3 הודעות

3 הודעות

"נמאס" על דף אחד. בגלל שמצאתי את עצמי שנמאס לי מהודעות 'נמאס' החלטתי לחשוב קצת על המילה הזו ולמה היא מעצבנת אותי. מתי אומרים נמאס? כשרוצים שמשהו יגמר ויגיע לקיצו, כשמתעוררת בנו שאט נפש, בחילה, שיעמום, חוסר עניין... כשנשבר לנו. ויש בהצהרות "נמאס לי" משהו מאוד מאוד פאסיבי: יש אירועים - אני בתוכם - וזו, אני רוצה שהם יפסיקו. כלומר אני רוצה להמשיך לשבת פה כמו תמיד ושהדבר (מה שזה לא יהיה) שכבר נמאס לי ממנו יפסיק לבד. שיעלם, שיתנדף, ושיעשה את זה בזריזות וכשאני לא מסתכלת. אני רוצה שעד שאני אחזור חיי יהיו מינוס הדבר הזה שנמאס לי ממנו בלי שאתאמץ מי יודע מה. ואני - יש לי אלרגיה לטרוניות מהזן הפאסיבי. מי שמצהיר שנמאס לו עושה רק חצי עבודה. אחרי ההצהרות צריך לקום ולעשות מעשה, להחליט החלטות וחולל איזה שינו שבעצם לוקח אחריות על הנמאס לי הפרטי הזה כדי לעבור פאזה למצב של "לא נמאס". מי שמצהיר שנמאס לו ורק רוצה שהעולם ישתנה כדי שיפסיק להימאס לו - מגזים לגמרי. להגיד משהו כמו "כל הגולשים בפורום שלי חארות, כפויי טובה, לא מעריכים את עבודה שאני עושה בלה בלה בלה" זה בעצם לצפות ש: - יבטאו הערכה אחרת מאיך שהיא מבוטאת היום
- יהיו סבלנים
- יסכימו איתי ועם ההחלטות שלי
- יפסיקו לרכל עלי
- לא יתנפלו עלי ויעליבו אותי
- שידברו יפה
- שילעסו בפה סגור
- שיגידו
- שלא ירעישו לשכנים בין 2 ל-4
(טוב הבנתם למה התכוונתי...) בעצם מדובר על כך שנמאס כי אנשים לא מתנהגים על פי הציפיות שלכם ואתם רוצים שהם יפסיקו תיכף ומיד! שהם יעשו את השינוי בעוד אתם ממשיכים כרגיל. הלו??!! זה לא עובד ככה!!! אם לכם נמאס ואתם רוצים לחולל שינוי, אתם הם אלו שצריכים לחולל אותו. או שתתחילו לשנות עמדות לגבי הניהול שלכם וכמה שאתם לוקחים דברים שלא בשליטתכם ל-
; או שתשנו משהו בניהול שלכם; או שתפסיקו לעשות את הדבר שנמאס לכם - אבל קחו אחריות על כל החלטה שתחליטו! אלו היו 60 שניות על "נמאס". ועכשיו ספרו לי דברים שאני לא יודעת.

I Love Paige

New member
יש הסכמה, בהחלט.

אבל יש "נמאס"-ים שלא בשליטתנו. "נמאס"-ים שבאמת אי אפשר לשלוט עליהם. קחי לדוגמא "נמאס לי מהמצב הכלכלי הגרוע של המשפחה שלי, ושזה מונע ממני הרבה מאוד דברים" או "נמאס לי לאהוב את X ולדעת שהוא לא מעוניין", והדוגמאות באמת אינסופיות. לא לכל "נמאס" הפיתרון נמצא אצל המתלונן. חבל, אבל נכון.

ToryMaster

New member
אי אפשר?

בדוגמה הראשונה את היכול לקום וללכת למצוא עבודה. בדוגמה השנייה אתה יכול לקום, להתגבר, ולהתחיל לצאת עם אנשים חדשים. אנחנו אף פעם לא באמת חסרי יכולת שליטה.

De-Panther

New member
../images/Emo45.gifאני עשיתי את זה|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

לפני שנה והנה עד עכשיו נשאר לי כסף מהתקופה ההיא

אבוד לך...../images/Emo6.gif

עכשיו זה כתוב פה לדרעון עולם ואני אזכיר לך ש'את אמרת'!! ואגב, אני לא מסכימה עם האמירה שתמיד יש לנו מידה מסויימת של שליטה. שליטה לא, אבל יכולת להחליט בהתאם לנסיבות - כן... כלומר שליטה על ההחלטות שלנו, לא על התוצאות ועל אנשים אחרים בהכרח.

ToryMaster

New member
זו שליטה ../images/Emo11.gif

בדוגמה של "אין כסף" השליטה היא על המצב עצמו (אין לי כסף אז אדאג להשיג). בדוגמה של "אני מאוהב בהיא אבל היא לא בי" השליטה היא בתגובות שלך. זו עדיין שליטה. חוצמזה, אני מקטרת, זה לא אומר שאנ'לא עושה כלום בנוגע לזה.

sh53

New member
לפעמים קיטורים הם השלב שלפני

השלב שלפני שפונים לעשייה עצמה, לפעמים צריך המוןןןןןן לקטר ולפעמים קצת, זה תלוי באישיות של האדם ולפעמים זה תלוי בכוחות הנפשיים שזקוקים להם (ולא תמיד הם ישנם). ולפעמים אנשים יקטרו כי הם אוהבים לקטר, הם לא יכולים להיות קטר של רכבת, אבל לקטר הם יכולים

TheBeast

New member
דברים שלא ידעת?

בבקשה
ואני מצטער על התגובה הלא-עניינית בעליל.. לילה, עמוס לי ועייף לי ורציתי לעשות משהו נחמד

Rinat P

New member
../images/Emo106.gifמהיום יש טאגליינס בפורום../images/Emo13.gif

למעלה