3 ימים אחרי הידוק ראשוני

casher

New member
3 ימים אחרי הידוק ראשוני

אני לא מרגישה שבעה. הייתכן? זה לוקח זמן או שמיד אני אמורה לאכול פחות? כמובן שאני אוכלת לפי ההוראות של אבינוח, אבל אני רעבה.....

קוביd1

New member
הידוק ראשוני

זה דבר רגיל שלא תרגישי הגבלה בסגירה הראשונה ,ויכול להיות שגם בסגירה השנייה והשלישית תרגישי הגבלה מועטה ,כל אחד מתחיל להרגיש הגבלה במידה אחרת של סגירה.
תשתדלי לאכול מאכלים שלא עתירי קלוריות ,עד שתגיעי להגבלה טובה.
חג שמח!!!!

קובי

casher

New member
תודה!! ושאלה

תודה על התשובה המהירה! ושאלה: אני שותה מים- רבע ליטר במכה אחת. איך יכול להיות שזה אפשרי? חשבתי שאפשר רק בלגימות קטנות. האם כדאי לעשות הידוק נוסף אחרי 3 או שבועות או 4 שבועות?

קוביd1

New member
הידוק

בדרך כלל מהדקים את הטבעת כל 4 שבועות ,מה שאני מציע אחרי כל הידוק לשתות 3 כוסות מים ורק אז ללכת הביתה ,במידה וזה לא יורד לבקש מהרופא לפתוח קצת.
הסגירה הראשונית אצל ד"ר אבינוח היא 4.5 ואחרי זה בהתאם .

קובי

אופירA

New member
מנהל
אחרי סגירה ראשונה סביר שלא מרגישים הגבלה

אם אין הגבלה, אין שובע מכמות קטנה של מזון. אני בעד שתאכלי כמה שאת צריכה כדי לשבוע, ותמתיני בסבלנות לתהליך ההדרגתי.
סגירה ראשונה אצל ד"ר אבינוח היא 5CC (קובי, אתה לא מעודכן
)
מה ההוראות של אבינוח בנוגע לאכילה? לאכול 2 מעדנים ליום בלבד? ברור שתהיי רעבה. ד"ר אבינוח אינו תזונאי, ומניסיוננו הרב הוא חסר הבנה בסיסית בתזונה והוראותיו התזונתיות מזיקות במיוחד לבריאות, ולכן אין לקבל ממנו הוראות בנוגע לאכילה. למעשה, הוא האדם האחרון בחלד שכדאי לקבל ממנו הוראות מה לאכול...

למה חשבת שאפשר רק בלגימות קטנות? איפה זה היה כתוב לך?
רבע ליטר זה כוס ורבע. אני שותה חצי ליטר במכה אחת, וכל הזמן הייתי מסוגלת לשתות כך.
להיפך - אם אני נגד מצב שהטבעת סגורה עד כדי כך שאפשר לשתות רק בלגימות קטנות.

כדאי לעבור סגירה נוספת רק אחרי 4 שבועות, גם כאשר אין שום הגבלה. הסיבה - יש ללמוד את הסגירה החדשה לכל פרטיה, כלומר מספיק זמן, ולהתנסות בכל סוגי המאכלים, בסיטואציות שונות, ורק אז תהיי חכמה כמה הגבלה כן יש לך, וזה יאפשר לך לדעת כמה לסגור בפעם הבאה בצורה חכמה (אם תתייעצי בנו, כמובן. אם לא תתייעצי, ד"ר אבינוח יסגור לך 2CC בסגירה הבאה, גם אם את לא יכולה לאכול כלום בסגירה הראשונה... אבל אם תגידי לו שאת רוצה רק 1CC או כמה שאת רוצה פחות מ-2 - הוא יעשה כדברייך).
הניסיון לימד שאחרי שבועיים עלולים להיות שינויים משמעותיים בהגבלה, ולכן יש לתת יותר מ-3 שבועות.

בכל מקרה, יש לשבת לאחר הסגירה ולשתות בנחת 4 כוסות מים (לא 2 כמו שאומרים במרפאה, ולא 3 כמו שהמליץ קובי. יש לי יותר מידי ניסיון למה כדאי לשתות 4 ולוודא שכל ה-4 נכנסות, ולא בטפטופים. הכוס הראשונה צריכה להיות בבת אחת. השאר אפשר לאט ובהפסקות, אבל שכל המים ייכנסו בלי שום הגבלה וחסימה).
זו הדרך להבטיח שלא תהיה סגירה גדולה מידי שתגרום לצרות.

הנושא של סגירה זהירה לפי הניסיון שנצבר בפורום ולא בהכרח לפי ההוראות של ד"ר אבינוח - זה הערובה הטובה ביותר למניעת צרות בהמשך.

casher

New member
סגירה ראשונה היא 5CC ובקשר לאוכל

אבינוח לא אמר 2 מעדנים. הוא אמר שביום ההידוק רק נוזלים ולמחרת לחזור בהדרגה לאוכל רגיל.
ואחרי ההידוק אני שתיתי חצי ליטר מים. עבר רגיל.
ואני לא מרגישה שום הגבלה של אוכל.
ברור שאתייעץ אתכם. אתם מדהימים!!!!!! כל כך הרבה ידע וסבלנות.
הדבר היחיד שהוא (אבינוח) אמר זה להקשיב לו ולא לדיאטניות.
לפי מה שאמרו לי אנשים שעברו ניתוח טבעת והידוק: אני אמורה להרגיש שובע מהר. כרגע אני לא מרגישה שובע בכלל....
אני אכן מקווה שיעברו מהר השבועות האלה ואני ארד במשקל. אני לא מצפה לרדת הרבה, אבל לאכול פחות.
התסכול העיקרי נובע מזה שלא הצלחתי בשום דיאטה אחרת. ואני באמת מאמינה ב"שוטר" שנקרא "טבעת". ורוצה לרדת במשקל.
אני קמה בבוקר רעבה... ונאמר לי שבבוקר אי אפשר לאכול כלום...
חג שמח ושוב תודה על כל התשובות.

אופירA

New member
מנהל
חמודה - כל מה שאמרו לך נכון

אבל צריך להבין באיזה הקשר אומרים לך דברים ולמה מתכוונים (וגם מי האומר...).

אנשים שעברו טבעת זה בהחלט מקור מידע, כיוון שיש להם ניסיון. העניין הוא שאין להם ניסיון עם אלפי מנותחי טבעת. מי שיש לו ניסיון עם אלפי מנותחים, יודע שיש הרבה מאוד הבדלים בין התנהגות הטבעת על מערכת העיכול של כל מנותח.
יש מנותחים שמתקשים לאכול בבוקר. יש מנותחים שאוכלים בקלות בבוקר.
יש מנותחים שמתקשים לאכול חסה, פירות. יש כאלו שאוכלים הכי בקלות חסה ופירות...
יש מנותחים שמתקשים לאכול שניצל. יש כאלו שלא מתקשים.
יש מנותחים שלא מרגישים רעב כשהטבעת מהודקת. יש מנותחים שמרגישים רעב, אבל אחרי אכילה מועטה מרגישים עומס ויוצא להם החשק להמשיך לאכול (והם צריכים ללמוד לתרגם בתודעה את ההרגשה הזו לשובע. כי במשך ה-3 השעות הקרובות הם כן ירגישו שבעים. יתכן שהם יצטרכו לדאוג לשתות באופן מפוזר בין הארוחות ולפני הארוחות).

לכן כל גוף חייב ללמוד מה קורה אצלו ולהגיב למה שקורה אצלו. כמו בדיאטה - אחד מצליח בקלות והשני מתקשה מאוד באותה הדיאטה בדיוק. כי הגופים שלנו שונים.

אמרו שאחרי הידוק תרגישי שובע? נכון. אבל הכוונה אחרי התהוות ההידוק, ולא כאשר התהליך טרם הושלם. ואי אפשר לדעת מתי יושלם התהליך אצלך, כי יש אנשים שהתהליך נגמר אצלם בסגירה של 5 ואפילו פחות, ויש כאלו שצריכים לסגור 11 עד שירגישו הגבלה ולהמשיך עד 12 כדי להשלים את התהליך. לכן צריך סבלנות והבנה של כל האופציות הצפויות.

מי שאמר לך שבבוקר אי אפשר לאכול כלום התכוון כאשר הטבעת הדוקה מאוד מאוד, יותר מידי.
הוא לא יודע, שאלו שלא יכולים לאכול כלום בבוקר, לוקחים סיכונים מאוד עצובים לצרות בעתיד הלא רחוק. הניסיון כאן לימד, שמי שלא רוצה לקחת סיכונים, לא יגיע למצב שהוא לא אוכל כלום בבוקר, ובטח לא למצב שהוא לא מסוגל לשתות כלום בבוקר (או רק 2 לגימות לאט לאט לאט).
אלא שרבים יהיו במצב שבבוקר הם מתקשים מאוד לאכול, ולכן במקרה כזה שישתו משקה חלבי, הרבה שתייה שעוברת להם (יש כאלו שמים לא עוברים להם בנינוחות, אבל מים עם תרכיז דיאט או תה חם/פושר או מרק או משקה עם קצת חלב יעברו להם טוב), וינסו לאכול אפילו 2 כפיות מעדן דיאט, או חצי קרקר או פריכית שכן עוברים להם (הם יגלו שהפריכים עשויים לעבור בקלות כאשר גבינה ומעדן לא עוברים טוב. כל אחד צריך לבדוק מה קורה בגוף שלו). זה נקרא לאכול!
כמובן שכל 2-3 שעות יאכלו עוד משהו (בפרט אם בבוקר אכלו מעט מאוד, רק 2 כפיות). גם שאר האכילות יכולות להיות קטנות מאוד כנ"ל, ויכולות להיות יותר גדולות.
את המאכלים שקשים להם לאכול ינסו לאכול בעיקר בערב, אחרי הרבה שתייה שזורמת להם בקלות. כמובן אוכלים אותם בכמות קטנה מאוד, בביסים קטנים עם הרבה לעיסות, והפסקות בין הביסים של המאכל שעובר קשה.

בקיצור - כל מה שאומרים לך, תקחי בערבון מוגבל, כי האומר לא יודע שאצל אחרים זה לא כך, וחושב שמה שקורה אצלו קורה לכולם. (גם בעלי מקצוע לא יודעים!)

ולגבי ד"ר אבינוח - בואי נעשה הסכם: אני מבינה מה הוא אומר, להקשיב לו ולא לדיאטניות. אני מסכימה איתו במובן מסוים - שיש הדרכה של איך לאכול, שדיאטניות שלא מאוד מנוסות עם מנותחי טבעת לא יידעו לתת אותה, ולכן ההדרכה שלהן תהיה מטעה ומזיקה. ויש דברים שהוא אומר שבהחלט נכונים.
אבל מצד שני, תפעילי את כל החלקים בראש, לא רק האוזניים. כאשר תשמעי ממנו (בהמשך) הדרכה כגון: "את צריכה רק לשתות, לא צריכה לאכול בכלל..." או "אין בעיה שתקיאי" וכל מיני כאלו, שנשמעים מוזר לשכל ישר - תבררי אם זה נכון אצלנו פה, או אצל אוסנת בטלפון (או אצלי בטלפון).
כי לצערנו ד"ר "תאכלי רק 2 מעדנים ביום" לא מבין כלום בתזונה, בפסיכולוגיה, ובנזקים לטווח הקצר והארוך של חוסרים תזונתיים משמעותיים, ועלול בטעות לגרום לך בעקיפין גם לאי ספיקת כליות קיצונית (צריך השתלת כליה) אם לא תבדקי את דבריו בשבע נפות.
ויש פה ניסיון ארוך ורחב עם אנשים ששמעו בקולו, והגיעו לפה תוך שבוע-שבועיים עם שאלה: למה העור שלי צהוב? למה אני לא יכולה לעמוד בלי להתעלף? למה השיער שלי נעלם? איפה הציפרניים שלי? למה אני רוצה למות? למה רופא המשפחה שלי צעק עלי: רוצי למיון ותקבלי עירוי נוזלים, עכשיו!!!
אז למה את צריכה להצטרף לסטטיסטיקה הענקית הזו? היא מספיק גדולה גם בלעדייך. תוותרי על החוויה הזו. תאמיני לנו בלי לעבור את זה...

casher

New member
אופירה, תודה! את מדהימה!

ובכל זאת, אני מתוסכלת. עברתי ניתוח, אבל בכל זאת אני יכולה לאכול הכל וכמעט ללא הגבלה. כולל אחרי הידוק ראשוני של 5CC.
דיברתי עם דר' אבינוח שאמר שהטבעת החדשה היא רחבה יותר מקודמתה.
אמר לי לחזור להידוק נוסף אחרי שבועיים. הידוק של עוד 2CC.
אני שותה חצי ליטר מים בלגימה אחת - הבנתי שזה לא אמור לקרות כך.
הרי אני עברתי ניתוח כדי שיעזור לי לרזות.
יש לי חברה טובה שעברה לפני שנה וחצי. היא ירדה כמעט 60 קילו. היא לא מקיאה והיא נראית מצויין. היום היא אוכלת הכל רק מעט.
במיימדים שלי אני אמורה לרדת מעט כל שבוע... אני כל הזמן רעבה. מטורף!!!

אופירA

New member
מנהל
מצטערת, את טועה מאוד מאוד

עברת ניתוח טבעת. בניתוח טבעת לא משיגים בד"כ הגבלה לאחר סגירה ראשונה.
ואם אין הגבלה בכלל לא מטורף להיות רעבה.
צר לי - את לא מבינה מה זה ניתוח טבעת, ולכן את מתוסכלת וחושבת שהמצב מטורף.

עובדה, שרוב האנשים פה לא הרגישו שום הגבלה לאחר 5CC, וזה לא מטורף ולא בטיח.
פשוט אין לך סבלנות כי את לא מבינה את התהליך בניתוח טבעת, ואת מסתכלת על חברה שלך שירדה מלפני שנה וחצי 60 קילו, ומחליטה שאם לא קורה לך אותו דבר אז את מתוסכלת. וכיוון שכך - אין לי דרך למנוע ממך את התסכול.

וגם אי אפשר למנוע ממך להאמין למה ש"הבנת שלא אמור לקרות". כי את מתעקשת להאמין לכך.
אז אני רק אוכל לחזור על דברי שוב, ולקוות שיום אחד תסכימי להאמין להם: עם טבעת אמורים לשתות חצי ליטר מים ברצף.
לשתות בלגימה אחת 2.5 כוסות מים זה בלתי אפשרי בלי קשר לטבעת, בגלל גודל בית הבליעה והוושט, כך שאל תספרי לי מעשיות - את לא שותה את זה בלגימה אחת... את שותה את הכמות הזו ברצף, וגם אני, עד היום, וזה לא אמור להיות אחרת, ושלא יבלבלו לך את המוח אלו שכל מה שהם מועילים לך זה לתסכל אותך...

אני מתנגדת לגישה של ד"ר אבינוח לסגור כל שבועיים. לפחות כל 3 שבועות, כי הניסיון לימד שדברים משתנים לאחר שבועיים, וכדאי לדעת מה קורה לפחות אחרי 3 שבועות.
כמו כן, הניסיון לימד שמי שעושה תהליך מהיר וקופצני, עלול לסבול בהמשך מטבעת לא יציבה ולא נוחה לשימוש.
כך שההחלטה בידייך - תעשי מה שנראה לך, וגם התוצאות יהיו שלך.

רוייקו

New member
אחרי הידוק יש תקופה של ירידה ביכולת האכילה

והירידה ביכולת האכילה מביאה להפחתה בעוצמות הרעב וכן את העיסוק באוכל. כל זה קורה במהלך שבועות וחודשים ולא באופן מיידי עם הסגירה. הרעב עוד ימשך זמן מה וילך ויפחת ככל שתסגרי יותר ותהייה מוגבלת יותר ביכולת האכילה.

למעלה