3 בננות שחרחרות הניבו עוגה נהדרת
גם בלי מיקסר גם בלי ביצים וגם מפתיעה באופן ההכנה -הבננות לשם שינוי לא עבר כתישה אלה הוספו לבלילה העוגה כשהן פרוסות בתוספת שוקולד צ'יפס יצאה עוגה חבל"ז
והמתכון באדיבות סיאם מתפוז
350 גר' קמח (2.5 כוסות)
200 גר' סוכר (1 כוס)
2 כפיות שטוחות אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה (אפשר במקום אבקת אפיה וסודה לשתיה להשתמש בקמח תופח)
1 כפית תמצית וניל משובחת
160 מ"ל שמן צמחי
160 מ"ל מיץ תפוזים
ועכשיו תוספות - 2 בננות (לא ענקיות) קלופות וחתוכות לפרוסות או חצאי פרוסות + 1/2 כוס פיצפוצי שוקולד או שוקולד קצוץ לחתיכות קטנות.
בגלל המסה הכבדה של המאפינס, הבננות והשוקולד לא ישקעו.
לערבב את כל החומרים מלבד התוספות לבצק אחיד. הבצק די סמיך. אם הוא יותר מדיי קשה, להוסיף עוד קצת נוזלים. כשהבצק אחיד, להוסיף את התוספות ולערבב עד שהן מתמזגות עם הבצק +-.
למלא 3/4 גובה השקע או עטרת הנייר.
לאפות בחום 160-170 מעלות כ-25 דקות.
גם בלי מיקסר גם בלי ביצים וגם מפתיעה באופן ההכנה -הבננות לשם שינוי לא עבר כתישה אלה הוספו לבלילה העוגה כשהן פרוסות בתוספת שוקולד צ'יפס יצאה עוגה חבל"ז
והמתכון באדיבות סיאם מתפוז
350 גר' קמח (2.5 כוסות)
200 גר' סוכר (1 כוס)
2 כפיות שטוחות אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה (אפשר במקום אבקת אפיה וסודה לשתיה להשתמש בקמח תופח)
1 כפית תמצית וניל משובחת
160 מ"ל שמן צמחי
160 מ"ל מיץ תפוזים
ועכשיו תוספות - 2 בננות (לא ענקיות) קלופות וחתוכות לפרוסות או חצאי פרוסות + 1/2 כוס פיצפוצי שוקולד או שוקולד קצוץ לחתיכות קטנות.
בגלל המסה הכבדה של המאפינס, הבננות והשוקולד לא ישקעו.
לערבב את כל החומרים מלבד התוספות לבצק אחיד. הבצק די סמיך. אם הוא יותר מדיי קשה, להוסיף עוד קצת נוזלים. כשהבצק אחיד, להוסיף את התוספות ולערבב עד שהן מתמזגות עם הבצק +-.
למלא 3/4 גובה השקע או עטרת הנייר.
לאפות בחום 160-170 מעלות כ-25 דקות.
