3 הנושאים הסביבתיים המרכזים בישראל

3 הנושאים הסביבתיים המרכזים בישראל

נשמח לשמוע מהם לדעתכם שלושת הנושאים המרכזים שבהם יפעלו הח"כים של הירוקים? הנה הנושאים שאני אטפל בהם אם אני אהיה חבר כנסת בכנסת הקרובה לפי סדר חשיבות אישי שלי: 1. שטחים פתוחים, לדעתי אנחנו עומדים בפני קטסטרופה בנושא ואם לא נעצור את התהליך תוך מעט שנים יחוסלו השטחים הפתוחים בישראל. 2. חופים וים, כאיש ים חופי ישראל מאוד קרובים ללבי אני אפעל שתפסק התופעה של בנייה פרטית בחופים, אפעל שיהיה טיפול בחופים שלא ייעלמו לנו, ואפעל ליישום תוכנית פעולה להפסקת זיהום הים. 3. תחבורה, אני חושב שנושא התחבורה בישראל מנוהל לפי אינטרסים של כמה טייקונים, יבואני רכב, קבלני תשתית ואנשי ביטוח, אני אפעל לשינוי הנוסחה שקיימת היום (תחבורה לכלי רכב) לנוסחה תחבורה לאנשים. תודה, דרור

חקיקה בנושא מינים בסכנה

חשוב לקדם את החקיקה בנושא שמירת מינים מוגנים. יש לזה שני אספקטים: האחד - עדכון הרשימה והכללת כל המינים שבסכנת הכחדה (למשל - רשימת הצמחים האדומים של רת"ם). השני - ליצור כללי אכיפה של אי-פגיעה בערכי טבע מוגנים. כיום אם יש ערך טבע מוגן בתחומי שטח מתוכנן לפיתוח, הפיתוח קודם בשיקולים והמין (במקרה הטוב) מועתק. צריך ליצור בחקיקה מצב שברירת המחדל תהיה שמירה על ערך הטבע, והפיתוח שני בעדיפות.

Inoni

New member
לי חסרים עוד שני דברים

קודם כל זיהום אוויר באופן הרחב ביותר כולל מפעלים מזהמים (אוויר,יבשה, נחלים וים). נושא חשוב נוסף הוא המחזור, פרטי ותעשייתי. בעניין בתחבורה אגב אני מקווה שתעודדו מערכת הסעה המונית מופעלת חשמל, תקנים מחמירים לזיהום אוויר מכלי רכב, עידוד החלפה לרכבים חדשים והורדת רכבים ישנים ומזהמים (מס מופחת על רכבים חדשים), אגרות כניסה לרכבים לערים הגדולות, שמירה על מחירי דלק גבוהים (מעודד חסכון). אגב וסליחה על השאלה, אבל אמרת שזהו סדר העדיפויות שלך, מאחר ואתה מספר 6 (והלוואי שתהיה שם) יותר רלוונטי יהיה לשמוע מה סדר העדיפויות המגובש של כל המפלגה או של מוביליה. בהצלחה. ינון.

Inoni

New member
ועוד משהו שחשוב לי...

אחרי שתיבחרו, אני מאוד מקווה שלא תעלמו עד לבחירות הבאות ושתמשיכו להגיע לכאן ולהיות בקשר רציף עם תומכי המפלגה. ינון.

../images/Emo45.gif בהחלט נושאים נורא חשובים../images/Emo70.gif

בנוסף אני חושב שנושא חשוב גם כן הוא נושא הפלרת המים בפרט

orion69

New member
חינוך, חינוך, חינוך לערכי הסביבה

הטמעת החינוך הסביבתי במערכת החינוך. לימודי אקולוגיה הכרחיים על מנת שיגדל פה דור שיידע איך להתנהג עם הסביבה. כשיהיו אנשים עם מודעות - הדברים כבר יהיו ברורים ולא נצטרך להיאבק עליהם כל כך קשה.

קודם כל שיהיה חינוך../images/Emo3.gif

ואין ספק שהוספת נושא החינוך הוא דבר מאוד חשוב ומאוד חזק, כמעט לא קיימים אלו השבעים מהחינוך בארץ בצורה כלשהיא.

bhr11

New member
אני מציע להוסיף גם את נושא התשתיות

גם משק המים, כמו שכתב אוהד אסטון, וגם האנרגיה - יש בארץ ידע מהמתקדמים בעולם בהפקת אנרגיה מהשמש, שפע של שמש ואינטרס מדיני מובן מאליו לא להסתמך על נפט, ובכל זאת הנושא לא זז (עד כמה שאני יודע, בעיקר בגלל חברת חשמל, שהיא מבסיסי הכוח הגדולים של מפלגת העבודה. כדאי לשוחרי איכות סביבה שחושבים להצביע לפרץ לקחת את זה בחשבון). לקיחת נושא האנרגיה האלטרנטיבית כפרויקט לאומי יכולה לא רק לשפר את איכות הסביבה בישראל, אלא גם לפתוח הזדמנות אדירה ליצוא, כיון שבכל העולם המערבי מבינים היום את הצורך להתנתק מהתלות בנפט. בטווח הארוך, יש סיכוי טוב שעולם שלא תלוי בנפט סעודי ואירני יהיה גם הרבה יותר ידידותי לישראל.

id0a

New member
פלישה של צמחים ובעלי חיים.

פלישתם של זנים של צמחים (השיטה המכחילה, קיקיון ועוד רבים..) היא מעוררת דאגה. נכון שחלק מהצמחים הובאו עוד בתחילת המאה ה20 אבל זה בעיה של עכשיו אשר בנתיים הועלתה בפורומים סגורים של פרופסורים ואוניברסיטאות. לא רק צמחים פולשים ישנם, אלא גם זנים של שבלולים, תוכים ומכרסמים שמובאים במקרה או בכוונת תחילה ומשוחררים ל"טבע" - ומכאן מגיעה עוד שאלה - אני מודע לכך שישנה חקיקה בנוגע לייבוא פרטי ומסחרי של צמחים ובע"ח - אך האם עוקפים אותו, ולעניות דעתי הוא זקוק לחיזוק נוסף ולידיעת הציבור ברחב. בקצרה, שתי שאלותיי. 1. האם במצע שלכם (אשר קראתי) ישנו פיתרון לבעיית הפלישה המזיקה שמקבלת תאוצה יום ביומו ? . 2. האם יש לכם בכיס תקנות וחוקים חדשים בקשר להבאת צמחים, בע"ח, חיידקים ועוד מזיקים אחרים והבאת בחוקים לידיעת הציבור הרחב ? .

ברוך הבא

אכן נושא האיכפה בישראל הוא בעיתית משם כך אנו ממליצים על הקמת מערך אכיפה מאוחד וכן בתי דין לנושאי סביבה. תודה, דרור

InDaHouse

New member
חסרה לגליזציה של צמח הקנביס

לשימוש תעשייתי כתחליף לנייר עץ, טקסטיל ודלק פוסילי. כמו כן - שתילת צמחי קנביס במקומות בהם האדמה מזוהמת במתכות כבדות דוגמת אתר החיריה או רמת חובב. ידוע שהצמח סופח אליו זיהום מן הקרקע. למפלגת הירוקים אסור בתכלית האיסור להוות מכשול בדרכו של צמח הפלא מהודו.

חסרים לך מינים פולשים?

מאיפה המידע על ספיחת זיהומים מהקרקע? אתה יכול להפנות אותי למאמר (המדעי) הרלוונטי? האם ברמת חובב הקרקע מזוהמת? לדעתי בחיריה אין מתכות כבדות. אבל אשמח לשמוע דעה מוסמכת.

InDaHouse

New member
היכנס נא לקישור הבא

העוסק בנושא - קנאביס ואיכות הסביבה. (אגב קנאביס הוא אינו פולט אלא צמח שנעשה בו שימוש בימי בית ראשון ושני בפולחן בית המקדש - הצמח הוכחד על ידי הבריטים בלחץ של חברות הסיבים הסינטטיים)

T r a v i s

New member
ככה:

1. צודק בהחלט, להפסיק לבנות בכל מקום אפשרי (או פשוט ליצור יותר פארקים), ולכל הרוחות - להוריד את קצבאות הילדה אחרי ילד 3. למה אנחנו צריכים לעודד את הדוסים להתרבות?? 2. כל הכבוד, גם לי חשוב נושא הים. חובה חובה חובה לשמור עליו נקי. 3. נושא מרכזי בתחבורה - הוספת תחבורה ציבורית יעילה ורבה יותר, וגם בשבת!

ברוך הבא ../images/Emo18.gif

שלום טרוויס, תודה על הפירגון, אבל אני מבקש לא להשתמש בשפה פוגעת כלפי קבוצות אוכלוסיה זו או אחרת. תודה, דרור

למעלה