3 התלהבויות קטנות

ללילילל

New member
3 התלהבויות קטנות

שבא לי לשתף בהן: 1. טיפ ניקיון מעולה לדברים מעץ: שולחן המשרד שלנו היה קצת מוזנח (כלומר עבדנו דווקא עליו הרבה אבל ניקינו מעט). דפדוף מהיר בספר ה-Zen Cleaning שלי העלה את ההמלצה: שליש מיץ לימון, שני שליש שמן זית. איזה מדהים לנקות עם משהו שמריח מעולה ושבמקום לשטוף אותו מהר מהידיים, מתחשק להמשיך להתמרח אתו גם אחרי שמסיימים. (ניקיתי אבק במגבת לחה לפני וניגבתי עודפים בבד נקי אחרי). בבוקר, השולחן ספג את הרוב, נראה מרוצה ביותר, נעים ולא דביק. 2. הקטן, בן שנה וחצי, עושה מלא מלא פיפי בשירותים, ואתמול לראשונה עשה שם קצת קקי! (אחרי שבשבוע האחרון כאילו חיכה להזדמנויות לעשות בחיתול
), ומאוחר יותר כשכן היה מחותל - לראשונה בחייו הודיע על קקי בחיתול. ההתלהבות היא כי שכנעתי את בן הזוג להשאיר אותו ערום בחודש האחרון בטענה שזה יעורר מודעות ובסוף ייפול לו האסימון, אבל כשזה באמת קורה זה כמו קסם קטן. 3. אחרי משהו כמו שנתיים ורבע, אני במחזור... כאן ההתלהבות היא כי הרופאה שלי ניסתה להלחיץ אותי כבר אחרי שנה מהלידה בלי וסת אז נחמד לדעת שהכל עובד (אפילו בלי גמ"ל
), וגם כי זיהיתי את הביוץ וידעתי שזה מגיע, וגם כי אני עורכת כל מני ניסויים ראשוניים בתחום הקשב-שחרור הדם. חג שמח!

ayala26

New member
למה הרופאה הלחיצה אותך?

מה הבעיה אם המחזור לא חוזר אחרי שנה?

ללילילל

New member
היא אמרה שזה יכול להיות תקין אבל

יכול גם להעיד על בעיה כלשהי, ושלחה אותי לבדיקות. עשיתי את הלא-מעיקות (בדיקות דם) וויתרתי על אולטרה-סאונד... אחרי הבן הגדול קיבלתי רק כשהפסקתי להניק בלילה, בגיל שנה ותשע, אז לא הייתי מוטרדת, אבל הרופאה שלי בדרך כלל רצינית בעיני והיא לא אהבה את זה, אז זה השאיר אצלי ספק כלשהו. איילה, אם את כבר כאן
- אני זוכרת שתרגלת את עניין שחרור הדם - את יכולה להגיד לי אם זה הרגיש לך יותר כמו "לדחוף" אותו החוצה בבוא הזמן, או יותר דומה ללהתאפק בשאר הזמן ואז רק לשחרר? או לא ולא?

ayala26

New member
יכול להיות שזה תקין..?

ואם לא על אילו בעיות דווקא אי הגעת הוסת מצביעה?? זה נראה לי סתם זריעת פאניקה כדי לגרום לך לעשות בדיקות ללא צורך (כי הביטוח משלם...) עשיתי לפני 3 שבועות בדיקת PAP ואמרתי לרופאה שאין לי מחזור מאז ההריון (ובני בעוד חודש בן שנה) והיא בכלל לא הביעה דאגה. תמיד יכולה להיות בעיה שלא מודעים לה אלו הרי איברים פנימיים אבל דווקא כשמניקים זה הגיוני שהמחזור לא יתחיל עדיין לעומת אם הוא נעלם פתאום בלי סיבה. לגבי שחרור הדם הייתי עושה תרגילי קגל לפעמים. תרגילים כיווץ ושחרור השרירים. אבל לרוב הדם פשוט יוצא מעצמו והייתי מחכה בסבלנות. מכירה את זה שאין סבלנות בשירותים אז בשביל זה לוקחים משהו לקרוא

rayshlomi

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif על ה "לקרוא". וזה גם זמן מנוחה ושקט

לפעמים...

שונצו

New member
למיטב ידיעתי אומרים שהרחם צריכה

להתנקות מדי פעם ושיתחלפו שם הנוזלים, משהו בסגנון. זה אחד הטיעונים נגד התרופה החדשה והמזעזעת (בעיני, לא חסרות נשים ונערות שחוגגות על הרעיון), לא זוכרת את שמה, שמבטלת לחלוטין את הופעת הוסת. לא זוכרת גם אם זו גלולה או זריקה.

ayala26

New member
מצד שני

אני קראתי שדווקא בגלל הריונות והעדר הביוץ והוסת זה מה שמקטין את הסיכון לסרטן בשחלות וברחם כך שעדיף לשאוף לכמה שנים טובות ללא ביוצים לא?. גם השימוש בגלולות מעלה סיכון לסרטן השד אבל מוריד את הסיכון לסרטן שחלות ורחם..

ללילילל

New member
שמעתי את שני הדברים

אני מכירה את הטענה שבגלל אמצעי המניעה היום נשים חוות "יותר מדי" מחזורים בזמן שנות הפוריות וזה מעלה את הסיכון לסרטן, וגם את הטיעון שצריך שהרחם יתנקה מדי פעם (זה מה שהרופאה שלי אמרה. היא הציעה לי אפילו לקחת איזה כדור שיגרום לווסת חד-פעמית יזומה, אבל זה נראה לי ממש תלוש ולא שקלתי את זה בכלל). האמת שלא התעמקתי בשאלה איזה בעיות יכולות להיות שיגרמו להעדר וסת. אני מניחה שהחל בבעיה כלשהי באיברים האלה (גידול או משהו...) וכלה בפגיעה בפוריות או במאזן ההורמונלי. בכל מקרה, אני שמחה שאני כבר לא צריכה לתהות :) כבר שכחתי איך זה להיות במחזור וכמה זו חוויה של כל הגוף/נפש

rayshlomi

New member
מאוד התחברתי להתלהבויות 2 ו 3

כייף לזהות ביוץ ועוד יותר כייף זה צמצום הפיספוסים אחרי תקופה לא קלה של ניקיונות....

שונצו

New member
מאוד מתחברת לכיף של זיהוי הביוץ-

והכי גאה בעצמי שהצלחתי לעשות את זה עם ידע בסיסי בלבד על כל הנושא, בלי קורס ובלי כלום (את זה פירושו שזיהיתי את הביוץ ובזכות זה נכנסתי להריון הנוכחי)! אם לפני זה חשבתי שהגוף שלי הוא אחלה (שילדתי תינוקת לגמרי בכוחות עצמי, ורק בזכותי היא צמחה והתפתחה בשמונת החודשים הראשונים בחייה) אני מה זה גאה בו (בי) עכשיו - שזה מגדיל עוד יותר את הסיבה שאני כל כך בטוחה שאני יכולה גם ללדת שוב לבד (אבל אוציא אלפי שקלים בשביל השקט הנפשי של האיש... אם החוק לא ישונה עד דצמבר).

מיקי131

New member
יש לך אולי טיפ איך לנקות ציורים של עט משולחן

לא עץ, עם ציפוי פורמייקה?

דפנה ש ר

New member
כתם של תושים חזקים על שולחן עץ מצופה לק

יכול לרדת? מה זה ספוג הפלא?

ללילילל

New member
../images/Emo207.gif גמילה/טיול

מנצלש"ת את עצמי לשאלת גמילה - הקטן בשלב שכשהוא ערום בבית הוא עם מעט מאד פספוסים. רק בימים האחרונים התחלתי לנסות להסביר לו שמכנסיים זה לא חיתול - בינתיים הוא עוד לא ממש קולט את זה וכשהוא לבוש הוא עושה במכנסיים. הוא ישן צהריים בלי חיתול וקם יבש, ואני שוקלת להתחיל אולי לילה אחרי שראיתי שמפריע לו החיתול בזמן ההרדמה (אתמול חיתלנו אותו אחרי שהוא נרדם). בעוד שבוע אנחנו יוצאים לטיול בחו"ל עם כל המשפחה (ההורים שלי, אחותי). זה אומר הרבה להיות בעגלה, הרבה שהות במקומות שלא נעים לפספס בהם, והרבה אנשים מסביב שהגישה שלהם לנושא שונה משלי (עוצמות מוגברות של איכס על פספוסים וגם עוצמות מיותרות של התלהבות על הצלחות...) הכל ביחד עם ההלוך וחזור יוצא כמעט שבועיים. לעזוב לגמרי ולחתל בזמן הזה? נצטרך להתחיל מההתחלה כשנחזור? לנסות בכל זאת להמשיך בין לבין?

תלוי

תלוי בך בלבד.. הייתי באותן התלבטויות לפני זמן קצר מאוד, ולכן אני עונה לך למרות שאני לא מומחית ואני מקווה שתקבלי תשובות יותר טובות משלי. אנחנו נסענו בפסח, כשרק התחלנו את הגמילה. זה היה קצר, 3 ימים. רוב הזמן השארתי אותו לא מחותל, ורק על המיטות של המקום בו ישנו דאגתי לשים חיתול, כי לא נעים. היו כמה פספוסים, שאף אחד חוץ ממני לא הרגיש בהם. אנשים לא מסתכלים לו כל הזמן על הטוסיק.. יש לו פנים כל כך יפות
דווקא במקומות בהם הרגשתי בנוח, כמו הבית קפה ליד הבית, היו את הפדיחות הכי גדולות. הוא פשוט ישב על הכסא, שתה מיץ, ובאותו זמן ממש עשה פיפי, בלי להודיע בכלל. ו.. גם לזה אף אחד לא שם לב. או שראו והתעלמו. לפני שבועיים חזרנו מאיטליה. הוא כבר היה די גמול, או אולי גמול לגמרי, וכמעט לא היו פספוסים. אבל שוב, להפתעתי גיליתי שגם את הפספוסים שיש, אף אחד לא רואה ולא שם לב. באיטליה גם הורדנו לו סופית את החיתול משעות הנסיעה ברכב ומשנת הצהריים. פשוט לא היה טעם. הוא ממילא הודיע לנו כשרצה. גם במטוס חזרה לארץ כבר היה לא מחותל. את איתו בבית במשך היום? אצלי הוא במשפחתון, והיה לי חשוב לנצל את הימים שיש לי איתו, לעידוד הגמילה. גם אם זה ימים מחוץ לבית. מצד שני, את רוב העבודה הוא עשה וראיתי שהוא משתף פעולה ומגיב יפה ומנסה להגיד לי ולשלוט. יכול להיות שאם על יום הנסיעה הראשון היה גומר את כל מלאי הבגדים להחלפה, הייתי מרגישה אחרת ומחלתלת. אז אולי הכי טוב זה להתחיל בלי, ולראות מה קורה?

ללילילל

New member
תודה ומקפיצה ../images/Emo105.gif את שאלת הגמילה

אנחנו אתו בבית כך שיש לנו זמן. סתם חבל לי להחזיר אותו אחורה. טוב שהזכרתי לי, גם בגדי החלפה זה שיקול - גם ככה אני צריכה לקחת לטיול הזה בערך את כל הבגדים שיש לו....

מרינהג

New member
גם התחברתי ל2 ו3

אני שנה ו10 חודשים אחרי לידה, ללא וסת עדיין. רופא נשים שלי בכלל לא התרגש מזה, אמר שאי אפשר להנות משני העולמות גם הנקה וגם וסת
(כן עשיתי אולטרה סאונד והכל תקין). מדקרת של חברה שביקרתי אצלה אמרה שיש לי חסימה... ואני בעיקר סומכת על הגוף שלי ומזמינה וסת/ביוץ לנובמבר/דצמבר הקרוב

למעלה