוצא נגדה, הוא מן הסתם מעורר אנטגוניזם ומרתיע אנשים מלתמוך בו. ברגע שהוא נותן לאתאטורק את הכבוד הראוי לו, הוא הרבה יותר מצטייר כקונצנזוס בקרב העם, והוא הרי יעשה הכל כדי להמשיך להחזיק בשלטון, בתקווה שלא ירחק היום שבו הוא יוכל להרחיב את סמכויות מוסד הנשיאות ולהנהיג את טורקיה עפ"י כל רצונותיו וגחמותיו.

למעלה