3 דגים מתו ביומיים :(

dorliking

New member
3 דגים מתו ביומיים :(

שלום , קנו לי אקוואריום לפני שבועיים וחצי של 25 ליטר .
לאחר כמה ימים שנתתי לאקוואריום לעבוד בשקט בלי דגים ולאחר שהוכנסו טיפות כלור לפי הכמות הדרושה , הכנסתי 2 מולים ( זכר ונקבה ) ושני סייפנים ( זכר ונקבה ) .
לאחר יומיים הכנסתי פלסטקומס בינוני , ולאחר יום נוסף , שני פלסטקומסים קטנים .
לאחר שבוע מאז כניסתם של הדגים הראשונים לאקוואריום מת הסייפן זכר , הוצאנו אותו מאקוואריום ולאחר כמה שעות קנינו סייפן זכר חדש + 2 גופים ( זכר ונקבה ) ושני אלמנות צבעוניות .
לפני מספר דקות ראיתי את המולי השחור ( לא יודע אם זכר או נקבה ) שוכב מת ליד הפלסטקומס הקטן שגם מת יחד איתו ליד הצמח פלסטיק ( הם לא נגעו בצמח ולא נמחצו על ידיו ) .

עכשיו אני מנסה לחשוב למה זה קרה , אני רק התחלתי עם גידול דגים ולא קראתי בהתחלה את ההוראות של הכנסת הדגים וישר הכנסתי את שני המולים ושני הסייפנים לאקוואריום .
לאחר הקניה של הפלסטקומס שמתי אותו עם השקית 5 דקות בתוך המים ולאחר מכן הוצאתי אותו ( לפי ההוראות של המוכר ) וכך גם עם 2 הפלסטוקומסים הנוספים .
ואתמול נתתי להם 15 שעה בתוך המים + 5 דקות עם מים מתוך האקוואריום והשקית פתוחה אך הדגים עדיין בשקית ועוד 3 דקות עם מים נוספים .

יש סיכוי שיש מחלה ? כי אני כמעט בטוח שהמולי השחור הנוסף שנשאר במים ימות בעוד כמה שעות כי ההתנהגות שלו מוזרה , הוא נמצא על הקרקעית , לא שוחה אך מזיז את הסנפירים ...

roeeya

New member
אתה מאכלס מהר מדי

לא נתת לאקו' זמן להתאזן.
מציע לך לרפרף קצת על חלק הסייקל במאמר מתחילים (נמצא בחתימה שלי)
בנתיים, תחליף 50% מהמים ותמשיך עם 30% החלפות כל שבוע לחודשיים הקרובים.

cavihai

New member
וואו כמה דגים בשבועיים

בשבועיים היו צריכים להיות לך באקווריום שתי דגים בלבד

כרגע תפסיק איכלוס תחליף חצי מים תשתמש באנטי כלור מינון כפול
ותחכה שבועיים בזמן הזה כל כמה ימים תבדוק את המים שתראה שאין אמוניה וניטריט באקווריום ולאחר שבועיים תקנה דג אחד תשים ותחכה שוב שבועיים ככה עד להתיצבות המערכת

ממליץ לך גם לתסף בקטריה נוזלית לפחות בשבועיים הקרובים לעזור למערכת קצת ושתתחיל ליצר בקטריה

בהצלחה

למעלה