3 הריונות, 0 הצלחות - מה לעשות?

3 הריונות, 0 הצלחות - מה לעשות?

בשנה וחצי האחרונים עברנו מסלול מכשולים שכלל: הריון ראשון שנגמר בשבוע 6.5 כשלא נמצא דופק בעובר, הריון שני שהיה כימי, רק הבטא עלתה ואחרי כמה ימים ירדה, ולאחרונה אחרי טיפול IVF, הבטא הגיעה ליותר מ 16,000 ובמקום לראות כמה עוברים יש, ראינו שליה גדולה ושאריות של עובר ואשתי עברה הפלה לפני כמה ימים. אנחנו כבר בטיפול IVF והשאלה האם יש משהו נוסף לבדוק? האם יש בעיות גנטיות? קרישת דם אצל אשתי? איך יכול להיות 3 הריונות שבהם העובר לא מתפתח??? אני יודע על סטטיסטיקה של אי התפתחות עובר לכל 1 מ 6 נשים. אנחנו סתם נפלנו רע או שיש עוד מה לבדוק?

קטיה 007

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

אני לא כל כך מבינה בזה אבל רציתי לחזק אותכם ולאחל שבמהרה הכל יתפתח לטובה. לגבי מה הבעיה תתייעצו עם רופא מה עוד ניתן לעשות? שוב המון עידוד ו
גדול . קטיה

אוליי כדאי ללכת לבדיקות גנטיות../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

אני מאחלת לכם הצלחה בהמשך ושדרככם תהיה קלה ובריאה. לכל השאלות המקצועיות שלך אוליי כדאי לפנות לפורים שיש בו תשובות של רופא מומחה או למעבדה גנטית...... בהצלחה...

vered4

New member
בתל השומר, בדיקות תגובה של מערכת

החיסון של האם לאב. בעקרון, אם האמא "אלרגית" למרכיב בתאים של האבא, הגוף ידחה את ההריון. הרופא שמבצע את הבדיקות המיוחדות האלה, שהן בעצם בדיקת דם של האם והאב, הוא דר´ כרפ. במרפאות חוץ של תל השומר. אם נמצא שזו אכן הבעיה, מכינים תרכיב חיסון מדם האב ומחסנים את האם, ואפשר להכנס להריון. בדיקה נוספת שנעשית היא של נוגדני קרישת דם.

ירון יקר

קודם כל אני רוצה להגיד שאני כואבת איתכם את אי הצלחת ההריונות, מכירה ויודעת את התסכול והעצב שמלווים לכך. רק תזכרו שגם לאחר שלושה הריונות שלא הצליחו עדיין יש לכם סיכוי של למעלה מ 75% להביא ילד בריא וחמוד לעולם. יש שלושה בירורים עיקריים שעושים רק לאחר 3 הפלות (הריון כימי לרוב לא נספר כהפלה, כי אם הוא היה נספר ככזה אז הסטטיסטיקה היתה מראה שאחד משני הריונות מסתיים בהפלה) רוב הנשים כלל לא יודעות שעברו הריון כימי, אלא המחזור פשוט מאחר בכמה ימים. פנו לרופא שלכם, בקשו שיכתוב מכתב לקופת החולים ויציין שאשתך סובלת מהפלות חוזרות ויבקש הפנייה לבדיקת "קריוטיפ" זהו למעשה צילום של הכרומוזומים של הבעל והאשה. הבדיקה די יקרה 500 ש"ח לכל אחד מכם, אבל הקופות חייבות לתת אותן לאחר 3 הריונות כושלים. מומלץ לבצע היסטרוסקופיה כדי לשלול מחיצה בחלל הרחם (לא תמיד רואים את זה בצילום רגיל). לפעמים יש מחיצה קטנה והעובר פשוט משתרש עליה ולא מתפתח. רוב הבדיקות של קרישת דם מבוצעות בקופת חולים, אבל יש כמה שאינן כלולות בסל הבריאות ויש לשלם עליהן. כיום יש בדיקת דם נוספת ל NK שמבוצעת חינם בתל השומר במסגרת ניסוי שנערך שם, שווה להתקשר למרפאה להפלות חוזרות ולברר. אני מקווה שזה היה הכאב האחרון במסכת הייסורים שלכם זוהרה

NK ??

תודה רבה על המידע המפורט. רק כמה הבהרות: מה זה NK? איפה ואיך עושים את הבדיקה הגנטית?

vered4

New member
בדיקת קריוטיפ נעשית במעבדה גנטית

בבית חולים, ע"י הפניה של רופא מומחה (שאליו הגעת דרך רופא הנשים).

עוד מידע

בדיקות גנטיות עושים במכון גנטי שיש בכל בית חולים. כדאי לבקש מהרופא מכתב מפורט שיסביר את כשלון ההריונות ואז קופת חולים לא תעשה עניינים ותאשר את הקריוטיפ (מלווה לזה גם ייעוץ גנטי). NK (natural killers) אלו תאים במערכת החיסונית שנוכחות ברמה גבוהה שלהם בדם יכולה להצביע על סיבה אפשרית להפלות חוזרות. התאים הללו מזהים את העובר כגוף זר ו"תוקפים" אותו (אני מקווה שאני מדייקת בהסבר, שווה כמובן להתייעץ עם רופאים בקשר לזה). כרגע הבדיקה נעשית בתל השומר תחת מחקר שעורך ד"ר כרפ מנהל המרפאה להפלות חוזרות. זוהרה

vered4

New member
לגבי להתייעץ עם רופאים

הבדיקה הספציפית הזו (שזוהרה ואני, הפנינו את תשומת לבך לגביה), שדר´ כרפ מבצע, בדרך כלל לא מקבלת התייחסות מרופאים אחרים. אני מכירה יותר ממקרה אחד, שבו מטופלת במרפאת הפלות חוזרות בתל השומר אצל רופא אחר במרפאה, לא הופנתה על מנת לבצע את הבדיקה הפשוטה הזו. לצערי, לפעמים רופאים רוצים את הקרדיט להצלחה ולא ממהרים להפנות הלאה. את הבדיקה ייבא דר´ כרפ מקנדה (מקום מוצאו) וכאן היא לא תפסה תאוצה מאיזה שהיא סיבה. אני שידעתי על הביקה בקשתי מהרופא שלי שייתן לי הפניה לבצע אותה (וגם בדיקת נוגדני קרישה), וקופת חולים אישרה.

danielbd

New member
יהיה בסדר

היי ירון גם אנו כמוכם עברנו 3 הריונות שלא הצליחו לצערינו. הריון ראשון הסתיים בשבוע 7 כשלא מצאו דופק לעובר וביצעו גרידה. הריון שני שוב באותו שלב ושוב גרידה. הריון שלישי (ושתבין 3 הריונות רצופים וראשונים כמובן) הסתיים בהפלה טבעית. כמובן דיכאון ויאוש וסידרה שלמה של בדיקות שלא מצאו פשוט כלום. הריון רביעי/"ראשון מוצלח" שבסופו של דבר ללא כל התערבות או טיפול מסוים אנו מחזיקים בידינו תינוקת חמודה ומתוקה. אז ירון תתעודדו כי אתם לא הראשונים שעוברים את הענין. אני מבין שזה קשה אבל בסופו של דבר גם אתה תיכנס לחדר הלידה ותלחץ את ידה של אישתך בשעה זו ושוב ...י ה י ה ב ס ד ר

danielbd

New member
לירון

היי ירון גם אנו כמוכם עברנו 3 הריונות שלא הצליחו לצערינו. הריון ראשון הסתיים בשבוע 7 כשלא מצאו דופק לעובר וביצעו גרידה. הריון שני שוב באותו שלב ושוב גרידה. הריון שלישי (ושתבין 3 הריונות רצופים וראשונים כמובן) הסתיים בהפלה טבעית. כמובן דיכאון ויאוש וסידרה שלמה של בדיקות שלא מצאו פשוט כלום. הריון רביעי/"ראשון מוצלח" שבסופו של דבר ללא כל התערבות או טיפול מסוים אנו מחזיקים בידינו תינוקת חמודה ומתוקה. אז ירון תתעודדו כי אתם לא הראשונים שעוברים את הענין. אני מבין שזה קשה אבל בסופו של דבר גם אתה תיכנס לחדר הלידה ותלחץ את ידה של אישתך בשעה זו ושוב ...י ה י ה ב ס ד ר

למעלה