קצת על צבים
צבי מים ידועים כחיות שמסוגלות לחיות במים עכורים,בוציים,ביוב וכמעט כל בית גידול גרוע כל עוד לא מעורב אלמנט של כימיקלים. לא כך היא העדפתם. בכנרת נתקלתי לא מעט בצבים ובכל הפעמים שאלו היו צבי נוי ולא השחורים הנפוצים,נתקלתי בהם באיזורים שקטים עם מים נקיים/צלולים! בשפך נחל עמוד כאשר המפלס גבוה ונשארים קצת מים מהשטפונות בפאתי הנחל, המים עומדים כמעט מאחר והמים היחידים שממשיכים לזרום מגיעים דרך הקרקע. המקום מזכיר קצת את הנחלים הצפוניים. שם ראיתי גם 'אדום אוזן' וגם את בני דודם ה'מרגינטות'. ב'סחנה' ראיתי צב שהיה קצת יותר שטוח מהרגיל, באורך של 20 ס"מ בערך ועל הצואר וצדי הראש היו כתמים בהירים. אולי... בנחל הזאכי אחרי השטפונות ראיתי פרט אחד 'אדום אוזן' באורך 10 ס"מ. אני מאמין ש-90% מהצבים שוחררו ואולי 10% נולדו בטבע. לגבי המינים הפולשים. במגדירים רבים נאמר שהדררה היתה כאן הרבה לפנינו ושהשטח תפוצה שלה כולל גם את ישראל. אגב,באיזור קטע הירדן שבין גדות לגונן ניתן לראות בזים 'דורסים' דררות באויר. דבר מדהים. עוד צב שניתן למצוא באיזור שם זה צבי ענק מהסוג שיש בשמורת החולה. אורך השריון מגיע לחצי מטר . הפתיון-סרדין או בינית קטנה על קרס 3 מברונזה.שעות הפעילות-מרדת החשיכה ועד שעתיים אחרי הזריחה. אולי אלו צבים כמו בנחל אלכסנדר? בהזדמנות זו אני רוצה לציין בפניכם שלדעתי,ככל שהצב גדל כך הוא ניזון יותר ויותר מבשר! אני מאמין שאם תציעו לצב שלכם דג בגודל כמעט זהה, הוא ילך עליו כאילו שאין מחר. בבריכות דגים פתוחות ראיתי צבי ביצה נושכים קרפיונים קטנים בזנב בזמן שהם עומדים מול הזרם מהמחמצנות! על אילו שני סוגי ברוזים מדובר? ולמה לא כתוב כלום על דגים?