3 צבי ים - צריך עצה או אימוץ

pumpum

New member
3 צבי ים - צריך עצה או אימוץ

ידידה שלי מחזיקה באקווריום בדירתה 3 צבי ים (אוזניים אדומות) שכבר גדלו לגודל של כף יד פתוחה, והיא מעוניינת למסור אותם למקום שיש בו מספיק מרחב בשבילם (כמו בריכה קטנה) ובו יתנו להם טיפול טוב. הם במצב בריאותי מצוין והם עירניים במיוחד. האם מישהו יודע על מקום טוב לשלושת הצבים? תודה

אני יכול לארגן להם בית חם

בכל מקרה מה שלא יהיה אחתם אל תשחררו אותם בשום מקווה מים פתוח המין הנ"ל דוחק מין מקומי (צב ביצות) ובשנים האחרונות מצפה יותר ויותר במקווי מים טבעיים בארץ

naja

New member
צודק לגבי השחרור שלהם.

קראתי אתמול כתבה שהתפרסמה בעיתון הארץ(הכותב-צפריר רינת) לגבי רשימה של בע"ח פולשים בארץ שנערכה ע"י רשות שמורות הטבע. הצבגון אדום אוזן מוזכר שם כמין פולש יחיד ממחלקת הזוחלים. מהיונקים היו הנוטריה וסנאי הדקלים. מהעופות היו כ12 מינים בינהם דררה, תוכי נזירי(קואקר),שני סוגי ברוזים, מיינה נפוצה, סוג של אורג וכמה סוגי זרזירים. האמת היא שממש מעניין אותי לדעת באילו מקווי מים הבחינו בצבגון. למישהו יש מושג?

Liron Samuels

New member
לפי מדריך הזוחלים והדו חיים בישראל

"כיום ניתן לפגוש אותם במקווי מים מתוקים, בנחלים בבריכות דגים ובבריכות נוי, בעיקר במרכז הארץ."

naja

New member
זה ידוע לי.

אני סתם סקרן האם משהו יודע בוודאות היכן ניתן לצפות בהם. יצא לי לבקר לא מעט בירקון ומעולם לא נתקלתי בהם שם למרות שמבחינה הגיונית זה המקום הראשון שהייתי מצפה לפגוש אותם.

gaichuk

New member
קצת על צבים

צבי מים ידועים כחיות שמסוגלות לחיות במים עכורים,בוציים,ביוב וכמעט כל בית גידול גרוע כל עוד לא מעורב אלמנט של כימיקלים. לא כך היא העדפתם. בכנרת נתקלתי לא מעט בצבים ובכל הפעמים שאלו היו צבי נוי ולא השחורים הנפוצים,נתקלתי בהם באיזורים שקטים עם מים נקיים/צלולים! בשפך נחל עמוד כאשר המפלס גבוה ונשארים קצת מים מהשטפונות בפאתי הנחל, המים עומדים כמעט מאחר והמים היחידים שממשיכים לזרום מגיעים דרך הקרקע. המקום מזכיר קצת את הנחלים הצפוניים. שם ראיתי גם 'אדום אוזן' וגם את בני דודם ה'מרגינטות'. ב'סחנה' ראיתי צב שהיה קצת יותר שטוח מהרגיל, באורך של 20 ס"מ בערך ועל הצואר וצדי הראש היו כתמים בהירים. אולי... בנחל הזאכי אחרי השטפונות ראיתי פרט אחד 'אדום אוזן' באורך 10 ס"מ. אני מאמין ש-90% מהצבים שוחררו ואולי 10% נולדו בטבע. לגבי המינים הפולשים. במגדירים רבים נאמר שהדררה היתה כאן הרבה לפנינו ושהשטח תפוצה שלה כולל גם את ישראל. אגב,באיזור קטע הירדן שבין גדות לגונן ניתן לראות בזים 'דורסים' דררות באויר. דבר מדהים. עוד צב שניתן למצוא באיזור שם זה צבי ענק מהסוג שיש בשמורת החולה. אורך השריון מגיע לחצי מטר . הפתיון-סרדין או בינית קטנה על קרס 3 מברונזה.שעות הפעילות-מרדת החשיכה ועד שעתיים אחרי הזריחה. אולי אלו צבים כמו בנחל אלכסנדר? בהזדמנות זו אני רוצה לציין בפניכם שלדעתי,ככל שהצב גדל כך הוא ניזון יותר ויותר מבשר! אני מאמין שאם תציעו לצב שלכם דג בגודל כמעט זהה, הוא ילך עליו כאילו שאין מחר. בבריכות דגים פתוחות ראיתי צבי ביצה נושכים קרפיונים קטנים בזנב בזמן שהם עומדים מול הזרם מהמחמצנות! על אילו שני סוגי ברוזים מדובר? ולמה לא כתוב כלום על דגים?

naja

New member
תודה על האינפורמציה.

לי אישית יצא עד היום לראות רק צבי ביצות. בקשר ל"צב הגדול"-מדובר בצב רך וקוטר שריונו מגיע למטר. בקשר לברווזים- אם אינני טועה מדובר באידריה ובשרשיר מאיי הבהמס. אם זה עקרוני אני אבדוק לך.

Liron Samuels

New member
צב רך?

הצב שבנחל אלכסנדר זה צב רך שריון, אבל ממתי יש כאלה גם בשמורת החולה?

צבים רכים יש בעוד כמה שמורות בארץ

אני לא בטוח אבל נדמה לי שרשות שמורות הטבע או גוף אחר פיזר אותם בעוד מקומות בכדי למנוע הכחדה.

Liron Samuels

New member
נכון

אני יודע שרשות שמורות הטבע פיזרו צבים רכי שריון בכמה איזורים בארץ אבל לא יודע איפה...

naja

New member
בזמנו העבירו כמה.

פחדו שהם יכחדו ממישור החוף אז העבירו כמה ולא חשבו על הנזק האקולוגי שעלול להגרם(הם טורפים כל מה שזז). דרך אגב-עד לפני כמה שנים הצב הזה היה קיים במספר נחלים באיזור מישור החוף. הוא יכול לצאת למספר ימים לים הפתוח וכך לעבור משפך לשפך. פעם אחרונה שראיתי כאלה בנחל הירקון הייתה לפני כשבע שנים.

אני לא בטוח לגבי הצבים רכים אבל

נדמה לי שמי שפיזר אותם בשביל מנוע הכחדה של המין הוא הנריך מנדלסון.

שלום לירון

היום למשל הגיע צב רך בוגר או כמעט בוגר לפינת החי במעגן מיכאל. הצב הגיע דרך איזה תעלה שמגיעה מהבריכות דגים לפינת החי. ויש בעוד בריכות דגים בארץ צבים רכים.

Liron Samuels

New member
טוב לשמוע שיש עוד כאלה

במקומות אחרים חוץ מנחל אלכסנדר. יהיה חבל מאוד אם הצב הזה יעלם מנופי הארץ!

Liron Samuels

New member
pumpum

אני אשמח לתת להם פה בית חם. היו לי בעבר צבגונים אדומי אוזן אז יש לי ניסיון בהם ויש לי די מקום לשלושתם. שלח לי אימייל ל [email protected] או התקשר ל- 362121 066 או תן לי מספר לצור איתך קשר.

YoNaTaNy

New member
בבית הספר שלי... כנס יש המשך.

בבית הספר שלי יש פינת חי בכל הקומה השלישית. יש שם בריכה קטנה עם דגים וצבי ים. אני אנסה לברר עם הוטרינר ואתן לך את מספר הטלפון שלו ביום ראשון.

pumpum

New member
היא התחרטה לעת עתה

אני מצטער ותודה על התגובות, פשוט כואב לי על הצבים במרחב הקטן הזה אבל אין לי מה לעשות ללא רשותה שוב תודה

למעלה