3 טכניקות לצליית שוק טלה

clcl

New member
בקר מוקפץ: המדריך המלא למנה המושלמת

בקר מוקפץ: המדריך המלא למנה המושלמת נורא אוהבים בקר מוקפץ אבל כל פעם שניסיתם יצא לכם נתחים אפורים במרקם של סנדלים? להלן מדריך מלא לבקר המוקפץ המושלם, מתוך ששת במזרח הרחוק אורלי פלאי-ברונשטיין, על השולחן 15:4208.08.2007 בכתבה זו: הוראות הפעלה בקר מוקפץ עם אפונת שלג ובצל ירוקבקר מוקפץ בסויה ומירין
 

clcl

New member
מתכון: קָטַה (חתוך) – תבשיל בשר עם חתיכות בצק

מתכון: קָטַה (חתוך) – תבשיל בשר עם חתיכות בצק (מתכון של יוצאי טריפולי) המצרכים: 1/4 כוס שמן 1/2 קג' בשר בקר חתוך קטן 1 פלפל ירוק חריף קצוץ 1/4 כוס מים 3-4 עגבניות קלופות ומרוסקות 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור טחון 1 כפית פפריקה מתוקה לבצק: 1/2 קג' קמח בערך 1 כוס מים - כמות שמספיקה ליצירת בצק רך ונוח לעבודה. 2, 3, כפות שמן אופן ההכנה: מכינים את הבצק. מורחים את גוש הבצק בשמן ומכניסים למקרר לכמה זמן. במחבת עמוקה ורחבה מטגנים את הפלפלים עם הבשר. מוסיפים את המים והתבלינים ומבשלים עד שהבשר רך. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים יחד עד שהנוזלים מסמיכים מעט. מחלקים את הבצק לכ - 10 כדורים מרדדים כל כדור לעלה בקוטר של כ 15 סמ' (בערך גודל של פיתה) . מניחים את הבצק המרודד בתוך התבשיל ובעזרת סכין ומזלג חותכים את הבצק לחתיכות . כך עושים גם עם שאר הבצק. מערבבים וממשיכים לבשל עוד כמה דקות. הערות: מקור המתכון: חנה אלוש/חצור הגלילית "רדיו כל רגע"
 

bigjack

New member
זה נשמע מעניין ../images/Emo3.gif

בתור חצי טריפולטאי אף פעם לא שמעתי על זה. צריך לנסות מתישהו
 

bigjack

New member
בטח שראיתי../images/Emo9.gif

העלתי כבר את המתכון עם התמונה למאמרים.
 

clcl

New member
מתכון: כדורי בשר במרק לימון

מתכון: כדורי בשר במרק לימון לכדורי הבשר: 1/2 קג' בשר בקר טחון כף קמח 1 ביצה 1 בצל קצוץ דק 3 כפות שמיר קצוץ 1/2 כפית פלפל לבן 1/2 כפית פלפל שחור 1 כפית מלח 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר למרק: 3 כוסות מים 2/3 כוס מיץ לימון 3 כפות שמן 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל לבן 1 כף סוכר 2 ביצים 3 כפות שמיר קצוץ אופן ההכנה: מערבבים יחד את כל המצרכים לכדורי הבשר ולשים לעיסה אחידה. יוצרים מהעיסה כדורים קטנים בגודל כדורי פלאפל. מכניסים לסיר את כל מצרכי הרוטב למעט הביצים והשמיר הקצוץ. מחממים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים במכסה ומבשלים 5-8 דקות על אש קטנה. מוסיפים לסיר את כדורי הבשר, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 10 דקות. טורפים את הביצים בקערית עמוקה. בעזרת מצקת מוציאים מהמרק שבסיר כמות של כשתי מצקות ושופכים אותן לקערית בלילת הביצים תוך ערבוב מהיר. שופכים את תכולת הקערית חזרה לסיר, מוסיפים גם את השמיר הקצוץ, הופכים ומערבבים בזהירות את המצרכים שבסיר וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהמרק מסמיך קצת. טועמים ומתקנים את הטעם. הערות: מקור המתכון: אוסנת לסטר/סיר לשבת
 

clcl

New member
מתכון: מרק גולאש/ מסעדת ננה

מתכון: מרק גולאש המרכיבים (8-10 סועדים): 1 ק"ג כתף בקר 1 פלפל ירוק (עדיף שושקה) 1 עגבנייה 2 שיני שום 50 מ"ל שמן צמחי 1 פלפל חריף 1/2 כפית קימל טחון 800 גרם תפוחי אדמה 1 כף פפריקה מתוקה או חריפה (לפי רמת החריפות הרצויה) אופן ההכנה: חותכים את הבשר ותפוחי האדמה לקוביות בגודל 3X3 ס"מ. קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום. חותכים לפלחים את הפלפל הירוק, הפלפל החריף והעגבנייה. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את הפפריקה. מחזירים לאש למשך דקה ולאחר מכן מוסיפים את הבשר. מטגנים את הבשר עד שהוא משנה את צבעו ומוסיפים את הפלפל הירוק, הפלפל החריף, העגבנייה והקימל הטחון. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה עד שעה וחצי עד שהבשר 3/4 מוכן - כלומר לא רך לגמרי. מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה ואת שיני השום. מוסיפים 4 ליטר מים ומבשלים כחצי שעה. גיוון: אם רוצים תבשיל גולאש ולא מרק, מוסיפים מים רק כדי כיסוי המרכיבים. מקור המתכון: שף פיטר שיקלושי/מסעדת "ננה" YNET
 

clcl

New member
מתכון:סיגרים ממולאים במוח ובפלפלים יבשים

מתכון:סיגרים ממולאים במוח ובפלפלים יבשים החומרים: 3 מוחות עגל חבילת עלי בריק 5 פלפלים מתוקים יבשים 1/2 כוס שמן זית 6 שיני שום קצוצות 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק 1/2 כפית כורכום 2 כפות פפריקה 1/4 כפית כמון 1 כפית פלפל שחור גרוס פלפל לבן קצת מלח גס 3 כפות מיץ לימון חופן כוסברה קצוצה מעט קמח שמן לטיגון עמוק שבבי קרח לטחינה: 3-4 פלפלים חריפים קלופים קצוצים 3 עגבניות קלופות מרוסקות 2-3 שיני שום כתושות 3/4 כוס טחינה גולמית מלח מיץ לימון אופן ההכנה: 1. משרים את המוחות במים עם קוביות קרח למשך כמה דקות, ומנקים את הגידים. 2. מנקים את הפלפלים, משרים 10 דקות במים וקוצצים גס. 3. במחבת או סיר רחב עם דפנות נמוכות מחממים את השמן עם הפלפלים היבשים, הפלפל הירוק, השום והתבלינים. 4. מכניסים את המוחות המנוקים. לא מוסיפים נוזלים מלבד מיץ הלימון-המוח צריך להוציא את הנוזלים שלו כדי שלא ירטיב את הבצק. 5. הופכים צד כמה פעמים ומוסיפים מעט פלפל שחור. אחרי 10- 15 דקות המוח מתבשל. 6. מצננים ברוטב, ולפני הגלגול מסננים היטב על ידי נענוע המסננת. מוסיפים את עלי הכוסברה ועוד קצת פלפל לבן. תולשים בידיים ומועכים קצת לתערובת לא משחתית. 7. מכינים בקערה קטנה דבק קמח מתערובת דלילה של קמח ומים. מגלגלים כמו עלי גפן. פורשים עלה, מניחים לאורך השליש הקרוב 2 כפות מילוי, מקפלים עליו את הקצה והדפנות ומגלגלים לסיגר. 8. לקראת סוף הגלגול מורחים באצבעות קצת דבק קמח וסוגרים. זה יוצא יותר גדול מסיגרים ויותר ארוך וצר מאגרול. 9. מטגנים בשמן עמוק ומגישים מיד. 10. בקערה גדולה מצרפים בעזרת מטרפת יד את כל מרכיבי הטחינה בתוספת קצת יותר מחופן שבבי קרח. הארות: עלי בריק לסיגרים או עלים לאגרול קונים קפואים בשווקים, בחנויות האסיאתיות ואפילו בסופר. לפני ההכנה מפשירים לאט במקרר, ובמהלכה מכסים אותם שלא יתייבשו. מקור המתכון: רפי כהן/"רפאל" NRG
 
למעלה