3 דברים שבא לי לקשקש עליהם

3 דברים שבא לי לקשקש עליהם

אז קודם כל, אהלן, אני ניג´ס חדש. עכשיו על מה אני אקשקש היום: כוח משיכה, התאוריה של דלתות מסתובבות, והאהבה הבלתי ברורה שלי לפארדוקסים לולאות אין סופיות ושאר ירקות. אז ככה: אין דבר כזה כוח משיכה!!! אין! עכשיו כולם יקפצו ויספרו לי סיפור מרתק על תפוח אחד ועל בחורציק שהתמרמר מהעובדה שהתפוח הזה נפל לו על הראש. אז ככה! הוא רק נתן לזה ביטוי פיזיקלי שזה רק יחוס ולא הוכחה. חוצמזה שגם מתמטיקה לא שווה כלום כי 1=1 באותה מידה ש1=2 למה? כי זה רק סימון, ביטוי, התייחסות לא הוכחה! אז תגידו לי עובדה אם אני אעזוב משהו באוויר הוא ינוע לכיוון הרצפה וWALLA יש לנו כוח משיכה. אז אני אגיד לכם שיש גזר גמדי ענקי (מה שהופך אותו לגזר גמדי לא גמדי) שמקיף את כדור הארץ, ומספק כוח דחייה הגורם לתנועה הזו. ואני אוסיף שלא ראו את הגזר הזה כי הוא בלתי נראה\ נשמע\ ניתן לקליטה בכל אמצעי הניצב לרשותינו. והתאוריה שלי טובה בדיוק כמו שלכם... הספיק להיום? האמת שאין לי עכשיו כוח לכתוב על השאר כרגע. נראה איך תגיבו ואם תהיו מגיבים טובים נתקדם.

shkool

New member
את צודקת...

אבל מה נשמע לך יותר הגיוני? גזר עם כוח דחייה או כוח משיכה?

קודם כל זה אתה ולא את, דבר שני...

מה זה בכלל משנה מה נראה לי הגיוני?! אינסופיות נראית לך הגיונית? sin, cos נראים לך הגיוניים? המספרים מסתדרים, אז מה? עוד נקודה: יש יקום (אני לא יודע, יש?), האם הוא אינסופי? לא הגיוני שהוא אין סופי נכון? אז אם יש לו סוף, איך נראה הסוף של היקום? (רמז, לא כמו שלט עם כף יד) מי שנמצא בעץ פילוסופיה לא צריך לשים את ההגיון בראש העדיפויות שלו... וכעיקרון, אם אני אגיד שזה לא גזר גמדי ענקי אלא כוח דחייה מהשמש שמנותב ע"י הירח שמסתובב סביב כדור הארץ בגלל שהמסה שלו שונה מכדור הארץ ולכן נוצר אפקט הסיבוב. זה נשמע יותר הגיוני נכון? וזה עדיין שווה ערך למושג הזה, כוח משיכה... שנראה כל כך הגיוני.

russell

New member
זה לא משנה

כיום מקובל לחשוב שכוח המשיכה לא קיים באמת במובן של "המשיכה" אלא שזוהי תכונה של מערכת מואצת.משמע שאין הבדל בין נפילה של תפוח בתוך מעלית מאוצת בריק לבין נפילת תפוח על ראשו של גלילאו,ובנוסף לכך גם אין באפשרות המתבונן להבדיל בין שני המקרים. המסקנה הנובעת מזה היא שאין הבדל מהותי בין אם אתה "נופל" על כדור הארץ ב"נפילתך" מבניין כלשהו לבין "נפילת" כדור הארץ עליך בזמן זה.ואין לך כל אפשרות לדעת מה קורה באמת בזמן "נפילתך". הסבר נגזר נוסף הוא האפשרות שאין אתה וכדור הארץ נעים באותו מסלול במרחב זמן ברגעי נפילתך ולאחר זמן כלשהו המסלולים של שניהם נפגשים כפונקציה של G-תאוצת הנפילה. במחשבה שניה אנחנו בפורום פילוסופי אז תשובתי הפילוסופית משהו לך היא:מה זה בכלל משנה אם אתה באמת נופל על כדור הארץ או שאלוהים משחק פינפונג איתך ואם כדרו הארץ.כל עוד משחק זה קבוע ואתה יודע את כללי המשחק אין זה משנה מהי מהותו האמיתית של המשחק, מכיוון שבכל מקרה אין לנו את האפשרות לדעת את האמת האבסולוטית לגבי מהות הדברים בעולמינו.ובזה אתה צודק במאה אחוז שאין המשיכה של כדור הארץ היגיונית יותר מגיזר מעופף ולאו דווקא גמדי.

bogz

New member
אז ככה

אז הנה מחשבה שמוכיחה (לפחות בשבילי, אתם תחשבו מה שאתם רוצים) את כוח המשיכה. צורת כדור הארץ. ובכלל צורת כל כוכב גדול. אז הצורה הכדורית מוכיחה שיש גרעין שמושך את כל מסת כדור הארץ בצורה שווה. אפקט הקוטר (מונח שהמצאתי, עזבו). אם מישהו רוצה שאסביר את עצמי יותר טוב שיגיד. בוגז

russell

New member
לידעתך...

העובדה שכדור הארץ שלנו הוא אליפטי מפריכה את התאורייה שלך...

עידו10

New member
הוא לא אליפטי

הוא לא עיגול מושלם, אך בשום אופן לא אליפטי. ועצם העובדה שכדור הארץ עגול ולא מרובע או מעויין מוכיח זאת. ודרך אגב, אם אתה רוצה הוכחה לכך שכוח משיכה גורר צורה כדורית, שים לב לכל ענקי הגז ושמשות למיניהן- כולם עיגול מושלם.

Henryf

New member
עיגול מושלם

יש הרבה מאד גרמים שמיימיים, כוכבי שביט ואחרים, שנוצרו מרסיסים של פגיעות, שצורתן שונה ומשונה. הנרי

Henryf

New member
כוח משיכה

הפיסיקה לא טוענת שיש כוח משיכה ! הפילוסופיה הפיסיקלית בונה מודל תאורטי של אותו תופעה, ויש מספר מודלים כאלה (הייוני העתיק, ניוטון, אינשטיין, תורת המיתרים וכ,) והפילוסופיה המדעית טוענת שאיכותו של המודל טוב ככל שהוא יכול למדוד תופעות עבר, ולנבא תופעות עתידיות. התאוריות של המודלים עמדו כלל לא רע גם במצבים קיצוניים כמו שליחת חלליות, מעניין אינה ניסוי נוכל לעשות ולנבא את תוצאתו בדיוק טוב במודל הגזר הננסי הענק ? הנרי

למעלה