מתכון:סיגרים ממולאים במוח ובפלפלים יבשים
מתכון:סיגרים ממולאים במוח ובפלפלים יבשים החומרים: 3 מוחות עגל חבילת עלי בריק 5 פלפלים מתוקים יבשים 1/2 כוס שמן זית 6 שיני שום קצוצות 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק 1/2 כפית כורכום 2 כפות פפריקה 1/4 כפית כמון 1 כפית פלפל שחור גרוס פלפל לבן קצת מלח גס 3 כפות מיץ לימון חופן כוסברה קצוצה מעט קמח שמן לטיגון עמוק שבבי קרח לטחינה: 3-4 פלפלים חריפים קלופים קצוצים 3 עגבניות קלופות מרוסקות 2-3 שיני שום כתושות 3/4 כוס טחינה גולמית מלח מיץ לימון אופן ההכנה: 1. משרים את המוחות במים עם קוביות קרח למשך כמה דקות, ומנקים את הגידים. 2. מנקים את הפלפלים, משרים 10 דקות במים וקוצצים גס. 3. במחבת או סיר רחב עם דפנות נמוכות מחממים את השמן עם הפלפלים היבשים, הפלפל הירוק, השום והתבלינים. 4. מכניסים את המוחות המנוקים. לא מוסיפים נוזלים מלבד מיץ הלימון-המוח צריך להוציא את הנוזלים שלו כדי שלא ירטיב את הבצק. 5. הופכים צד כמה פעמים ומוסיפים מעט פלפל שחור. אחרי 10- 15 דקות המוח מתבשל. 6. מצננים ברוטב, ולפני הגלגול מסננים היטב על ידי נענוע המסננת. מוסיפים את עלי הכוסברה ועוד קצת פלפל לבן. תולשים בידיים ומועכים קצת לתערובת לא משחתית. 7. מכינים בקערה קטנה דבק קמח מתערובת דלילה של קמח ומים. מגלגלים כמו עלי גפן. פורשים עלה, מניחים לאורך השליש הקרוב 2 כפות מילוי, מקפלים עליו את הקצה והדפנות ומגלגלים לסיגר. 8. לקראת סוף הגלגול מורחים באצבעות קצת דבק קמח וסוגרים. זה יוצא יותר גדול מסיגרים ויותר ארוך וצר מאגרול. 9. מטגנים בשמן עמוק ומגישים מיד. 10. בקערה גדולה מצרפים בעזרת מטרפת יד את כל מרכיבי הטחינה בתוספת קצת יותר מחופן שבבי קרח. הארות: עלי בריק לסיגרים או עלים לאגרול קונים קפואים בשווקים, בחנויות האסיאתיות ואפילו בסופר. לפני ההכנה מפשירים לאט במקרר, ובמהלכה מכסים אותם שלא יתייבשו. מקור המתכון: רפי כהן/"רפאל" NRG