3 מנות חלב ביום - מה זה בדיוק?

tamysh

New member
3 מנות חלב ביום - מה זה בדיוק?

לאחרונה יצאו פרסומים על הצורך לאכול 3 מנות חלב/סידן ביום. מה זה אומר מנת סידן - כמה זה? האם יש להחשיב את החלב בקפה ששותים? כמה גבינה זו מנה? כמה חלב זה מנה? האם המלצה זו חלה לגבי כולם או רק בגילאים מסוימים? כמה קלוריות שי במנה כזו? אם עושים דיאטה זה גם חל? אודה לקבל תשובה מפורטת

סידן /חלב

לגילאים השונים המלצות מעט שונות לגביי צריכת הסידן החשובה. בהנחה שיש לצרוך לפחות 1000 מ"ג סידן ליום (ברב קבוצות הגיל) הרי שבכוס חלב (3 % רגיל לא מועשר בסידן יש 200 מ"ג סידן וכ-110 קל' בפרוסת גבינ"צ (9%) כ-60 קל' וכ-240 מ"ג סידן. רצוי לשלב מזונות עתירי סידן בתפריט היומי. "בדיאטה" תלוי איזה וכמה קלוריות בתפריט, לרוב יהיה צורך ליטול תוספי סידן אם הדיאטה מושכת.

eaz1514

New member
תודה והבהרה

בגלל אילוצי דיאטת הרזיה שנמשכת כבר כשנתיים וחצי (כולסטרול 220 למרות ירידה של כ-40 ק"ג) אני משתמשת בחלב 1% שומן ואסור לי גבינה צהובה. אני אוכלת כ-100 גרם גבינה 5%, מעדן דיאט 0%, כוס חלב ליום 1% + כדור 600 מ"ג סידן. האם הגעתי ל-1000 מ"ג או שעלי לפנות לרופאה כדי להעלות את המינון. את התפריט אני לא רוצה לשנות כי זה ישפיע על המשקל.

liron919

New member
שאלה לגבי הכמויות...

אם אני טבעונית, אז הכמות של הסידן שאני צריכה לצרוך בכל יום צריכה להיות נמוכה יותר, לא? הרי בחלב צריך לקחת בחשבון שהסידן בורח... ומי שלא אוכל/ שותה מוצרי חלב לא צריך לדאוג שהסידן "יברח" .... זה נכון? ואם כן מה הכמות של הסידן שאנשים שלא צורכים מוצרי חלב צריכה להיות?

liron919

New member
../images/Emo105.gif../images/Emo105.gif../images/Emo105.gif../images/Emo105.gif../images/Emo105.gif

מקפיצה!

liron919

New member
../images/Emo105.gif../images/Emo105.gif../images/Emo105.gif../images/Emo105.gif../images/Emo105.gif

למה זה לא מקפיץ לי???! מקפיצה!!!!!!!!1 מקפיצה!!!!!!1 מקפיצה!!!!!!!!!1

eaz1514

New member
סידן בטבליות 600 מ"ג בהמלצת רופא

אני בת 49 בדיקת צפיפות עצם וערכי סידן בדם תקינים. מכיוון שלאמא שלי בת 76 אוסטיופורוזיס קשה, לפני כשנתיים רופאת המשפחה המליצה לי לקחת כדור אחד של סידן כל יום כמניעה. כך אני עושה מאז. השאלה שלי היא עם עדיין אני צריכה לאכול 3 מוצרי חלב ליום כמומלץ או שאני מכוסה ע"י התוספת?

סידן

בהחלט כן, בגילך את זקוקה ל 1000 מ"ג סידן ליום.איני יודעת איזה כדור סידן את נוטלת (מכיל 600 מ"ג?) אך בכל מקרה יש להשלים את שאר הכמות מהמזון.

למעלה