חמודה - כל מה שאמרו לך נכון
אבל צריך להבין באיזה הקשר אומרים לך דברים ולמה מתכוונים (וגם מי האומר...).
אנשים שעברו טבעת זה בהחלט מקור מידע, כיוון שיש להם ניסיון. העניין הוא שאין להם ניסיון עם אלפי מנותחי טבעת. מי שיש לו ניסיון עם אלפי מנותחים, יודע שיש הרבה מאוד הבדלים בין התנהגות הטבעת על מערכת העיכול של כל מנותח.
יש מנותחים שמתקשים לאכול בבוקר. יש מנותחים שאוכלים בקלות בבוקר.
יש מנותחים שמתקשים לאכול חסה, פירות. יש כאלו שאוכלים הכי בקלות חסה ופירות...
יש מנותחים שמתקשים לאכול שניצל. יש כאלו שלא מתקשים.
יש מנותחים שלא מרגישים רעב כשהטבעת מהודקת. יש מנותחים שמרגישים רעב, אבל אחרי אכילה מועטה מרגישים עומס ויוצא להם החשק להמשיך לאכול (והם צריכים ללמוד לתרגם בתודעה את ההרגשה הזו לשובע. כי במשך ה-3 השעות הקרובות הם כן ירגישו שבעים. יתכן שהם יצטרכו לדאוג לשתות באופן מפוזר בין הארוחות ולפני הארוחות).
לכן כל גוף חייב ללמוד מה קורה אצלו ולהגיב למה שקורה אצלו. כמו בדיאטה - אחד מצליח בקלות והשני מתקשה מאוד באותה הדיאטה בדיוק. כי הגופים שלנו שונים.
אמרו שאחרי הידוק תרגישי שובע? נכון. אבל הכוונה אחרי התהוות ההידוק, ולא כאשר התהליך טרם הושלם. ואי אפשר לדעת מתי יושלם התהליך אצלך, כי יש אנשים שהתהליך נגמר אצלם בסגירה של 5 ואפילו פחות, ויש כאלו שצריכים לסגור 11 עד שירגישו הגבלה ולהמשיך עד 12 כדי להשלים את התהליך. לכן צריך סבלנות והבנה של כל האופציות הצפויות.
מי שאמר לך שבבוקר אי אפשר לאכול כלום התכוון כאשר הטבעת הדוקה מאוד מאוד, יותר מידי.
הוא לא יודע, שאלו שלא יכולים לאכול כלום בבוקר, לוקחים סיכונים מאוד עצובים לצרות בעתיד הלא רחוק. הניסיון כאן לימד, שמי שלא רוצה לקחת סיכונים, לא יגיע למצב שהוא לא אוכל כלום בבוקר, ובטח לא למצב שהוא לא מסוגל לשתות כלום בבוקר (או רק 2 לגימות לאט לאט לאט).
אלא שרבים יהיו במצב שבבוקר הם מתקשים מאוד לאכול, ולכן במקרה כזה שישתו משקה חלבי, הרבה שתייה שעוברת להם (יש כאלו שמים לא עוברים להם בנינוחות, אבל מים עם תרכיז דיאט או תה חם/פושר או מרק או משקה עם קצת חלב יעברו להם טוב), וינסו לאכול אפילו 2 כפיות מעדן דיאט, או חצי קרקר או פריכית שכן עוברים להם (הם יגלו שהפריכים עשויים לעבור בקלות כאשר גבינה ומעדן לא עוברים טוב. כל אחד צריך לבדוק מה קורה בגוף שלו). זה נקרא לאכול!
כמובן שכל 2-3 שעות יאכלו עוד משהו (בפרט אם בבוקר אכלו מעט מאוד, רק 2 כפיות). גם שאר האכילות יכולות להיות קטנות מאוד כנ"ל, ויכולות להיות יותר גדולות.
את המאכלים שקשים להם לאכול ינסו לאכול בעיקר בערב, אחרי הרבה שתייה שזורמת להם בקלות. כמובן אוכלים אותם בכמות קטנה מאוד, בביסים קטנים עם הרבה לעיסות, והפסקות בין הביסים של המאכל שעובר קשה.
בקיצור - כל מה שאומרים לך, תקחי בערבון מוגבל, כי האומר לא יודע שאצל אחרים זה לא כך, וחושב שמה שקורה אצלו קורה לכולם. (גם בעלי מקצוע לא יודעים!)
ולגבי ד"ר אבינוח - בואי נעשה הסכם: אני מבינה מה הוא אומר, להקשיב לו ולא לדיאטניות. אני מסכימה איתו במובן מסוים - שיש הדרכה של איך לאכול, שדיאטניות שלא מאוד מנוסות עם מנותחי טבעת לא יידעו לתת אותה, ולכן ההדרכה שלהן תהיה מטעה ומזיקה. ויש דברים שהוא אומר שבהחלט נכונים.
אבל מצד שני, תפעילי את כל החלקים בראש, לא רק האוזניים. כאשר תשמעי ממנו (בהמשך) הדרכה כגון: "את צריכה רק לשתות, לא צריכה לאכול בכלל..." או "אין בעיה שתקיאי" וכל מיני כאלו, שנשמעים מוזר לשכל ישר - תבררי אם זה נכון אצלנו פה, או אצל אוסנת בטלפון (או אצלי בטלפון).
כי לצערנו ד"ר "תאכלי רק 2 מעדנים ביום" לא מבין כלום בתזונה, בפסיכולוגיה, ובנזקים לטווח הקצר והארוך של חוסרים תזונתיים משמעותיים, ועלול בטעות לגרום לך בעקיפין גם לאי ספיקת כליות קיצונית (צריך השתלת כליה) אם לא תבדקי את דבריו בשבע נפות.
ויש פה ניסיון ארוך ורחב עם אנשים ששמעו בקולו, והגיעו לפה תוך שבוע-שבועיים עם שאלה: למה העור שלי צהוב? למה אני לא יכולה לעמוד בלי להתעלף? למה השיער שלי נעלם? איפה הציפרניים שלי? למה אני רוצה למות? למה רופא המשפחה שלי צעק עלי: רוצי למיון ותקבלי עירוי נוזלים, עכשיו!!!
אז למה את צריכה להצטרף לסטטיסטיקה הענקית הזו? היא מספיק גדולה גם בלעדייך. תוותרי על החוויה הזו. תאמיני לנו בלי לעבור את זה...