3 חוטים כחולים במתחים שונים

DaniZ1970

New member
יש לי 2 שקעים בקיר - האחד מראה הפרש מתח חילופין של 110V בין החום לכחול והשקע השני מראה 120V בין הכחול לחום.

בנוסף יש לי בתקרה 3 חוטים כחולים ואחד חום שיורדים למטה. כחול אחד ביחס לחום מראה 230, השני מראה 110V והשלישי 120V.

1. איך זה יכול להיות בכלל שההפרש הוא לא 230V בשקעים?

2. אני חושב שהחוטים הכחולים שבשקעים קשורים לאלו שבתקרה. האם יש מה לעשות עם החוטים שבתקרה כדי לגרום להפרש מתח של 230V?

3. אם אני מחבר מנורה, אני אקח את הכחול והחום שההפרש בינהם הוא 230V. מה אני עושה עם 2 החוטים האחרים?

תודה רבה

דני

רשר

Well-known member
מנהל
יש לי 2 שקעים בקיר - האחד מראה הפרש מתח חילופין של 110V בין החום לכחול והשקע השני מראה 120V בין הכחול לחום.

בנוסף יש לי בתקרה 3 חוטים כחולים ואחד חום שיורדים למטה. כחול אחד ביחס לחום מראה 230, השני מראה 110V והשלישי 120V.

1. איך זה יכול להיות בכלל שההפרש הוא לא 230V בשקעים?

2. אני חושב שהחוטים הכחולים שבשקעים קשורים לאלו שבתקרה. האם יש מה לעשות עם החוטים שבתקרה כדי לגרום להפרש מתח של 230V?

3. אם אני מחבר מנורה, אני אקח את הכחול והחום שההפרש בינהם הוא 230V. מה אני עושה עם 2 החוטים האחרים?

תודה רבה

דני
מאוד פשוט - מזמין חשמלאי מוסמך עם רשיון שיבדוק ויאתר כל חוט מאין ולאן ולבסוף יחבר הכל כדי שאתה ובני ביתך יוכלו להשתמש בחשמל ללא סיכון חיים מיותר,
הסבר טכני:
כנראה שהיו במקום מפסקי חילוף ושקע ואולי מפסק נוסף שיחד הפעילו מערכת לשליטה על עוצמת האור מיותר ממקום אחד

DaniZ1970

New member
ישנו מתג אחד בלבד בחדר ששולט על האור בתקרה (מהתקרה יוצאים 3 חוטים כחולים ואחד חום).

DaniZ1970

New member
בינתיים פירקתי את כל השקעים כדי לוודא שאין שום זליגות מה 230V לאחד מהחוטים הניטרליים. אבל זה עדיין מראה אותו הדבר: הפרש בין הכחול לחום לא 230V כמו שזה מופיע בשאר השקעים בבית.
כמו כן, ההפרש בין האדמה לחוטים הכחולים שבשקעים אלה הוא 80V ו- 70V (כל שקע טיפה שונה מהשני).
אפשר לשאול מה הבדיקות שהיית / חשמלאי מוסמך היה מבצע?

רשר

Well-known member
מנהל
בינתיים פירקתי את כל השקעים כדי לוודא שאין שום זליגות מה 230V לאחד מהחוטים הניטרליים. אבל זה עדיין מראה אותו הדבר: הפרש בין הכחול לחום לא 230V כמו שזה מופיע בשאר השקעים בבית.
כמו כן, ההפרש בין האדמה לחוטים הכחולים שבשקעים אלה הוא 80V ו- 70V (כל שקע טיפה שונה מהשני).
אפשר לשאול מה הבדיקות שהיית / חשמלאי מוסמך היה מבצע?
מתח נמוך בסדר גודל של 90-130V יכול להעיד על נורה המחוברת בטור למכשיר המדידה שלך וכמובן על מכשיר לא תקין,

למעלה